Uw Google Mijn Bedrijf-website bewerken

Uw website bewerken

Stel om te beginnen uw site in volgens onderstaande instructies. Als u uw site nog niet heeft ingesteld, leest u hier hoe u uw site maakt.

Uw website bewerken:

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik op Website in het menu.
    1. Linksboven op de pagina ziet u hoeveel mensen uw site hebben bezocht. Klik op het info-pictogram voor meer informatie over het siteverkeer.
  4. Selecteer in het venster aan de linkerkant van het scherm welk deel van uw site u wilt bewerken. Als u klaar bent met het bewerken van een gedeelte, klikt u op het pictogram Gereed .

Over het bewerken van uw website

Dit zijn de elementen van uw site die u kunt bewerken:

• Thema: Kies uit vooraf ingestelde themaopties met verschillende kleurenpaletten en lettertypen.
  • Tekstvelden, zoals 'Koptekst' en 'Beschrijving'.
  • Primaire knop: Kies de belangrijkste actieknop die u klanten wilt laten zien. U kunt een voorbeeld bekijken van wat een knop doet door uw site te publiceren en te bekijken.
    • Routebeschrijving: met deze knop wordt de routebeschrijving naar uw locatie geopend in Google Maps.
    • Nu bellen: met deze knop kunnen klanten bellen naar uw bedrijf.
    • Menu bekijken: met deze knop wordt een link naar keuze geopend.
    • Tafel vinden: met deze knop wordt een link naar keuze geopend.
    • Plaats de bestelling: met deze knop wordt een link naar keuze geopend.
    • Afspraak maken: met deze knop wordt een link naar keuze geopend.
    • Stuur ons een bericht (sms): Met deze knop wordt een sms-bericht naar uw telefoonnummer verzonden. Zorg ervoor dat het nummer van een mobiele telefoon is die sms-berichten kan ontvangen. Er kunnen kosten voor sms-berichten en datagebruik in rekening worden gebracht.
    • Stuur ons een bericht (WhatsApp): Met deze knop wordt een WhatsApp-bericht naar uw mobiele telefoonnummer verzonden. Zorg ervoor dat WhatsApp is geïnstalleerd om berichten te kunnen ontvangen.
    • Offerte aanvragen: Met deze knop wordt een formulier geopend waarmee klanten naar uw services kunnen informeren. U ontvangt een e-mail wanneer een klant contact met u opneemt.
  • Foto's: De omslagfoto die u voor uw website selecteert, wordt ook weergegeven in uw bedrijfsprofiel op Google. U kunt de omslagfoto wijzigen door op 'Kopfoto bewerken' te klikken in het voorbeeld.
  • Posts.
  • Bedrijfsinformatie, inclusief bedrijfsnaam, adres, openingstijden, telefoonnummer en bedrijfscategorie.
  • Links naar externe sites, zoals voor bestellen of reserveren.
  • Bedrijven zoals restaurants of kapsalons kunnen een optie zien om hun menu's of services op te sommen.

Van tijd tot tijd kunnen we het visuele ontwerp van uw site updaten om uw site te optimaliseren en het klanten gemakkelijker te maken in contact te komen met uw bedrijf. Site-elementen die u heeft bewerkt (thema, foto's, berichten en dergelijke) worden niet gewijzigd.

Praktische tips voor het optimaliseren van uw website

Pas deze praktische tips toe om uw website aantrekkelijker te maken voor klanten:

Foto's

• Uw omslagfoto wordt weergegeven wanneer klanten uw bedrijf op Google vinden. Kies daarom een foto van hoge kwaliteit die relevant is voor uw bedrijf.
    • De omslagfoto wordt weergegeven met de koptekst en andere tekst bovenop de afbeelding. We raden u daarom sterk aan een afbeelding zonder tekst te kiezen. Een interieurfoto van uw bedrijf of een foto van uw producten werkt vaak goed.
  • Foto's moeten scherp en helder zijn.
  • Gebruik andere foto's om te laten zien wat uw bedrijf te bieden heeft, zoals uw producten en diensten, foto's van uw team of van uw locatie. Als u bijvoorbeeld een restaurant heeft, wilt u misschien foto's laten zien van verschillende soorten gerechten die u serveert en foto's van het interieur van uw restaurant.
  • Er worden maximaal negen foto's weergegeven op uw site.

Meer informatie over praktische tips voor bedrijfsfoto's en fotovereisten.

Teksteditor

• Gebruik de teksteditor om uw producten, diensten en unieke waarde onder de aandacht van klanten te brengen.
  • Uw 'Koptekst' moet uw belangrijkste verkoopargument benadrukken en lezers uitnodigen meer over uw bedrijf te weten te komen.
  • Gebruik de 'Beschrijving' en 'Koptekst samenvatting' om uw unieke verkoopargument kort toe te lichten.
  • Gebruik de 'Hoofdtekst samenvatting' om relevante informatie te verstrekken. Als u een restaurant heeft, kunt u bijvoorbeeld enkele voorbeeldmenu's voorschotelen. Als u een reparatieservices of professionele dienstverlening aanbiedt, kunt u uitleggen wat voor soort werkzaamheden u uitvoert en kwaliteiten benadrukken zoals betrouwbaarheid, responstijden, ervaring of waarde.
  • Gebruik 'Samenvatting hoofdtekst' om naar andere pagina's te linken, zoals een online bestel- of reserveringssysteem, uw Facebook-pagina of andere pagina's waar klanten meer informatie over uw bedrijf kunnen vinden.

Informatie

Met behulp van het Info-item in het zijnavigatiemenu kunt u basisinformatie over uw bedrijf invoeren of wijzigen.

• Zorg ervoor dat klanten makkelijk contact met u kunnen opnemen. Geef de juiste openingsuren, het juiste bedrijfsadres en de juiste contactgegevens weer.
  • Voer eventuele voorzieningen, hoogtepunten en aanbiedingen in, evenals uw betalings- en reserveringsbeleid, zodat klanten meer informatie hebben over uw bedrijf en weten hoe ze kunnen reserveren en u kunnen betalen voor uw diensten. Deze elementen worden niet weergegeven op uw website, maar zijn een nuttige toevoeging aan uw vermelding.
  • U kunt ook winkelcodes, labels en een telefoonnummer voor een locatie-extensie van Google Ads toevoegen.

Impressumvereiste

Opmerking: Zorg ervoor dat de content van uw website voldoet aan ons beleid en de lokale wetten in uw land of regio. In sommige landen moeten commerciële websites een 'impressum' (of websitedisclaimer) bevatten. Als er een impressum is vereist in uw land, kunt u het veld 'Beschrijving' gebruiken om de benodigde informatie toe te voegen.