Adresindeling voor bulkuploads

Bekend probleem: Hotelkenmerken kunnen niet worden geüpdatet door een spreadsheet te uploaden. Gebruik de API en het dashboard om hotelkenmerken te updaten. Meer informatie over de Bedrijfsprofiel-API

De spreadsheet voor bulkuploads ondersteunt een algemene adresindeling, zodat u uw locaties in een groot aantal landen/regio's kunt verifiëren.

Geef de adresgegevens op voor elke locatie. Gebruik hiervoor de officiële notatie van het postadres voor de betreffende regio. Afhankelijk van de regio kunnen de adresnotaties sterk variëren. Sommige velden zijn verplicht, optioneel of worden helemaal niet gebruikt. Zo is het veld Bestuursregio verplicht voor Australië, optioneel voor Portugal en in Frankrijk wordt dit niet gebruikt. Adresregel 1 en land/regio zijn altijd verplicht.

Er wordt een melding weergegeven als er in een verplicht veld gegevens ontbreken of als een veld onjuiste gegevens bevat voor de regio van de locatie.

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

Voorbeelden van adressen
Adresregel 1: 1599 Amphitheatre Parkway
District: Mountain View
Bestuursregio: CA
Land/regio: Verenigde Staten
Postcode: 94043

Adresregel 1: Avenida Paulista, 358
Buurt: Bela Vista
District: São Paulo
Bestuursregio: SP
Land/regio: BR
Postcode: 01310-000

Adresregel 1: 札幌市中央区北4条西4−2
Bestuursregio: 北海道
Land/regio: JP
Postcode: 060-0004

Ga als volgt te werk om meer voorbeelden van adressen in diverse landen te bekijken:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager en kies het account dat u wilt beheren.
  2. Klik op het icoon Maken FAB Add Button rechtsboven op uw scherm.
  3. Klik op Import locations Locaties importeren uit een bestand.
  4. Klik op Spreadsheet Voorbeeldspreadsheet downloaden.

Bekijk de richtlijnen hieronder voor informatie over wat u moet invoeren in elk veld van de spreadsheet:

Alles uitvouwen Alles samenvouwen Adresregels
U kunt maximaal 5 adresregels per locatie opgeven, maar alleen de eerste regel is vereist.

Alle vereiste adresgegevens die u niet kwijt kunt in de overige velden worden hieronder vermeld. Voor de meeste landen/regio's vult u op de eerste regel een straatnaam en een huisnummer in. Kantoornummers, etages, gebouwnummers, enzovoort kunnen ook worden opgenomen.

Opmerking: Voor adressen in Japan wordt alle informatie in de adresregelvelden opgenomen, behalve de prefectuur en de postcode.

Aanvullende adresgegevens (zoals dwarsstraten of herkenningspunten in de buurt) mogen alleen worden opgenomen als het officiële adres de feitelijke locatie van het bedrijf niet duidelijk genoeg aangeeft.

Per locatie kunt u maximaal 5 adresregels gebruiken (maximaal 80 tekens per regel). Meer informatie over de richtlijnen voor adresinvoer

Voorbeelden:

• 678 Lafayette Ave
    Suite 2B
  • Graha Bumi Surabaya Lt. V
    Jl. Basuki Rahmat no.106 - 128
  • 雨竜郡秩父別町秩父別4105
Buurt
Buurten zijn niet vereist. Ze worden niet gebruikt voor locaties in de meeste landen/regio's, zoals Japan.

De buurt waar het bedrijf is gevestigd. Een buurt is kleiner dan een district (stad). (U kunt maximaal 80 tekens gebruiken.)

Bekijk onderstaande tabel voor de specifieke termen die worden gebruikt voor buurten in verschillende landen/regio's.

