Joukkolatauksen osoitteen muoto

Tunnettu ongelma: Hotellin määritteitä ei voi päivittää lataamalla laskentataulukkoa. Jos haluat päivittää hotellin määritteitä, käytä ohjelmointirajapintaa (APIa) ja hallintapaneelia. Lue lisää Business Profile APIsta.

Joukkolatauksen laskentataulukko tukee yleistä osoitemuotoa, joten voit todentaa toimipisteesi useissa maissa ja useilla alueilla.

Käytä toimipisteiden osoitetiedoissa alueen virallista postiosoitemuotoa. Osoitemuodot määräytyvät alueen mukaan. Kentät voivat olla pakollisia tai valinnaisia, tai niitä ei käytetä lainkaan. Hallintoalue-kenttä on esimerkiksi pakollinen Australiassa ja valinnainen Portugalissa, kun taas Ranskassa se ei ole käytössä. Osoiterivi 1 ja maa/alue ovat aina pakollisia.

Jos kentistä puuttuu pakollisia tietoja tai tiedot eivät vastaa alueen vaatimuksia, saat siitä ilmoituksen.

Voit ylläpitää yksittäistä profiilia Haussa ja Mapsissa. Voit ylläpitää useita profiileja samanaikaisesti käyttämällä Yritysprofiilien ylläpitoa. Jos haluat lisätä toisen profiilin, valitse Google Hausta kolmen pisteen valikko ja sitten Lisää uusi Yritysprofiili.

Esimerkkiosoitteita:
Osoiterivi 1: 1599 Amphitheatre Parkway
Paikkakunta: Mountain View
Hallintoalue: CA
Maa/alue: US
Postinumero: 94043

Osoiterivi 1: Avenida Paulista, 358
Kaupunginosa: Bela Vista
Paikkakunta: São Paulo
Hallintoalue: SP
Maa/alue: BR
Postinumero: 01310-000

Osoiterivi 1: 札幌市中央区北4条西4−2
Hallintoalue: 北海道
Maa/alue: JP
Postinumero: 060-0004

Voit tutustua muihin kansainvälisten osoitteiden esimerkkeihin näin:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon ja valitse ylläpidettävä tili.
  2. Klikkaa näytön oikeasta alakulmasta luontikuvaketta FAB Add Button.
  3. Klikkaa Import locations Importoi toimipisteet tiedostosta.
  4. Klikkaa Spreadsheet Lataa mallilaskentataulukko.

Katso alla olevista ohjeista, mitä kuhunkin laskentataulukon kenttään tulee lisätä.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki Osoiterivit
Yhdellä toimipisteellä voi olla enintään viisi osoiteriviä, mutta vain ensimmäinen rivi on pakollinen.

Kaikki tarvittavat osoitetiedot, jotka eivät sovi muihin alla lueteltuihin kenttiin. Useimmissa maissa ja useimmilla alueilla ensimmäinen rivi sisältää osoitenumeron ja kadun nimen. Siihen saattaa sisältyä myös esimerkiksi huoneiston, kerroksen tai rakennuksen numero.

Huom. Japanissa sijaitsevien osoitteiden tulee sisältää osoiterivien kaikki tiedot lukuun ottamatta prefektuuria ja postinumeroa.

Tiedot, kuten poikkikadut ja lähellä olevat maamerkit, tulee lisätä vain alueilla, joilla virallinen katuosoite ei osoita tarkasti yrityksen sijaintia.

Yhdellä toimipisteellä voi olla enintään viisi osoiteriviä (enintään 80 merkkiä riviä kohden). Lue lisää osoitteen lisäämisestä

Esimerkkejä:

• 678 Lafayette Ave
    Suite 2B
  • Graha Bumi Surabaya Lt. V
    Jl. Basuki Rahmat no.106 - 128
  • 雨竜郡秩父別町秩父別4105
Kaupunginosa
Kaupunginosat eivät ole pakollisia. Niitä ei käytetä useimmilla alueilla tai useimmissa maissa, kuten Japanissa.

Naapurusto, jossa yritys sijaitsee. Naapurusto on pienempi kuin paikkakunta (kaupunki). (Merkkien enimmäismäärä on 80.)

Katso alla olevasta taulukosta eri maissa/alueilla kaupunginosasta käytetyt termit.

