Yhteistyö kolmansien osapuolten kanssa

Tietoja Google Yritysprofiilista

Google Yritysprofiilin avulla asiakkaiden on helppo löytää ja tavoittaa yrityksesi, kun he käyttävät Google Hakua tai Mapsia. Kun luot ja todennat Yritysprofiilin, voit ylläpitää Googlessa näkyviä yritystietojasi. Näin voit tehdä hyvän ensivaikutelman ja pitää tietosi ajan tasalla. Kun ihmiset löytävät yrityksesi Googlesta, saat hyödyllistä tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä sekä siitä, miten he löytävät yrityksesi ja miten yrityksesi saa heidät aktivoitumaan.

Kolmannen osapuolen käyttäminen

Yritysprofiili tarjoaa työkaluja, jotka auttavat yritystäsi menestymään. Joskus yrityksen pyörittäminen vie kuitenkin niin paljon aikaa, ettet ehdi luoda ja ylläpitää menestyksekästä Yritysprofiilia. Jos tarvitset apua tai kaipaat asiantuntijan neuvoja, yhteistyö kolmannen osapuolen kanssa voi olla hyvä valinta. Kolmansia osapuolia on valittavissa paljon – aina isoista satoja asiakkaita hallinnoivista yrityksistä yksittäisiin verkkokonsultteihin.

Näin teet yhteistyötä kolmannen osapuolen kanssa

Vaikka Yritysprofiili on maksuton työkalu, kolmannet osapuolet veloittavat usein maksun profiilisi ylläpidosta. Ne voivat tarjota hyödyllisiä palveluita, kuten pitää profiilisi ajan tasalla, toimittaa sinulle asiakkaita koskevia tilastoja sekä vastata kysymyksiisi tai asiakkaiden lisäämiin arvosteluihin. On tärkeää ymmärtää kolmannesta osapuolesta mahdollisesti saatava hyöty, jotta voit arvioida, saatko parhaan vastineen rahoillesi.

Seuraavassa on viisi parasta käytäntöä kolmannen osapuolen valitsemiseen ja sellaisen kanssa työskentelyyn:

1. Ole valikoiva. Kun valitset kolmatta osapuolta yhteistyökumppaniksi, selvitä seuraavat asiat:
    • Onko se ylläpitänyt yritysprofiileja aiemmin?
    • Onko se ylläpitänyt sellaisten yritysten tietoja, joilla on samankaltainen budjetti tai kohdeyleisö kuin yritykselläsi?
    • Mitä muita palveluita se voi tarjota liiketoimintasi kasvattamiseksi?
  2. Tee yhteistyötä yhden kolmannen osapuolen kanssa kerrallaan. Sinua ehkä houkuttaisi jakaa budjettisi useiden kolmansien osapuolten kesken ja selvittää, mikä niistä tuottaa parhaat tulokset. Muista kuitenkin, että on parasta testata vain yhtä kerrallaan. Yritykselläsi voi olla vain yhdet yritystiedot Googlessa, joten useita kolmansia osapuolia on vaikeaa testata samanaikaisesti.
  3. Ota selvää asioista. Yritysprofiilin toimintaan tutustuminen ja sen ominaisuuksien käytön opetteleminen vie vain hetken. Tutustu materiaaleihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin, niin saat perustiedot Yritysprofiilista. Tämän jälkeen voit etsiä ohjekeskuksesta vastauksia tarkempiin kysymyksiin. Kun ymmärrät, miten Yritysprofiili toimii, pystyt tekemään perustellumpia päätöksiä liittyen yhteistyöhön kolmannen osapuolen kanssa.
  4. Luota kokemukseen. Yritykset, jotka ovat ylläpitäneet satojen yritysten tietoja Googlessa, ovat todennäköisemmin Yritysprofiilin käytön asiantuntijoita. Keskustele ennen kolmannen osapuolen palkkaamista sen työntekijöiden kanssa, jotta saat selville, millaista aiempaa kokemusta heillä on yritystietojen ylläpidosta Googlessa.
  5. Arvioi tuloksiasi. Yritysprofiili‑tililläsi on paljon hyödyllisiä tietoja, jotka kertovat sinulle, miten asiakkaat löytävät yrityksesi Googlesta ja miten yrityksesi saa heidät aktivoitumaan. Tutustu joka kuukausi profiilisi tuloksiin ja arvioi, miten hyödyt yhteistyöstä kolmannen osapuolen kanssa. Kiinnitä huomiota esimerkiksi päivitettyihin valokuviin ja aukioloaikoihin sekä muutoksiin siinä, kuinka asiakkaat löytävät yrityksesi verkossa.

Epäilyttävä käytös

Yleensä kolmannet osapuolet toimivat asiakkaidensa edun mukaisesti, mutta kaikki eivät tee niin. Seuraavassa on luettelo varoitusmerkeistä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset kolmatta osapuolta ja teet yhteistyötä sen kanssa:

• Läpinäkymättömyys. Sinulla on oikeus tietää, miten yrityksesi saa asiakkaita aktivoitumaan, ja saada tarkkaa dataa esimerkiksi Yritysprofiilisi katselukertojen ja klikkausten määristä.
  • Sijoituksen lupaaminen Googlessa. Kolmannet osapuolet eivät voi vaikuttaa siihen, millä sijalla yrityksesi näkyy Google Haussa ja Mapsissa. Lue lisää sijoituksesta paikallisessa haussa.
  • Googlen työntekijäksi tekeytyminen. Jos kolmannen osapuolen edustaja väittää olevansa Googlen työntekijä, kysy hänen nimeään ja pyydä häntä lähettämään sähköpostia @google.com-sähköpostiosoitteesta (ei @gmail.com-osoitteesta).
  • Uhkailu. Kolmannet osapuolet eivät voi poistaa yritystäsi Googlesta tai käyttää profiiliasi ilman nimenomaista lupaasi.
  • Hinnoissa huijaaminen. Epärehelliset kolmannet osapuolet saattavat veloittaa sinulta eri hinnan kuin olitte sopineet. Varmista, että saat virallisen kopion sopimuksesta, ennen kuin aloitat yhteistyön kolmannen osapuolen kanssa.

Kolmansia osapuolia koskevan käytännön vastaisesta toiminnasta ilmoittaminen

Epäiletkö kolmantena osapuolena toimivan kumppanin toimivan käytännön vastaisesti? Kerro siitä meille ilmoittamalla kolmansia osapuolia koskevan käytännön vastaisesta toiminnasta.

Vaikka emme välttämättä henkilökohtaisesti vastaa kolmatta osapuolta koskevaan ilmoitukseesi, tutkimme kommenttisi ja ryhdymme tarvittaessa toimenpiteisiin.