Jäädytettyjen tai käytöstä poistettujen profiilien korjaaminen

Saatamme jäädyttää tai poistaa käytöstä Yritysprofiilit, jotka eivät ole ohjeidemme mukaisia. Jos profiilisi pitäisi mielestäsi palauttaa, voit lähettää valituksen.

Ennen valituksen lähettämistä

Varmista, että profiilisi on kaikkien ohjeiden mukainen. Lue lisää ohjeista

Valituksen lähettäminen

Todisteiden valmistelu

Tärkeää: Kun olet avannut todistelomakkeen, sinun on lähetettävä se 60 minuutin kuluessa tai sitä ei liitetä valitukseen.

Sinua saatetaan pyytää lisäämään linkitettyyn lomakkeeseen valinnaisia todisteita valituksesi tueksi. Seuraavista todisteista voi olla tukea valitukselle:

• yrityksen viralliset rekisteröintiasiakirjat
  • yrityksen toimilupa
  • verotodistukset
  • seuraavantyyppiset yrityksen laskut:
    • sähkö
    • puhelin
    • vesi
    • internet.

Vinkki: Tarkista aina, että todisteena lähetettävässä asiakirjassa oleva yrityksen nimi ja osoite vastaavat profiilia, josta haluat tehdä valituksen.

Valituksen lähettäminen

1. Avaa Google Yritysprofiilin valitustyökalu.
    • Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  2. Valitse palautettava Yritysprofiili.
  3. Näet Google Yritysprofiilin valitustyökalussa seuraavat tiedot:
    • rajoitettu profiili
    • valvontatoimien syy
    • linkki rikottuun käytäntöön.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Lähetä valitus.
  5. Sinua saatetaan pyytää lisäämään valinnaisia todisteita valituksesi tueksi.
    • Jos haluat lisätä todisteita, liitä valitusta selkeästi tukevia tiedostoja ja valitse Lähetä.
  6. Tarkastamme valituksesi ja lähetämme päätöksen sähköpostiisi.

Lähetä valitus

Valituksen tekeminen yli 10:stä Yritysprofiilista

Näin voit lähettää valituksia, jotka koskevat yli 10:tä profiilia:

1. Siirry Google Yritysprofiilin valitustyökaluun ja valitse Yritysprofiili, josta haluat tehdä valituksen.
    • Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  2. Kun olet lähettänyt valituksen, voit lisätä todisteita.
    • Sinulta kysytään, koskeeko valitus yli 10:tä profiilia. Valitse Kyllä.
  3. Liitä laskentataulukko, joka sisältää todisteet ja kunkin Yritysprofiilin tunnuksen. Lue lisää todistetyypeistä
  4. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Vain valitsemasi profiilin tila muuttuu Google Yritysprofiilien valitustyökalussa. Muiden profiilien tila ei päivity. Saat vain yhden sähköposti-ilmoituksen, joka sisältää työkalussa valitsemaasi profiilia koskevan valituspäätöksen.

Valituksen tilan tarkistaminen valitustyökalusta

1. Avaa Google Yritysprofiilin valitustyökalu.
    • Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  2. Valitse lähettämääsi valitukseen liittyvä Yritysprofiili.
  3. Valituksen tila näkyy oikealla:
    • Lähetetty
    • Hyväksytty
    • Ei hyväksytty
    • Tästä ei voi tehdä valitusta
    • Tästä voi tehdä valituksen

Lisätarkastuksen pyytäminen hylätylle pyynnölle

Voimme ehkä tehdä lisätarkastuksen kelpoisuutesi todistamiseksi, mutta tämä on mahdollista vain, jos palautuspyyntösi on hylätty. Voit pyytää lisätarkastusta hylätylle pyynnölle. Voit myös toimittaa lisätodisteita, joita et lisännyt alkuperäiseen valitukseen. Katso, minkätyyppisistä todisteista voi olla hyötyä valitusprosessissa.

Jos toimit Euroopan talousalueella (ETA), käytettävissäsi voi olla muita oikaisutapoja. Lue lisää muista oikaisutavoista.

Palautettuun profiiliin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia palautetun profiilin kanssa, kerro niistä meille palautuslomakkeella. Useimmat pyynnöt tarkastetaan, tutkitaan ja ratkaistaan kolmen arkipäivän kuluessa. Jos pyynnön lähettämisestä on yli kolme arkipäivää, ota meihin yhteyttä.

Yleisiä kysymyksiä jäädytetyistä tai käytöstä poistetuista profiileista

Kuinka kauan valitusprosessiin menee?
Tarkastamme, tutkimme ja ratkaisemme useimmat pyynnöt 3–5 päivän kuluessa.
Mitä tapahtuu, kun profiili poistetaan?

Poistamisen seuraukset poistetun kohteen mukaan:

• Profiili:
    • Profiili ei ole julkisesti saatavilla.
    • Omistaja ja ylläpitäjät eivät voi tehdä profiilin suhteen mitään.
    • Omistaja ja ylläpitäjät voivat pyytää profiilin palauttamista. Palautamme profiilin ja sen omistajan ja ylläpitäjien pääsyoikeudet.
  • Omistajan Google-tili:
    • Poistamme kaikki kyseisen käyttäjän omistamat toimipaikat.
    • Jos palautamme omistajan Google-tilin, palautamme myös omistetut toimipaikat.
  • Ylläpitäjän Google-tili:
    • Jäädytämme ylläpitäjän pääsyn hänen ylläpitämilleen tileille. Se ei vaikuta toimipaikkoihin.
    • Jos palautamme ylläpitäjän Google-tilin, ylläpitäjän pääsyoikeudet kyseisiin toimipaikkoihin palautuvat.