Eigenaren en beheerders van vermeldingen toevoegen en verwijderen

Aan de slag

Eigenaren van bedrijfsprofielen kunnen extra gebruikers uitnodigen om eigenaren en beheerders te worden. Iedereen kan afzonderlijk toegang hebben zonder inloggegevens te delen.  Eigenaren, beheerders en locatiebeheerders hebben allemaal een eigen toegangsniveau voor de vermelding.

Alleen eigenaren kunnen gebruikers toevoegen of verwijderen. Beheerders kunnen zichzelf wel van een profiel verwijderen. Google Groepen kunnen niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren.

Hoe het werkt

Er zijn drie typen gebruikers van Google Mijn Bedrijf: eigenaren, beheerders en locatiebeheerders.

• Eigenaren: Er kan slechts één primaire eigenaar voor elk profiel zijn. Eigenaren en primaire eigenaren hebben dezelfde mogelijkheden, maar primaire eigenaren kunnen zichzelf niet van een profiel verwijderen zonder eerst hun primaire eigendom over te dragen aan een andere gebruiker.
  • Beheerders: Beheerders hebben de meeste mogelijkheden van een eigenaar, maar niet de meer gevoelige mogelijkheden, zoals het profiel verwijderen of gebruikers beheren.
  • Locatiebeheerders: Locatiebeheerders hebben vrijwel alle mogelijkheden van een beheerder, maar kunnen niet alle bedrijfsinformatie bewerken. Een locatiebeheerder kan een verzoek indienen om beheerder of eigenaar te worden van een geverifieerde vermelding. De eigenaar kan het verzoek goedkeuren of afwijzen.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende bevoegdheden van elk type gebruiker:

Bevoegdheid Eigenaar Beheerder Locatiebeheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen vinkje
Bedrijfsprofielen verwijderen vinkje
Alle URL's bewerken  vinkje vinkje
Alle updates van Google accepteren vinkje vinkje
Afspraken bevestigen en annuleren vinkje vinkje
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken
vinkje vinkje
Google Ads-accountkoppelingen beheren vinkje vinkje
De berichtenfunctie gebruiken vinkje vinkje
Eigen labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen of locaties te vinden
vinkje vinkje
Kenmerken bewerken vinkje vinkje vinkje
Link voor maaltijdbezorging bewerken vinkje vinkje vinkje

Bepaalde bedrijfsgegevens (bijv. openingstijden en
adres) bewerken

vinkje vinkje vinkje
Telefoonnummer bewerken vinkje vinkje
Services bewerken vinkje vinkje
Posts maken, beheren en publiceren vinkje vinkje vinkje
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje vinkje
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Op reviews reageren vinkje vinkje vinkje
Insights downloaden vinkje vinkje vinkje

Gebruikers toevoegen aan een profiel

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Gebruikers.
  3. Klik rechtsboven op Nieuwe gebruikers uitnodigen Invite new users.
  4. Voer de naam of het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt toevoegen.
    Opmerking: Als u een bureau aan uw locatie toevoegt, moet u de locatiegroep-ID van het bureau hier toevoegen. (Mogelijk moet u contact opnemen met het bureau om deze ID op te vragen.)
  5. Klik op Een rol kiezen en dan Eigenaar, Manager of Locatiebeheerder om de rol van de gebruiker te selecteren.
  6. Klik op Uitnodigen. De genodigden kunnen de uitnodiging accepteren en onmiddellijk gebruiker worden.

Op deze pagina zie je alle actieve gebruikers , en ook de mensen die zijn uitgenodigd om gebruiker te worden. Als u openstaande uitnodigingen wilt annuleren, klikt u op X in de rij met de uitnodiging die u wilt verwijderen.

Als een uitnodiging wordt geaccepteerd, krijgen de eigenaren van de vermelding hiervan per e-mail bericht. Alle gebruikers in het account kunnen de namen en e-mailadressen vinden van de eigenaren en beheerders van het profiel.

Tip: Als u het eigendom van uw profiel aan iemand anders wilt overdragen, kunt u lezen hoe u het eigendom van een profiel kunt overdragen.

Eigenaren en beheerders verwijderen

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik aan de linkerkant op Gebruikers.
  3. Klik naast de persoon die u wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen.

Als u niet op Verwijderen Verwijderen kunt klikken, kan dat het volgende betekenen:

• U probeert de primaire eigenaar van het profiel te verwijderen. Draag het primaire eigendom over aan iemand anders en verwijder vervolgens de gebruiker van het profiel.
  • U bent ingelogd als beheerder. Alleen eigenaren kunnen andere eigenaren en beheerders verwijderen.

Als een gebruiker is verwijderd, krijgt deze hiervan per e-mail bericht. De betreffende persoon kan dan geen bedrijfsinformatie meer bewerken of andere beheertaken voor het profiel uitvoeren. Alle eerdere reacties op reviews, berichten, opmerkingen en overige acties van de verwijderde gebruiker blijven wel behouden.