Webbplatser som har skapats med Google Företagsprofil inaktiveras

Från och med 5 mars 2024 kommer webbplatser som har skapats med Google Företagsprofil inte längre att vara tillgängliga. Kunder som besöker din webbplats omdirigeras till din företagsprofil i stället. Läs om hur du hittar din profil.

Dina kunder omdirigeras bara till din företagsprofil till 10 juni 2024. Därefter får kunderna felmeddelandet ”Sidan hittades inte” när de försöker besöka din webbplats. Om du vill ha en webbplats för företaget i fortsättningen kan du skapa en ny webbplats med andra verktyg. Uppdatera sedan din företagsprofil med den nya webbadressen.

Tips!

• Domäner som slutar med business.site och negocio.site har tagits bort från webbplatsfältet i din företagsprofil. Vi rekommenderar att du uppdaterar din Google-företagsprofil med en ny webbplats.
  • Utöver det påverkas inte dina företagsprofiler.
  • Om du inte har skapat en webbplats med Google Företagsprofil påverkas du inte av ändringarna som beskrivs i denna artikel.

Vi vill påminna om att din företagsprofil är ett bra ställe att

• visa upp ditt företag
  • dela viktig information, uppdateringar och länkar till sociala plattformar
  • lägga upp foton för att nå ut till kunder
  • lägga upp ditt telefonnummer eller information om hur kunder kan kontakta dig via meddelanden.

Skapa en ny webbplats med andra verktyg

Om du vill fortsätta ha en webbplats för ditt företag kan du använda ett byggverktyg för webbplatser, till exempel:

Tips! Lägg till din nya webbplats i din företagsprofil. Läs om hur du redigerar din företagsprofil på Google.

Hantera en annonskampanj som är kopplad till din webbplats

Från och med den 5 mars 2024 kan annonser som är länkade till en webbplats som skapats med Google Företagsprofil avvisas och sluta visas. Det beror på att domänen i annonsens visningsadress inte matchar den slutliga webbadressen. Läs mer om destinationskrav för annonser. Läs mer om hur du skapar en webbplats eller målsida för dina annonser så att dina annonser kan fortsätta att visas.

Du kan även pausa dina kampanjer.

Hantera dina tredjepartsdomäner

Om du har använt ett eget domännamn för att vidarebefordra trafik till webbplatsen som du har skapat med din företagsprofil på Google, omdirigeras kunder som besöker den här domänen till din företagsprofil. Omdirigeringen fungerar bara till 10 juni 2024. Logga in på ditt konto hos din domänvärd och välj ett alternativ för omdirigering eller liknande för att omdirigera din tredjepartsdomän till en annan webbplats före 10 juni 2024.

Få mer hjälp

Kontakta oss om du behöver mer hjälp i samband med avstängningen av webbplatser som har skapats med Google Företagsprofil.