Linker til lokale bedrifter

I bedriftsprofilen din kan du ha to typer linker som gjør det enklere for kundene å finne ut mer om bedriften eller utføre handlinger direkte fra profilen din på Google Søk og Maps.

Du kan legge til én enkelt link som kundene kan følge for å

• se menyen
  • gjennomgå en liste over tjenester (f.eks. telemedisin eller virtuelle tjenester)

Du kan også legge til opptil ti linker per kategori. Via linker kan kundene

• gjøre avtaler
  • gjøre reservasjoner
  • bestille mat
  • bestille ulike varer

Legg til linker i bedriftsprofilen din

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Slik kan du administrere linker:
    • I Google Søk velger du Bestilling, Matbestilling eller Henting og levering.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og transaksjonstypen du vil legge til en link til.
  3. Velg Legg til en link.
    • Hvis du allerede har linker i bedriftsprofilen din, velger du Legg til en annen link.
  4. Skriv inn nettadressen som knappen skal føre til.
  5. Velg Lagre.

Angi foretrukket link

Hvis du har mer enn én link i profilen, kan du bestemme hvilken som skal vises øverst, og som skal merkes med «Foretrekkes av bedriften».

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Velg transaksjonstypen, for eksempel Bestilling eller Henting og levering.
  3. Velg Angi foretrukket link.
  4. Velg den linken du foretrekker.
  5. Velg Lagre.
Om linker til utsalg og butikker
Du kan legge til bedriftslinker i bedriftsprofilen din. Velg Endre profilen for å legge til linker. Linker til lokale bedrifter er ikke tilgjengelige via Business Profile API eller opplasting av regneark.

Fjern linker fra tredjeparter

For å tilby tjenester til lokale bedrifter samarbeider Google med utvalgte tredjepartsleverandører. Slike linker går til nettstedene til de ulike leverandørene. På nettstedet til en leverandør kan kunder blant annet

• legge inn bestillinger
  • gjøre avtaler
  • gjøre reservasjoner

Linker til visse tjenester kan vises automatisk i bedriftsprofilen din på Google Søk og Maps. Tredjepartsleverandører som har inngått offisielle partnerskap med bedriften din, leverer og oppdaterer disse linkene automatisk.

Tips: Hvis du slår av «Ta imot bestillinger i profilen din», skjules alle bestillingsalternativer og -linker (inkludert fra førstepart og tredjeparter) du har lagt til i bedriftsprofilen din.

Slik fjerner du bestemte tredjepartslinker til bestillingssider:

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen.
  2. Du kan administrere bestillingene dine på Google Søk eller Maps:
    • Velg Bestilling på Google Søk og så Fjern leverandøren.
    • Velg Endre profilen på Google Maps og så Bestilling og så Fjern leverandøren.

Leverandører må fjerne tredjepartslinker fra profilen din innen 5 dager etter at de har mottatt en fjerningsforespørsel. Hvis en leverandør ikke etterkommer forespørselen, kan du rapportere dette som et brudd på retningslinjene.