Käyttäjäryhmien hallinta

Käyttäjäryhmien avulla voit luoda tiimejä, jotka vastaavat tietyistä toimipaikkojen sijainneista tai sijaintiryhmistä. Luomalla käyttäjäryhmän ryhmittelet ihmiset sen mukaan, keillä haluat olevan sama käyttöoikeustaso tiettyihin sijainteihin.

Kuka tahansa organisaatiossasi voi luoda käyttäjäryhmän. Käyttäjiä voi lisätä ryhmään joko omistajiksi tai jäseniksi. Alla on yhteenveto eri roolien oikeuksista:

Oikeus Organisaation omistaja Organisaation jäsen Käyttäjäryhmän omistaja Käyttäjäryhmän jäsen
Katsele kaikkia käyttäjiä käyttäjäryhmässä
Luo käyttäjäryhmä
Muokkaa käyttäjäryhmän nimeä
Lisää ja poista käyttäjäryhmän käyttäjiä
Muuta käyttäjän roolia
Poista käyttäjäryhmä

Käyttäjäryhmän luominen

Voit luoda uuden käyttäjäryhmän seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Klikkaa Luo käyttäjäryhmä.
  4. Kirjoita ryhmäsi nimi.
  5. Valitse Luo ryhmä.
  6. Aloita omistajien ja jäsenten lisääminen.

Omistajien ja jäsenten lisääminen

Jotta käyttäjä voidaan lisätä käyttäjäryhmään, mikään sijainti tai sijaintiryhmä ei saa olla suoraan hänen tilinsä omistuksessa tai hänen ylläpidettävänään. Käyttäjäryhmän jäsenet voivat ylläpitää vain sellaisia sijainteja, jotka on liitetty organisaatioon.

Voit lisätä omistajan tai jäsenen käyttäjäryhmään seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Klikkaa käyttäjäryhmän valikkokuvaketta  ja valitse Hallinnoi.
  4. Lisää kutsuttavan käyttäjän sähköpostiosoite. Voit kutsua hänet käyttäjäryhmän omistajaksi tai jäseneksi.

Omistajien ja jäsenten poistaminen

Voit poistaa omistajan tai jäsenen käyttäjäryhmästä seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Klikkaa käyttäjäryhmän valikkokuvaketta  ja valitse Hallinnoi.
  4. Klikkaa poistettavan käyttäjän kohdalta X.
  5. Valitse Poista.

Käyttäjäryhmän ensisijaisen omistajuuden siirtäminen

Voit siirtää käyttäjäryhmän omistajuuden seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Etsi oikea käyttäjäryhmä Käyttäjäryhmät-kohdasta ja klikkaa Hallinnoi.
  5. Etsi käyttäjä, jolle haluat siirtää omistajuuden.
  6. Klikkaa käyttäjän nimen vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse Ensisijainen omistaja. (Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet ensisijainen omistaja.)
  7. Klikkaa Siirrä vahvistaaksesi, että haluat tehdä tästä käyttäjästä ensisijaisen omistajan.
  8. Valitse Valmis.

Käyttäjäryhmän poistaminen

Jotta voit poistaa käyttäjäryhmän, sinun on ensin poistettava tai siirrettävä kaikki siihen kuuluvat käyttäjät. Käyttäjäryhmän poistamista ei voida perua.

Voit poistaa käyttäjäryhmän seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Klikkaa käyttäjäryhmän valikkokuvaketta  ja valitse Poista.
  4. Klikkaa Poista.