Samarbeid med tredjeparter

Om Google Min bedrift

Ved å benytte Google Min bedrift gjør du det enkelt for kundene å finne og ta kontakt med bedriften din når de bruker Google Søk og Maps. Når du oppretter og bekrefter en bedriftsoppføring, kan du selv bestemme hvordan bedriften din presenteres på Google, gjøre et godt førsteinntrykk og holde informasjonen din oppdatert. Etter hvert som folk finner bedriften din på Google, får du innsikt i kundenes atferd og kan se hvordan de oppdager og forholder seg til bedriften.

Bruk av en tredjepart

Med Google Min bedrift har du verktøyene som trengs for å lykkes med bedriften, men noen ganger er selve driften av foretaket så tidkrevende at du ikke rekker å opprette og vedlikeholde en vellykket bedriftsoppføring på egen hånd. Hvis du trenger hjelp til administreringen eller ønsker råd fra eksperter, kan du samarbeide med en tredjepart. Det finnes mange tredjeparter å velge blant – alt fra store selskaper som administrerer kontoer for hundrevis av kunder, til enkeltpersoner som jobber som nettkonsulenter.

Slik samarbeider du med en tredjepart

Google Min bedrift er et gratisverktøy, men tredjeparter tar ofte betalt for å administrere oppføringen din. De kan tilby nyttige tjenester som å holde oppføringen din oppdatert, utarbeide statistikk om kundene dine, svare på spørsmål fra deg og besvare anmeldelser fra kundene. Det er viktig å forstå de mulige fordelene ved å hyre en tredjepart, slik at du kan vurdere om du får best mulig avkastning på det du investerer.

Her er fem gode fremgangsmåter når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:

1. Vær kresen. Still følgende spørsmål når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:
    • Har tredjeparten administrert bedriftsoppføringer tidligere?
    • Har tredjeparten administrert oppføringer for bedrifter med lignende budsjett eller målgrupper?
    • Hvilke andre tjenester kan tredjeparten bidra med for å hjelpe bedriften din?
  2. Samarbeid med én tredjepart om gangen. Det kan kanskje være fristende å fordele budsjettet på flere tredjeparter for å se hvilken tredjepart som oppnår best resultater, men husk at det er lurest å teste én om gangen. Bedriften din kan bare vises én gang på Google, så det er vanskelig å teste flere tredjeparter samtidig.
  3. Les deg opp.  Det tar kort tid å sette seg inn i Google Min bedrift og forstå hvordan du bruker de forskjellige funksjonene. Se gjennom ressursene våre og vanlige spørsmål for en grunnleggende innføring i Google Min bedrift, og gå deretter til brukerstøtten for å finne svar på spesifikke spørsmål du måtte ha. Hvis du forstår hvordan Google Min bedrift fungerer, kan du ta mer veloverveide beslutninger når du samarbeider med en tredjepart.
  4. Sats på erfaring. Selskaper som har administrert hundrevis av bedrifter på Google, har sannsynligvis høy kompetanse når det gjelder Google Min bedrift. Før du hyrer en tredjepart, bør du snakke med noen i bedriften for å finne ut hvilken erfaring de har med administrering av bedriftsoppføringer på Google.
  5. Evaluer resultatene du oppnår. I Google Min bedrift-kontoen din kan du se en mengde statistikk om hvordan kundene finner og forholder seg til bedriften din på Google. Sett av tid hver måned til å gjennomgå resultatene du oppnår med oppføringen din, og evaluer hva slags utbytte du har av å samarbeide med en tredjepart. Sjekk for eksempel at bildene og åpningstidene er oppdaterte, og se etter endringer i måten kundene oppdager bedriften din på nettet på.

Uærlig atferd

De fleste tredjeparter ivaretar kundenes interesser, men noen tredjeparter er mindre pålitelige. Her er en liste over faresignaler du bør se etter når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:

• Tredjeparten holder informasjon for seg selv. Du har rett til å vite hvordan brukerne forholder seg til bedriften din, innbefattet spesifikke data som antallet visninger av eller klikk på bedriftsoppføringen din.
  • Tredjeparten garanterer plasseringer på Google. Tredjeparter har ingen mulighet til å påvirke hvor i rekkefølgen på Google Søk eller Maps bedriften din vises. Finn ut mer om rangering i lokale søk.
  • Tredjeparten hevder å jobbe for Google. Hvis en representant for en tredjepart hevder å være ansatt hos Google, spør du om navnet og ber vedkommende sende deg en e-post fra e-postadressen sin, som skal slutte på @google.com (ikke @gmail.com).
  • Tredjeparten kommer med trusler. Tredjeparter kan ikke fjerne bedriften din fra Google eller få tilgang til oppføringen din uten uttrykkelig tillatelse fra deg.
  • Tredjeparten bruker villedende prisinformasjon. Uærlige tredjeparter kan ta mer betalt enn det som ble avtalt. Du må alltid få en offisiell kopi av avtalen før du begynner samarbeidet med en tredjepart.

Rapportér en overtredelse av retningslinjene for tredjeparter

Mener du at en tredjepartspartner bryter med disse retningslinjene? Gi oss beskjed: Rapporter et brudd på retningslinjene for tredjeparter.

Du får ikke nødvendigvis et personlig svar når du kontakter oss vedrørende en tredjepart, men vi undersøker kommentarene dine og iverksetter om nødvendig passende tiltak.