Fiks sperrede eller deaktiverte profiler

Vi kan sperre eller deaktivere bedriftsprofiler som ikke følger retningslinjene våre. Hvis du mener at profilen din bør gjenopprettes, kan du sende inn en anke.

Før du sender inn anken

Sørg for at profilen følger alle retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene.

Send inn en anke

Klargjør bevis

Viktig: Når du åpner bevisskjemaet, må du sende det inn innen 60 minutter, ellers blir ikke bevisene vedlagt skjemaet.

Du kan bli bedt om å legge ved bevis (valgfritt) som underbygger anken, i et tilknyttet skjema. Bevisene nedenfor kan bidra til å styrke anken din:

• offisiell firmaattest
  • forretningslisens
  • skatteattester
  • regninger utstedt til bedriften, for eksempel
    • strøm
    • telefon
    • vann
    • internett

Tips: I alle dokumenter du sender inn som bevis, må du påse at bedriftsnavnet og -adressen samsvarer med informasjonen i profilen anken er relatert til.

Send inn anken

1. Åpne ankeverktøyet for Google-bedriftsprofiler.
    • Sørg for at du er logget på Google-kontoen som er tilknyttet bedriftsprofilen din.
  2. Velg bedriftsprofilen du vil gjenopprette.
  3. I ankeverktøyet for Google-bedriftsprofiler kan du se
    • den begrensede profilen
    • årsaken til modereringen
    • en link til retningslinjene som er brutt
  4. Velg Send inn anken nederst til høyre.
  5. Du kan bli bedt om å sende inn bevis (valgfritt) som underbygger anken.
    • Du kan oppgi bevis ved å legge ved filer som tydelig understøtter anken, og velge Send inn.
  6. Vi gjennomgår anken og sender deg en e-post med avgjørelsen.

Send inn anken

Send inn en anke hvis kontoen er begrenset

Kontoen din kan pålegges begrensninger hvis du bryter retningslinjene. Som følge av at kontoen pålegges begrensninger, sperres bedriftsprofilene du administrerer, og du kan verken lage eller gjøre krav på andre profiler. Finn ut mer om retningslinjene for begrensninger som kan pålegges Google-bedriftsprofiler.

For å få begrensningen opphevet må du begrunne dette ønsket og sende inn en anke for kontoen din på «Mine kontoer»-siden. Der kan du også finne og følge med på statusen for anken.

Når kontobegrensningen er opphevet, kan du sende inn en anke for bedriftsprofilen for å oppheve sperringen av den.

Send inn anker for over 10 bedriftsprofiler

Slik sender du inn anker som omfatter over 10 profiler:

1. Velg bedriftsprofilen anken er relatert til, i ankeverktøyet for Google-bedriftsprofiler.
    • Påse at du er logget på Google-kontoen som er tilknyttet bedriftsprofilen din.
  2. Når du har sendt inn anken, kan du velge å legge ved bevis.
    • Du blir spurt om anken gjelder for mer enn 10 profiler. Klikk på Ja.
  3. Legg ved et regneark som inneholder bevisene og ID-en for hver bedriftsprofil. Finn ut mer om de ulike bevistypene.
  4. Klikk på Send inn.

Tips: I ankeverktøyet for Google-bedriftsprofiler endres statusen bare for profilen du valgte. Statusen for de andre profilene som anken omfatter, blir ikke oppdatert i verktøyet. Du mottar bare ett e-postvarsel med utfallet av anken relatert til profilen du valgte i verktøyet.

Sjekk statusen for anker i ankeverktøyet

1. Åpne ankeverktøyet for Google-bedriftsprofiler.
    • Påse at du er logget på Google-kontoen som er tilknyttet bedriftsprofilen din.
  2. Velg bedriftsprofilen knyttet til anken du sendte inn.
  3. Til høyre kan du se statusen for anken:
    • Sendt inn
    • Godkjent
    • Ikke godkjent
    • Kan ikke ankes
    • Kan ankes

Be om at avviste forespørsler gjennomgås på nytt

Hvis forespørselen din om gjenoppretting blir avvist, kan vi ta en ny gjennomgang for å sjekke om du er kvalifisert. Du kan be om at avviste forespørsler gjennomgås på nytt. Du kan legge ved bevis som ikke var en del av den opprinnelige ankesaken. Se hva slags bevis som kan styrke ankeprosessen.

Hvis du bor i et EØS-land eller -territorium, kan du ha andre alternativer til rettshjelp. Finn ut mer om disse mulige alternativene.

Løs problemer med gjenopprettede profiler

Hvis du har problemer med en gjenopprettet profil, kan du fortelle oss om dette via gjenopprettelsesskjemaet. Vi gjennomgår, undersøker og løser de fleste forespørsler innen 3 virkedager. Hvis det har gått over 3 virkedager siden du sendte oss en forespørsel, kan du kontakte oss.

Vanlige spørsmål om sperrede eller deaktiverte profiler

Hvor lang tid tar ankeprosessen?
Vi gjennomgår, undersøker og svarer på de fleste forespørsler innen 3–5 dager.
Hva skjer når profiler fjernes?

Hvis vi fjerner

• en profil:
    • Offentligheten kan ikke se profilen.
    • Eieren og administratorene kan ikke utføre handlinger knyttet til profilen.
    • Eieren og administratorene kan be oss om å gjenopprette profilen. Vi gjenoppretter både profilen og profilens eier og administratorer.
  • eierens Google-konto:
    • Vi fjerner alle beliggenhetene den aktuelle brukeren eier.
    • Hvis eierens Google-konto gjenopprettes, blir de tilhørende beliggenhetene også gjenopprettet.
  • en administrators Google-konto:
    • Vi sperrer administratoren ute fra kontoene hen administrerer. Dette har ingen innvirkning på beliggenhetene.
    • Hvis Google-kontoen til en administrator gjenopprettes, får hen tilgang til beliggenhetene igjen.