Het primaire eigendom van een bedrijfsprofiel overdragen

Aan de slag

Belangrijk: Als u uw bedrijf verkoopt, moet u het primaire eigendom van uw bedrijfsprofiel overdragen aan de nieuwe eigenaar. Op die manier blijft de geschiedenis van het profiel, waaronder reviews, behouden.
In sommige gevallen wilt u mogelijk het primaire eigendom van een bedrijfsprofiel overdragen aan een bestaande eigenaar of beheerder. Als u de enige gebruiker bent die aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld, kunt u meer eigenaren en beheerders toevoegen.

Het primaire eigendom overdragen

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het linkermenu op Gebruikers.
  4. Selecteer de gebruiker die u als nieuwe primaire eigenaar wilt aanwijzen. Klik op het vakje rechts van de naam.
  5. Selecteer 'Primaire eigenaar'.
    • Deze optie wordt alleen weergegeven als u de primaire eigenaar van het bedrijfsprofiel bent.
  6. Klik op Overdragen en dan Gereed. Het primaire eigendom wordt onmiddellijk overgedragen aan de nieuwe eigenaar.
Over de rollen van profieleigenaar en -beheerder
Er zijn 3 typen rollen voor bedrijfsprofielen: eigenaren, beheerders en locatiebeheerders. Als eigenaren gebruikers toevoegen, delen ze het beheer van een profiel met meerdere mensen, maar kunnen ze verschillende wachtwoorden gebruiken. Google Groepen kan niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren van een profiel.

Over rollen voor bedrijfsprofielen

Eigenaren

Elk bedrijfsprofiel kan meerdere eigenaren hebben, maar slechts één primaire eigenaar.

Primaire eigenaren en eigenaren:

• kunnen andere gebruikers toevoegen om het beheer van een profiel te delen en
  • hebben dezelfde mogelijkheden, afgezien van de volgende uitzondering:
    • een primaire eigenaar kan zichzelf pas uit een bedrijfsprofiel verwijderen als het primaire eigendom is overgedragen aan een andere gebruiker.

Beheerders

• Hebben vrijwel alle mogelijkheden van een eigenaar, met uitzondering van gevoelige functies.
  • Kunnen het bedrijfsprofiel niet verwijderen.
  • Kunnen geen gebruikers beheren.

Locatiebeheerders

• Hebben vrijwel alle mogelijkheden van een beheerder.
  • Kunnen alleen bepaalde bedrijfsinformatie bewerken.
  • Kunnen een verzoek indienen om hun rol te upgraden. Een locatiebeheerder kan zo een verzoek indienen:
    1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
    2. Dien het verzoek in bij een beheerder of eigenaar van een geverifieerd bedrijfsprofiel.
      • Iedere eigenaar kan het verzoek vervolgens goedkeuren of afwijzen.

In het onderstaande diagram vindt u meer informatie over de mogelijkheden van elk type gebruiker.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende bevoegdheden van elk type gebruiker:

Bevoegdheid Eigenaar Beheerder Locatiebeheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen vinkje
Bedrijfsprofielen verwijderen vinkje
Alle URL's bewerken  vinkje vinkje
Alle updates van Google accepteren vinkje vinkje
Afspraken bevestigen en annuleren vinkje vinkje
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken
vinkje vinkje
Bedrijfsprofiel rechtstreeks beheren op Zoeken en Maps vinkje vinkje
Google Ads-accountkoppelingen beheren vinkje vinkje
De berichtenfunctie gebruiken vinkje vinkje
Eigen labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen of locaties te vinden
vinkje vinkje
Kenmerken bewerken vinkje vinkje vinkje
Link voor maaltijdbezorging bewerken vinkje vinkje vinkje

Bepaalde bedrijfsgegevens bewerken, zoals openingstijden en
adres

vinkje vinkje vinkje
Telefoonnummer bewerken vinkje vinkje
Services bewerken vinkje vinkje
Posts maken, beheren en publiceren vinkje vinkje vinkje
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje vinkje
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Product toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje vinkje
Op reviews reageren vinkje vinkje vinkje
Inzichten downloaden vinkje vinkje vinkje
Reageren op vragen en antwoorden vinkje vinkje

Aanmelden als locatiebeheerder

In het bedrijfsprofiel van geclaimde ketenlocaties op Maps en Zoeken vindt u een link waarmee u zich kunt aanmelden als locatiebeheerder.

• In de volgende gevallen kunt u worden geverifieerd als locatiebeheerder:
    • U bent een nieuwe gebruiker die zich aanmeldt voor Google Mijn Bedrijf.
    • U bent een bestaande gebruiker die geclaimde ketenprofielen probeert te gebruiken.
  • Franchisenemers en winkelmanagers kunnen de aanmeldingslink gebruiken om op eenvoudige wijze profielen voor hun locaties te beheren.

Google verifieert locatiebeheerders om ervoor te zorgen dat hun profielgegevens accuraat zijn. Eigenaren kunnen echter wel eigenaren toevoegen en verwijderen via hun Google Mijn Bedrijf-account.