Websites bewerken die zijn gemaakt met een Google-bedrijfsprofiel

Als u al een website heeft die is gemaakt via uw bedrijfsprofiel op Google, kunt u onder meer het thema, de tekst en de foto's op de website bewerken. U kunt de publicatie van uw website ook altijd ongedaan maken.

Belangrijk: U kunt geen websites meer maken met uw Google-bedrijfsprofiel. Bestaande websites die met een Google-bedrijfsprofiel zijn gemaakt, worden in maart 2024 uitgezet. Als klanten daarna uw website bezoeken, worden ze omgeleid naar uw bedrijfsprofiel. Deze omleiding is tot 10 juni 2024 actief. Ontdek meer over de deactivering van websites die zijn gemaakt met een Google-bedrijfsprofiel.

Uw website vinden

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Ontdek hoe u uw profiel kunt vinden.
  2. Selecteer Profiel bewerken.
  3. Selecteer onder Bedrijfsinformatie de optie Contact.
  4. Klik rechts van Website op Bewerken.
    • Als u een website heeft die is gemaakt met uw Google-bedrijfsprofiel: U vindt de website onder U heeft een website die is gemaakt met Google.
    • Als u geen website heeft die is gemaakt met uw Google-bedrijfsprofiel: U kunt een link naar uw website toevoegen, maar het gedeelte 'U heeft een website die is gemaakt met Google' wordt niet getoond.

Uw website bewerken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken.
  3. Selecteer onder Bedrijfsinformatie de optie Contact.
  4. Klik rechts van Website op Bewerken.
  5. Selecteer Beheren onder U heeft een website die is gemaakt met Google.
  6. Selecteer in het linkerdeelvenster op de geopende pagina het websitegedeelte dat u wilt bewerken.
  7. Als u klaar bent met een gedeelte, selecteert u Klaar Done Icon (Gray).

Over websitebewerkingen

Dit zijn de elementen van uw site die u kunt bewerken.
Websitebewerkingen
  • Thema: Kies uit vooraf ingestelde themaopties met verschillende kleurenpaletten en lettertypen.
  • Tekstvelden: Update elementen zoals Koptekst en Beschrijving.
  • Primaire knop: Selecteer de belangrijkste actieknop die u klanten wilt laten gebruiken. Nadat u de site heeft gepubliceerd, kunt u een voorbeeld bekijken van wat een knop doet:
    • Route: Hiermee wordt een routebeschrijving naar uw locatie in Google Maps geopend.
    • Nu bellen: Hiermee kunnen klanten naar uw bedrijf bellen.
    • Menu bekijken: Hiermee wordt een link naar keuze geopend.
    • Tafel vinden: Hiermee wordt een link naar keuze geopend.
    • Bestelling plaatsen: Hiermee wordt een link naar keuze geopend.
    • Afspraak maken: Hiermee wordt een link naar keuze geopend.
    • Stuur ons een bericht (sms): Hiermee wordt een sms-bericht naar uw telefoonnummer verstuurd.
      • Zorg ervoor dat het nummer van een mobiele telefoon is die sms-berichten kan ontvangen. Er kunnen kosten voor sms-berichten en datagebruik in rekening worden gebracht.
    • Stuur ons een bericht (WhatsApp): Hiermee wordt een WhatsApp-bericht naar uw mobiele telefoonnummer verstuurd.
      • Zorg ervoor dat WhatsApp is geïnstalleerd om berichten te kunnen ontvangen.
    • Offerte aanvragen: Hiermee wordt een formulier geopend waarmee klanten naar uw services kunnen informeren.
      • U ontvangt een e-mail wanneer een klant contact met u opneemt.
  • Foto's: Kies een omslagfoto die u wilt weergeven op uw website en op uw bedrijfsprofiel op Google. Als u de omslagfoto wilt wijzigen, klikt u in het voorbeeld van de site op Kopfoto bewerken.
  • Posts: Voeg teksten, foto's en video's toe om uw bedrijf te promoten.
  • Bedrijfsinformatie: Update uw bedrijfsnaam, adres, openingstijden, telefoonnummer en bedrijfscategorie.
  • Links naar externe sites: Update de links die u klanten wilt laten gebruiken voor functies zoals bestellingen of reserveringen.
  • Menu-items: Restaurants hebben mogelijk de optie om hun menu-items te vermelden.

Af en toe kunnen we het visuele ontwerp van uw site updaten om uw site te optimaliseren en het klanten makkelijker te maken in contact te komen met uw bedrijf. Site-elementen die u heeft bewerkt, zoals uw thema, foto's en posts, worden niet aangepast.

Uw website optimaliseren

Door deze praktische tips toe te passen, kunt u met uw website klanten aantrekken en aanspreken.

Foto's

• Uw omslagfoto wordt weergegeven wanneer klanten uw bedrijf op Google vinden. Selecteer een foto van hoge kwaliteit die relevant is voor uw bedrijf.
    • De omslagfoto wordt weergegeven met de koptekst en tekst bovenop de afbeelding. We raden u daarom aan een afbeelding zonder tekst te kiezen. Een interieurfoto van uw bedrijf of een foto van uw producten werkt vaak goed.
  • Foto's moeten scherp en helder zijn.
  • Gebruik ook andere foto's om te laten zien wat uw bedrijf te bieden heeft, zoals uw producten en diensten, foto's van uw team of van uw locatie. Als u bijvoorbeeld een restaurant heeft, wilt u misschien foto's laten zien van verschillende soorten gerechten die u serveert en foto's van het interieur van uw restaurant.
  • U kunt maximaal 9 foto's weergeven op uw site.

Meer informatie over praktische tips voor bedrijfsfoto's en fotovereisten.

Teksteditor

• Gebruik de teksteditor om uw producten, diensten en unieke waarde onder de aandacht van klanten te brengen.
  • Uw Koptekst moet uw belangrijkste verkoopargument benadrukken en lezers uitnodigen meer over uw bedrijf te weten te komen.
  • Gebruik de 'Beschrijving' en 'Koptekst van samenvatting' om uw unieke pluspunt kort toe te lichten.
  • Gebruik de 'Hoofdtekst van samenvatting' om relevante informatie te verstrekken.
    • Bijvoorbeeld:
      • Als u een restaurant heeft: Mogelijk wilt u een aantal menu-items vermelden.
      • Als u een reparatieservice of professionele dienstverlening aanbiedt: Wellicht wilt u uitleggen wat voor soort werkzaamheden u uitvoert en kwaliteiten benadrukken zoals betrouwbaarheid, responstijden, ervaring of waarde.
    • U kunt dit gedeelte ook gebruiken om links op te nemen naar andere pagina's, zoals:
      • Een online bestel- of reserveringssysteem
      • Uw Facebook-pagina
      • Andere pagina's waarop klanten meer informatie over uw bedrijf kunnen vinden

Informatie

Als u algemene bedrijfsinformatie wilt invoeren of wijzigen, klikt u in het zijnavigatiemenu aan de linkerkant op Informatie.

• Zorg ervoor dat klanten makkelijk contact met u kunnen opnemen. Voeg de juiste openingstijden, bedrijfsadres en contactgegevens toe.