Arbeta med tredje part

Om Google Företagsprofil

Med Google Företagsprofil blir det enkelt för kunder att hitta och kontakta ditt företag när de använder Google Sök och Maps. När du skapar och verifierar en företagsprofil kan du bestämma hur ditt företag visas på Google för att göra ett bra första intryck och hålla informationen aktuell. När människor hittar dig på Google får du information om deras beteende och ser hur de upptäcker och interagerar med ditt företag.

Med hjälp av tredje part

Med Google Företagsprofil får du verktyg att nå framgång med ditt företag, men när man driver ett företag kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till för att skapa och underhålla sin företagsprofil. Om du behöver hjälp eller vill ha expertråd kan du välja att arbeta med en tredje part. Det finns många tredjepartsföretag att välja mellan, allt från stora företag som hanterar hundratals kunder till enskilda webbkonsulter.

Arbeta med tredje part

Google Företagsprofil är ett kostnadsfritt verktyg, men tredjepartsföretag tar ofta ut en avgift för att hantera din profil. De kan erbjuda värdefulla tjänster som att hålla din profil aktuell, ge dig information om dina kunder, besvara dina frågor och svara på recensioner. Det är viktigt att förstå fördelarna med en tredje part så att du kan avgöra om du får den bästa avkastningen på din investering.

Här är fem saker att tänka på när du väljer och arbetar med en tredje part:

1. Var selektiv. Ställ dessa frågor när du väljer en tredje part att arbeta med:
    • Har de hanterat företagsprofiler tidigare?
    • Har de hanterat företag med liknande budgetar eller målgrupper?
    • Vilka andra tjänster kan de erbjuda för att utveckla din verksamhet?
  2. Arbeta med en i taget. Det kan vara frestande att dela upp din budget mellan flera tredjepartsföretag för att se vilken som ger bäst resultat, men tänk på att det är bäst att testa dem en i taget. Ditt företag visas bara en gång på Google, så det är svårt att testa flera tredjepartsföretag på en gång.
  3. Utbilda dig själv.  Det tar inte lång tid att komma igång med Google Företagsprofil och förstå hur du använder funktionerna. Gå igenom våra resurser och frågor för en grundläggande introduktion till Google Företagsprofil. Besök sedan hjälpcentret för att hitta svar på specifika frågor. När du förstår hur Företagsprofil fungerar kan du fatta mer välgrundade beslut när du arbetar med en tredje part.
  4. Satsa på erfarenhet. Det är mer sannolikt att tredjepartsföretag som har hanterat hundratals företag på Google är kunniga på Google Företagsprofil . Innan du anlitar en tredje part bör du prata med dem för att få en uppfattning om vilken tidigare erfarenhet de har av att hantera företag på Google.
  5. Utvärdera resultatet. I ditt Google Företagsprofil -konto finns en mängd information som kan ge dig en uppfattning om hur kunderna hittar och interagerar med ditt företag på Google. Vi rekommenderar att du lägger tid varje månad på att granska och utvärdera de resultat du får från att arbeta med en tredje part. Kontrollera sådant som uppdaterade bilder och aktuella öppettider samt förändringar i hur kunderna upptäcker ditt företag online.

Bedrägligt beteende

Många tredjepartsföretag arbetar för kundernas bästa, men vissa är mindre seriösa. Här är en lista över saker att se upp för när du väljer och arbetar med en tredje part:

• Bristande insyn. Du har rätt att veta hur användarna interagerar med ditt företag, bland annat specifika uppgifter (som antalet visningar och klick på din företagsprofil).
  • Garanterad placering på Google. Tredje part har ingen möjlighet att påverka hur högt upp ditt företag visas på Google Sök eller Maps. Läs mer om rankning i lokala sökningar.
  • Påstår sig arbeta för Google. Om en tredje part hävdar att de är anställda av Google bör du be om deras namn och begära att de skickar e-post från sin e-postadress @google.com (inte @gmail.com).
  • Hot. Tredje part kan inte ta bort ditt företag från Google eller få åtkomst till din profil utan ditt uttryckliga medgivande.
  • Vilseledande prissättning. Bedrägliga tredjepartsföretag kanske inte debiterar det pris ni har kommit överens om. Skaffa alltid en officiell kopia av ert avtal innan du börjar arbeta med en tredje part.

Rapportera en partner som bryter mot tredjepartspolicyn

Anser du att en tredjepartspartner bryter mot policyn? Meddela oss genom att rapportera en överträdelse av tredjepartspolicyn.

Vi har inte alltid möjlighet att svara personligen varje gång du kontaktar oss om en tredje part, men vi granskar dina kommentarer och vidtar eventuella nödvändiga åtgärder.