Termi Maa/alue
Alue Etelä-Korea
Paikallishallintoalue Nigeria
Naapurusto Brasilia
Meksiko
Lähiö Uusi-Seelanti
Filippiinit
Etelä-Afrikka
Tambon/khwaeng Thaimaa
Alue Irlanti
Kylä/kunta Malesia

Esimerkkejä:
  • Asa norte (Brasilia)
  • Bundang-gu (Etelä-Korea)
  • Centro (Meksiko)
Paikkakunta
Useimmissa maissa ja useimmilla alueilla paikkakunta on pakollinen. Joissakin maissa se on kuitenkin valinnainen ja joissain maissa, kuten Japanissa, sitä ei käytetä lainkaan.

Kaupunki, jossa yritys sijaitsee. Joissain harvoissa tapauksissa tämä ei välttämättä ole kaupunki, jos paikallisessa postiosoitteessa käytetään toista muotoa (jos esimerkiksi yrityksesi sijainti on Brooklynissa, paikkakunnaksi ilmoitetaan Brooklyn eikä New York). Tämän enimmäispituus on 80 merkkiä.

Katso alla olevasta taulukosta eri maissa/alueilla paikkakunnasta käytetyt termit.

Termi Maa/alue
Amphoe/khet Thaimaa
Kaupunki Monet maat/alueet
Alue Hongkong
Turkki
Postitoimipaikka Norja
Ruotsi
Yhdistynyt kuningaskunta
Lähiö Australia

Esimerkkejä:
  • Chicago (Yhdysvallat)
  • Mumbai (Intia)
  • Lontoo (Yhdistynyt kuningaskunta)
Hallintoalue
Hallintoalue on maasta/alueesta riippuen pakollinen tai valinnainen, tai sitä ei käytetä.

Osavaltio tai provinssi, jossa yritys sijaitsee. Kirjoita koko nimi (esim. Kalifornia), tunnettu postilyhenne (esim. CA) tai aluekoodi (ISO 3166-2) (esim. US-CA). (Merkkien enimmäismäärä on 80.)

Tätä kenttää koskevat vaatimukset määräytyvät kielen ja maan/alueen mukaan, joten sinun täytyy ehkä kokeilla useita eri tapoja ilmoittaa hallintoalue, ennen kuin se hyväksytään. Jos saat virheilmoituksen, kokeile seuraavia hallintoalueen kirjoitustapoja:

• Jokin muu yllä luetelluista vaihtoehdoista. Jos esimerkiksi koko nimeä ei hyväksytä, kokeile postilyhennettä tai ISO 3166-2 ‑koodia.
  • Koko nimen vaihtoehtoinen kirjoitusasu.
  • Toinen paikallinen kieli.
  • Latinalaiset aakkoset. Jos esimerkiksi paikallista kieltä kirjoitetaan kyrillisellä tai kanji-kirjoitusjärjestelmällä, kirjoita hallintoalueen nimi latinalaisilla kirjaimilla.

Katso alla olevasta taulukosta eri maissa/alueilla hallintoalueesta käytetyt termit.

Termi Maa/alue
Alue Hongkong
Kreivikunta Irlanti
Taiwan
Departementti Kolumbia
Nicaragua
Alue Nauru
Do/Si Etelä-Korea
Emiirikunta Arabiemiirikunnat
Saari Monet maat/alueet
Oblasti Venäjä
Ukraina
Maakunta Barbados
Jamaika
Prefektuuri Japani
Provinssi Monet maat/alueet
Osavaltio Monet maat/alueet

Esimerkkejä:
  • Kalifornia (Yhdysvallat)
  • Ontario (Kanada)
  • Uttar Pradesh (Intia)
Postinumero
Postinumeroita koskevat vaatimukset vaihtelevat maittain/alueittain. Postinumero saattaa olla pakollinen tai valinnainen, tai sitä ei käytetä.

Yrityksen postinumero. Jos postinumeron ensimmäinen numero on nolla, varmista, ettei se katoa laskentataulukon muotoilussa.

Katso alla olevasta taulukosta eri maissa/alueilla postinumerosta käytetyt termit.

Termi Maa/alue
Eircode Irlanti
PIN-koodi Intia
Postinumero Monet maat/alueet
Postinumero Yhdysvallat
Maa/alue
Maa/alue on pakollinen kaikille toimipisteille.

Yrityksen sijaintimaa tai ‑alue. Kirjoita maan tai alueen koko nimi tai käytä kaksikirjaimista tunnusta (ISO 3166-1). Katso kaikki maat/alueet, joita Google-yritysprofiili tukee.