Samarbeid med tredjeparter

Om Google-bedriftsprofiler

Gjør det enkelt for kundene å finne og ta kontakt med bedriften din når de bruker Google Søk og Maps, ved å opprette en Google-bedriftsprofil. Når du oppretter og bekrefter en bedriftsprofil, kan du selv bestemme hvordan bedriften presenteres på Google, gjøre et godt førsteinntrykk og holde informasjonen din oppdatert. Etter hvert som folk finner bedriften på Google, får du innsikt i kundenes atferd og se hvordan de oppdager og har interaksjoner med bedriften.

Bruk av tredjeparter

I bedriftsprofilen får du verktøyene du trenger for å oppnå gode bedriftsresultater. Den daglige driften kan imidlertid være så tidkrevende at du ikke har tid til å opprette og oppdatere en god bedriftsprofil på egen hånd. Hvis du trenger hjelp til administreringen eller vil ha råd fra eksperter, kan du samarbeide med en tredjepart. Det finnes mange tredjeparter å velge blant – alt fra store selskaper som administrerer kontoer for hundrevis av kunder, til enkeltpersoner som jobber som nettkonsulenter.

Slik kan du samarbeide med tredjeparter

Bedriftsprofilen er et kostnadsfritt verktøy, men tredjeparter tar gjerne betalt for å administrere den for deg. De kan tilby nyttige tjenester som å holde profilen oppdatert, utarbeide statistikk om kundene dine og svare på spørsmål fra deg og anmeldelser fra kundene. Det er viktig at du er klar over fordelene du kan oppnå ved å hyre inn en tredjepart, slik at du kan ta en veloverveid beslutning om dette virkelig er lønnsomt for deg.

Her er fem gode fremgangsmåter når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:

1. Vær kresen. Still disse spørsmålene når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:
    • Har tredjeparten administrert bedriftsprofiler tidligere?
    • Har tredjeparten administrert bedriftsprofiler med lignende budsjetter eller målgrupper?
    • Hvilke andre tjenester kan tredjeparten bidra med for å hjelpe bedriften din?
  2. Samarbeid med én tredjepart om gangen. Det kan kanskje være fristende å fordele budsjettet ditt på flere tredjeparter for å se hvilken tredjepart som oppnår best resultater, men husk at det er lurest å teste én om gangen. Bedriften din kan bare vises én gang på Google, så det er vanskelig å teste flere tredjeparter samtidig.
  3. Les deg opp.  Du trenger ikke å sette av mye tid for å forstå hvordan bedriftsprofiler fungerer, og hvordan du kan bruke de ulike funksjonene. Se gjennom ressursene og de vanlige spørsmålene for å få en grunnleggende innføring i bedriftsprofilen, og gå deretter til brukerstøtten for å finne svar på spesifikke spørsmål du måtte ha. Når du forstår hvordan bedriftsprofilen fungerer, har du nok en klarere oppfatning av om samarbeid med en tredjepart er nyttig eller ikke.
  4. Sats på erfaring. Tredjeparter som har administrert hundrevis av bedrifter på Google, har sannsynligvis høy kompetanse når det gjelder bedriftsprofiler. Før du hyrer en tredjepart, bør du snakke med noen av de ansatte hos denne tredjeparten for å finne ut hvilke erfaringer de har gjort seg med å administrere bedrifter på Google.
  5. Evaluer resultatene du oppnår. I Bedriftsprofil-kontoen din kan du se en rekke statistikker om hvordan kundene finner og har interaksjoner med bedriften på Google. Sett av tid hver måned til å gjennomgå resultatene du oppnår med profilen, og evaluer hva slags utbytte du har av å samarbeide med en tredjepart. Sjekk for eksempel at bildene og åpningstidene er oppdatert, og se etter endringer i hvordan kundene finner bedriften din på nettet.

Uærlig atferd

De fleste tredjeparter ivaretar kundenes interesser, men noen tredjeparter er mindre pålitelige. Her er en liste over faresignaler du bør se etter når du skal velge en tredjepart å samarbeide med:

• Tredjeparten holder informasjon for seg selv. Du har rett til å vite hvilke interaksjoner brukerne har med bedriften din, for eksempel ved å se spesifikke data om antallet klikk på eller visninger av bedriftsprofilen.
  • Tredjeparten garanterer plasseringer på Google. Tredjeparter har ingen mulighet til å påvirke hvor i rekkefølgen på Google Søk eller Maps bedriften din vises. Finn ut mer om rangering i lokale søk.
  • Tredjeparten hevder å jobbe for Google. Hvis en representant for en tredjepart hevder å være ansatt hos Google, spør du om navnet og ber vedkommende sende deg en e-post fra e-postadressen sin, som skal slutte på @google.com (ikke @gmail.com).
  • Tredjeparten kommer med trusler. Tredjeparter kan ikke fjerne bedriften din fra Google eller få tilgang til profilen din uten uttrykkelig tillatelse fra deg.
  • Tredjeparten har villedende prisinformasjon. Uærlige tredjeparter kan ta mer betalt enn det som ble avtalt. Du må alltid få en offisiell kopi av avtalen før du begynner samarbeidet med en tredjepart.

Rapporter overtredelser av retningslinjene for tredjeparter

Mener du at en tredjepartspartner bryter med retningslinjene? Gi oss beskjed: Rapporter brudd på retningslinjene for tredjeparter.

Du får ikke nødvendigvis et personlig svar når du kontakter oss vedrørende en tredjepart, men vi undersøker kommentarene dine og iverksetter om nødvendig passende tiltak.