Werken met derde partijen

Over Google-bedrijfsprofiel

Google-bedrijfsprofiel maakt het voor klanten makkelijk om uw bedrijf te vinden en ermee in contact te komen als ze Google Zoeken en Maps gebruiken. Als u een bedrijfsprofiel maakt en verifieert, kunt u beheren hoe uw bedrijf eruit ziet op Google, zodat u een goede eerste indruk maakt en uw informatie actueel kunt houden. Als mensen u vinden op Google, krijgt u inzichten over het gedrag van klanten en over hoe ze uw bedrijf ontdekken en er interactie mee hebben.

Werken met een derde partij

Bedrijfsprofiel biedt u tools waarmee uw bedrijf betere resultaten kan behalen, maar soms heeft u niet genoeg tijd om een succesvol bedrijfsprofiel op te zetten en te onderhouden. Als u deskundig advies of andere hulp nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om met een derde partij te werken. U kunt kiezen uit veel derde partijen, variërend van individuele webconsultants tot grote bedrijven die honderden klanten beheren.

Hoe u met een derde partij werkt

Hoewel Bedrijfsprofiel een tool is die kosteloos kan worden gebruikt, brengen derden vaak kosten in rekening om uw profiel te beheren. Ze kunnen waardevolle services bieden, zoals uw profiel up-to-date houden, inzichten over klanten bieden, uw vragen beantwoorden en reageren op reviews. Het is belangrijk dat u begrijpt welke voordelen een derde partij u oplevert, zodat u kunt beoordelen of u het hoogste rendement op uw investering krijgt.

Hier zijn vijf praktische tips voor het selecteren van en het werken met een derde partij:

1. Wees selectief. Stel deze vragen als u een derde partij kiest om mee samen te werken:
    • Heeft deze partij eerder bedrijfsprofielen beheerd?
    • Heeft deze partij bedrijven met vergelijkbare budgetten of doelgroepen beheerd?
    • Welke andere diensten kan deze partij leveren om het succes van uw bedrijf te vergroten?
  2. Werk met één derde partij tegelijk. U bent misschien geneigd om uw budget te verdelen tussen meerdere derde partijen om te zien welke de beste resultaten levert, maar u kunt het best één derde partij tegelijk uitproberen. Uw bedrijf kan slechts één keer op Google worden getoond, daarom is het moeilijk om meerdere derde partijen tegelijk uit te proberen.
  3. Informeer uzelf. U kunt vrij snel leren hoe Bedrijfsprofiel en de functies ervan werken. Bekijk de bronnen en veelgestelde vragen voor een inleiding tot Bedrijfsprofiel. Ga dan naar het Helpcentrum voor antwoorden op specifieke vragen. Als u begrijpt hoe Bedrijfsprofiel werkt, kunt u betere beslissingen nemen als u met een derde partij werkt.
  4. Vertrouw op ervaring. Organisaties die honderden bedrijven op Google hebben beheerd, hebben waarschijnlijk meer expertise op het gebied van Bedrijfsprofiel. Voordat u een derde partij inhuurt, raden we u aan met de medewerkers van het bedrijf te praten, zodat u begrijpt wat voor ervaring zij hebben met het beheer van bedrijven op Google.
  5. Evalueer uw prestaties. U kunt een breed scala aan inzichten vinden in uw Bedrijfsprofiel-account. Deze bieden u informatie over de manier waarop klanten uw bedrijf op Google vinden en er interactie mee hebben. Neem elke maand de tijd om de prestaties van uw profiel te beoordelen en de resultaten te evalueren die de samenwerking met een derde partij u opleveren. Check aspecten zoals geüpdatete foto's en actuele openingstijden, evenals veranderingen in de manier waarop klanten uw bedrijf online ontdekken.

Misleidend gedrag

Veel derde partijen behartigen de belangen van hun klanten zo goed mogelijk, maar sommige derden hebben niet zo'n goede reputatie. Hier is een lijst van zaken waarop u moet letten bij het selecteren van en werken met een derde partij:

• Niet transparant zijn. U heeft het recht om te weten hoe gebruikers interactie met uw bedrijf hebben, waaronder specifieke gegevens zoals het aantal weergaven van en klikken op uw bedrijfsprofiel.
  • Plaatsing op Google garanderen. Het is niet mogelijk voor derde partijen om de volgorde te beïnvloeden waarin uw bedrijf wordt getoond op Google Zoeken en Maps. Bekijk meer informatie over uw positie in lokale zoekresultaten.
  • Beweren te werken voor Google. Als een derde partij beweert in dienst van Google te zijn, vraagt u de naam van deze partij en vraagt u of deze u een e-mail wil sturen vanaf zijn of haar e-mailadres met @google.com (niet met @gmail.com).
  • Bedreigingen uiten. Derden kunnen uw bedrijf niet verwijderen uit Google of toegang krijgen tot uw profiel zonder uw uitdrukkelijke toestemming.
  • Misleidende prijzen. Derde partijen met slechte bedoelingen brengen mogelijk niet de prijs in rekening die u bent overeengekomen. Vraag altijd om een officiële kopie van uw overeenkomst voordat u met een derde partij gaat werken.

Een schending van ons beleid voor derden melden

Vermoedt u dat een externe partner het beleid schendt? Laat het ons weten door een schending van ons beleid voor derden te melden.

Hoewel we mogelijk niet persoonlijk reageren wanneer u contact met ons opneemt over een derde partij, zullen we uw opmerkingen wel onderzoeken en zo nodig actie ondernemen.