URL's van lokale bedrijven

Uw bedrijfsvermelding kan links bevatten naar specifieke acties, zoals online bestellingen of reserveringen. Deze links maken het voor klanten gemakkelijker actie te ondernemen vanaf Google Zoeken of Maps.

In Google Mijn Bedrijf kunt u uw eigen URL's toevoegen voor specifieke acties, waaronder:

• Een afspraak maken
  • Een bestelling plaatsen
  • Een tafel reserveren
  • Items zoeken
  • Uw menu of lijst met services bekijken

In sommige gevallen worden er in bedrijfsvermeldingen automatisch links naar bepaalde boekingsservices van derden weergegeven. Deze links kunnen niet worden bewerkt in Google Mijn Bedrijf.

URL's toevoegen aan uw vermelding

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het URL-gedeelte . Afhankelijk van uw bedrijfscategorie ziet u mogelijk opties om extra URL's toe te voegen.
  4. Voer uw URL's in de betreffende velden in.
  5. Klik op Toepassen.

Waarom sommige links automatisch worden weergegeven

Er kunnen automatisch links naar bepaalde boekings- en bestelservices worden weergegeven in uw bedrijfsvermeldingen op Google Zoeken en Google Maps. Deze links worden automatisch geüpdatet via externe aanbieders. Er is geen manier om deze links in Google Mijn Bedrijf toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.

Google werkt samen met een aantal externe aanbieders van boekings- en bestelservices voor lokale bedrijven. Links voor externe aanbieders worden weergegeven als gevolg van een relatie die uw bedrijf eerder met hen heeft opgebouwd. Deze links leiden naar de website van de externe aanbieder. Via de website van de externe aanbieder kan een gebruiker een actie ondernemen zoals 'een bestelling plaatsen', 'een afspraak maken' of 'reserveren'.

Als u een link in uw eigen vermelding wilt verwijderen of herstellen, neemt u contact op met het ondersteuningsteam of met een technische contactpersoon van de externe aanbieder om deze te verzoeken uw gegevens te verwijderen uit de informatie die zij naar Google sturen.