Duur Land/regio
District Zuid-Korea
Lokaal bestuursgebied Nigeria
Buurt Brazilië
Mexico
Wijk Nieuw-Zeeland
Filipijnen
Zuid-Afrika
Tambon/Khwaeng Thailand
Townland Ierland
Dorp Maleisië

Voorbeelden:
  • Asa Norte (Brazilië)
  • Bundang-gu (Zuid-Korea)
  • Centro (Mexico)
District
Districten zijn vereist voor locaties in de meeste landen/regio's. Voor bepaalde landen/regio's zijn ze optioneel en andere landen gebruiken ze helemaal niet, zoals Japan.

De stad of plaats waar het bedrijf is gevestigd. In zeldzame gevallen is dit niet de stad zelf, als de lokale postindeling een alternatief gebruikt (als uw bedrijfslocatie bijvoorbeeld in Brooklyn is, vult u Brooklyn in als district in plaats van New York City). (Maximaal 80 tekens)

Bekijk onderstaande tabel voor de specifieke termen die worden gebruikt voor districten in verschillende landen/regio's.

Duur Land/regio
Amphoe/Khet Thailand
Stad Verschillende landen/regio's
District Hongkong
Turkije
Plaats Noorwegen
Zweden
Verenigd Koninkrijk
Wijk Australië

Voorbeelden:
  • Chicago (Verenigde Staten)
  • Mumbai (India)
  • Londen (Verenigd Koninkrijk)
Bestuursregio
Bestuursregio's zijn vereist, optioneel of worden niet gebruikt voor locaties, afhankelijk van het land/de regio.

De staat of provincie waar het bedrijf is gevestigd. Geef de volledige naam (bijv. Californië), de algemene adresafkorting (bijv. CA) of de code (ISO 3166-2) voor het deelgebied (bijv. US-CA) op. (U kunt maximaal 80 tekens gebruiken.)

De eisen voor dit veld kunnen per taal en land/regio verschillen, dus het kan nodig zijn om verschillende varianten voor uw bestuursregio uit te proberen voordat de invoer wordt geaccepteerd. Als er fouten optreden, kunt u het volgende proberen om de bestuursregio op te geven:

• Een van de andere, hierboven vermelde opties. Als de volledige naam niet wordt geaccepteerd, kunt u bijvoorbeeld de algemene postafkorting of de ISO 3166-2-code proberen.
  • Een alternatieve spelling van de volledige naam.
  • Een andere lokale taal.
  • Latijns schrift. Als uw lokale taal in een script zoals Cyrillisch of Kanji wordt geschreven, kunt u proberen de naam van de bestuursregio in het Latijnse schrift op te geven.

Bekijk onderstaande tabel voor de specifieke termen die worden gebruikt voor bestuursregio's in verschillende landen/regio's.

Duur Land/regio
Gebied Hongkong
Provincie Ierland
Taiwan
Department Colombia
Nicaragua
District Nauru
Do/Si Zuid-Korea
Emiraat Verenigde Arabische Emiraten
Eiland Verschillende landen/regio's
Oblast Rusland
Oekraïne
Parochie Barbados
Jamaica
Prefectuur Japan
Provincie Verschillende landen/regio's
Staat Verschillende landen/regio's

Voorbeelden:
  • Californië (Verenigde Staten)
  • Ontario (Canada)
  • Uttar Pradesh (India)
Postcode
De eisen voor postcodes variëren sterk per land/regio. Postcodes kunnen vereist, optioneel of niet toegestaan zijn.

De postcode van het bedrijf. Als de postcode begint met een nul, moet u controleren of deze niet automatisch wordt verwijderd in de opmaak van uw spreadsheet.

Bekijk onderstaande tabel voor de specifieke termen die worden gebruikt voor postcodes in verschillende landen/regio's.

Duur Land/regio
Eircode Ierland
PIN-code India
Postcode Verschillende landen/regio's
Postcode Verenigde Staten
Land/regio
Land/regio is vereist voor alle locaties.

Het land of de regio waar het bedrijf is gevestigd. Geef de volledige naam op of gebruik de tweeletterige code (ISO 3166-1). Bekijk de lijst met alle landen/regio's die door Google-bedrijfsprofiel worden ondersteund