Een website maken met Google

U kunt een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde website voor uw bedrijf maken via uw bedrijfsprofiel op Google.

Google gebruikt automatisch de informatie en foto's uit uw bedrijfsprofiel om een site te maken die u daarna kunt aanpassen met thema's, foto's en tekst. Uw site wordt automatisch geüpdatet als u uw bedrijfsinformatie wijzigt of nieuwe foto's plaatst. De site wordt ook geoptimaliseerd voor weergave op desktops, laptops en mobiele apparaten.

Uw website maken

Wanneer u uw bedrijfsprofiel claimt, heeft u de mogelijkheid om een kosteloze website te maken op basis van uw informatie.

Als u uw profiel al heeft geclaimd, kunt u uw website zo maken:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Contact.
  4. Selecteer Aan de slag onder Nieuwe website.
  5. Maak daarna uw site op de pagina die wordt geopend.

U kunt uw site op elk moment bewerken. Lees hoe u uw website bewerkt en optimaliseert.

Uw website publiceren en de publicatie ervan ongedaan maken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Contact.
  4. Selecteer het potloodje Bewerken naast Website.
  5. Selecteer Beheren.
  6. Doe het volgende op de pagina die wordt geopend:
    • Publiceren: Selecteer Publiceren rechtsboven.
    • Publicatie ongedaan maken: Selecteer in het linkerdeelvenster Meer Instellingen en dan Publicatie van website ongedaan maken.

Google-domeinen voor geavanceerde functies

Een website die oorspronkelijk is gemaakt via uw bedrijfsprofiel op Google, is een eenvoudige MKB-vriendelijke oplossing om uw bedrijf online te promoten. Als u geavanceerde functies voor uw aanwezigheid op internet nodig heeft, kunt u terecht bij onze partners op Google Domains die websites ontwikkelen.