Eigenaren en beheerders voor uw bedrijf toevoegen en verwijderen

Aan de slag

Eigenaren van bedrijfsprofielen kunnen extra gebruikers uitnodigen om eigenaren en beheerders te worden. Deze kunnen allemaal afzonderlijk toegang hebben zonder inloggegevens te delen. Eigenaren, beheerders en locatiebeheerders hebben verschillende toegangsniveaus voor het profiel.

• Alleen eigenaren kunnen gebruikers toevoegen of verwijderen.
  • Beheerders kunnen zichzelf uit een profiel verwijderen.
  • Google Groepen kunnen niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren.

Beheerders voor uw bedrijf toevoegen of verwijderen

Gebruikers toevoegen aan een profiel

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Gebruikers.
  3. Klik rechtsboven op Nieuwe gebruikers uitnodigen Invite new users.
  4. Voer de naam of het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt toevoegen.
    Opmerking: Als u een bureau aan uw locatie wilt toevoegen, voegt u de locatiegroep-ID van het bureau hier toe. (Mogelijk moet u contact opnemen met het bureau om de ID op te vragen.)
  5. Klik op Een rol kiezen en dan Eigenaar, Beheerder of Locatiebeheerder om de rol van de gebruiker te selecteren.
  6. Klik op Uitnodigen. De genodigden kunnen de uitnodiging accepteren en onmiddellijk gebruiker worden.

Op deze pagina ziet u alle actieve gebruikers en de mensen die zijn uitgenodigd om gebruiker te worden. Als u openstaande uitnodigingen wilt annuleren, klikt u op Verwijderen in de rij met de uitnodiging die u wilt verwijderen.

Als een uitnodiging wordt geaccepteerd, worden de eigenaren van de vermelding hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. Alle gebruikers in het account kunnen de namen en e-mailadressen vinden van de eigenaren en beheerders van het profiel.

Tip: Als u het eigendom van uw profiel aan iemand anders wilt overdragen, kunt u lezen hoe u het eigendom van een profiel kunt overdragen.

Eigenaren en beheerders verwijderen

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik aan de linkerkant op Gebruikers.
  3. Klik naast de persoon die u wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen.

Als u niet op Verwijderen Verwijderen kunt klikken, kan dat het volgende betekenen:

• U probeert de primaire eigenaar van het profiel te verwijderen. Draag het primaire eigendom over aan iemand anders en verwijder vervolgens de gebruiker van het profiel.
  • U bent ingelogd als beheerder. Alleen eigenaren kunnen andere eigenaren en beheerders verwijderen.

Als een gebruiker is verwijderd, krijgt deze hiervan per e-mail bericht. De betreffende persoon kan dan geen bedrijfsinformatie meer bewerken of andere beheertaken voor het profiel uitvoeren. Alle eerdere reacties op reviews, berichten, opmerkingen en overige acties van de verwijderde gebruiker blijven wel behouden.