Een nieuw domein kopen of een bestaand domein gebruiken voor uw website

U kunt een domeinnaam waarvan u al de eigenaar bent (zoals 'example.com'), gebruiken voor uw nieuwe Google Mijn Bedrijf-site. Maar u kunt ook een eigen domein van Google kopen.

Een eigen domein kopen

De site die u op Google Mijn Bedrijf heeft gemaakt, wordt gratis gehost door Google. Uw website krijgt een naam die u kiest met een 'business.site'-webadres, zoals 'uwbedrijfsnaam.bedrijf.site'.

Als u een eigen domein wilt hebben, zoals 'uwbedrijfsnaam.com', kunt u er een kopen voor uw Google Mijn Bedrijf-website. Publiceer uw site en klik op Domein kopen. Zoek vervolgens naar een eigen domeinnaam en koop deze bij Google Domains. Uw website wordt automatisch gekoppeld aan uw domeinnaam. Meer informatie over de domeinservice van Google

Uw Google-domein koppelen aan Google Mijn Bedrijf

U kunt uw bestaande Google-domein koppelen aan uw Google Mijn Bedrijf-website. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u bent ingelogd op hetzelfde Google-account dat voor beide wordt gebruikt, en dat u eigenaar bent van het domein en de vermelding.

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik op Website
  3. Uw Google-domein wordt weergegeven. Klik op Verbinding maken
  4. Klik nogmaals op Verbinding maken om dit te bevestigen.
  5. Als u uw website wilt bekijken, klikt u op Site bezoeken.

Uw domein van derden doorsturen naar uw Google Mijn Bedrijf-website

Log in op uw account van uw hostingbedrijf en kies een optie 'Omleiden' of iets dergelijks. U kunt ook contact opnemen met uw hostingbedrijf en ze vragen uw bestaande domein om te leiden naar uw nieuwe Google Mijn Bedrijf-site.

Leid uw domein om naar de URL voor uw nieuwe site die wordt verstrekt tijdens het maken van uw Google Mijn Bedrijf-site.

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u uw domein kunt doorsturen met behulp van veelgebruikte hostingproviders:

GoDaddy

1. Log in op uw account op http://www.godaddy.com.
  2. Klik naast 'Domains' (Domeinen) op Manage (Beheren).
  3. Kies Add website (Website toevoegen).
  4. Klik op Connect to an existing site (Verbinden met een bestaande site).
  5. Selecteer Forward to any site (Doorsturen naar een andere site) en voer de URL van uw Google Mijn Bedrijf-website in.

eNom

1. Log in op uw account op http://www.enom.com.
  2. Klik in het menu op Domains (Domeinen) en dan My Domains (Mijn domeinen).
  3. Klik op een domeinnaam.
  4. Klik op Host Records (Hostrecords) of selecteer Host Records (Hostrecords) in het dropdownmenu.
  5. Selecteer URL redirect (URL-omleiding) om de hostnaam door te sturen naar uw Google Mijn Bedrijf-website. Voer uw Google Mijn Bedrijf-websiteadres in.

Network Solutions

1. Ga naar http://www.networksolutions.com.
  2. Selecteer Domain Name (Domeinnaam) en dan Web forwarding (Web doorsturen).
  3. Kies Log in to select a domain from your existing account (Log in om een domein te selecteren uit uw bestaande account).
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op Login (Inloggen). Selecteer de domeinnaam die u wilt doorsturen en klik vervolgens op Continue with Web Forwarding (Doorgaan met web-omleiding).
  5. Typ in het vak 'Destination URL' (Bestemmings-URL) de URL van uw Google Mijn Bedrijf-website.
  6. Selecteer de termijn die u wilt kopen en klik op Secure Checkout (Veilig afrekenen).

U kunt contactgegevens vinden op de website van de hostingprovider.

Problemen oplossen

Als u problemen ondervindt bij het koppelen van uw Google-domein aan een website die u via Google Mijn Bedrijf heeft gemaakt, neemt u contact op met Google Domains-support.

Niet verbonden

Foutmelding: 'We konden je domein, [domeinnaam], niet aan je website koppelen.'

Als u een foutmelding ziet waarin staat dat uw Google-domein niet aan uw website kan worden gekoppeld, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• U heeft al een eigen domein. U kunt dit domein blijven gebruiken voor uw bestaande website, maar u kunt het ook koppelen aan de nieuwe website die u via Google Mijn Bedrijf heeft gemaakt.
  • U heeft een domein van derden gekocht via de klassieke aanmeldingsprocedure voor G Suite. Meer informatie over hoe u een domein van derden aan uw website koppelt via Google Mijn Bedrijf.
  • U bent niet ingelogd met een eigenaarsaccount voor het Google-domein terwijl u uw website probeert te maken of te publiceren. Log in met het account dat bij het Google-domein hoort of stuur uw Google-domein door. U kunt ook contact opnemen met support voor Google Domains.
In behandeling

Foutmelding: 'We zijn je domein, [domeinnaam], aan je website aan het koppelen. Kom over een paar minuten terug.'

Als u een foutmelding ziet waarin staat dat de koppeling tussen uw Google-domein en uw website nog niet is voltooid, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• Uw domeinregistratie is nog niet voltooid.
  • De betaling voor uw G Suite-account is nog niet voltooid.

De URL van uw website bekijken

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik op Website
  3. Klik links op Meer
  4. Bovenaan het venster dat nu wordt weergegeven, ziet u het adres van uw website.