Eigenaren en beheerders van vermeldingen toevoegen en verwijderen

Aan de slag

Eigenaren van een vermelding kunnen extra gebruikers uitnodigen om eigenaar te worden van hun vermelding of om deze te beheren. Wanneer eigenaren en beheerders worden toegevoegd, delen gebruikers het beheer van een vermelding zonder persoonlijke accountgegevens te delen. Eigenaren, beheerders en locatiebeheerders hebben allemaal een eigen toegangsniveau voor de vermelding.

Alleen eigenaren kunnen gebruikers toevoegen of verwijderen. Beheerders kunnen zichzelf echter wel van een vermelding verwijderen. Google Groepen kunnen niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren van een vermelding.

Gebruikers aan een vermelding toevoegen

Ga als volgt te werk om een eigenaar, beheerder of locatiebeheerder aan een vermelding toe te voegen:

Desktop

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik aan de linkerkant op Gebruikers.
  4. Klik rechtsboven op 'Nieuwe gebruikers uitnodigen' Invite new users.
  5. Voer de naam of het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt toevoegen.
    Opmerking: Als u een bureau aan uw locatie toevoegt, moet u de locatiegroep-ID van het bureau hier toevoegen. (Mogelijk moet u contact opnemen met het bureau om deze ID op te vragen.)
  6. Klik op Een rol kiezen en dan Eigenaar, Beheerder of Locatiebeheerder om de rol van de gebruiker te selecteren.
  7. Klik op Uitnodigen. De uitgenodigde mensen kunnen de uitnodiging accepteren en onmiddellijk gebruiker worden.

Op deze pagina worden alle actieve gebruikers weergegeven, evenals de mensen die zijn uitgenodigd om gebruiker te worden. Als u openstaande uitnodigingen wilt annuleren, klikt u op X in de rij met de uitnodiging die u wilt verwijderen.

Mobiel

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw telefoon of tablet.
  2. Tik op Meer en tik vervolgens op Gebruikers beheren.
  3. Tik rechtsboven op 'Gebruiker toevoegen' Add.
  4. Voer de naam of het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt toevoegen.
    Opmerking: Als u een bureau aan uw locatie toevoegt, moet u de locatiegroep-ID van het bureau hier toevoegen. (Mogelijk moet u contact opnemen met het bureau om deze ID op te vragen.)
  5. Selecteer de rol van de gebruiker door Eigenaar, Beheerder of Locatiebeheerder te kiezen.
  6. Bevestig het e-mailadres en tik op Verzenden.

Op deze pagina worden alle actieve gebruikers weergegeven, evenals de mensen die zijn uitgenodigd om gebruiker te worden. Als u openstaande uitnodigingen wilt annuleren, tikt u naast de uitnodiging die u wilt verwijderen op 'Meer' Meer en dan Verwijderen.

Wanneer een uitnodiging wordt geaccepteerd, krijgen de eigenaren van de vermelding hiervan per e-mail bericht. Alle gebruikers in het account kunnen de namen en e-mailadressen bekijken van de eigenaren en beheerders van de vermelding.

Tip: wilt u het eigendom van uw vermelding aan iemand anders overdragen? Dan vindt u hier informatie over hoe u dat eigendom overdraagt.

Eigenaren en beheerders verwijderen

U kunt als volgt een persoon, ook uzelf, uit een vermelding verwijderen:

Desktop
  1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik aan de linkerkant op Gebruikers.
  4. Klik naast de persoon die u wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen.

Als u niet op Verwijderen Verwijderen kunt klikken, kan dat het volgende betekenen:

• U probeert de primaire eigenaar van de vermelding te verwijderen. Draag het primaire eigendom over aan iemand anders en verwijder vervolgens de gebruiker uit de vermelding.
  • U bent ingelogd als beheerder. Alleen eigenaren kunnen andere eigenaren en beheerders verwijderen.
Mobiel
  1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw telefoon of tablet My Business.
  2. Tik op Meer en tik vervolgens op Gebruikers beheren.
  3. Tik op Meer naast de gebruiker die je wilt verwijderen Meer en dan Verwijderen en dan Verwijderen

Wanneer een gebruiker is verwijderd, krijgt deze hiervan per e-mail bericht.

Wanneer u een gebruiker verwijdert, kan de betreffende persoon geen bedrijfsinformatie meer bewerken of andere beheertaken voor de vermelding uitvoeren. Alle eerdere reacties op reviews, berichten, opmerkingen en overige acties van de verwijderde gebruiker blijven echter behouden.