Yritystietojen omistajien ja ylläpitäjien lisääminen ja poistaminen

Yritystietojen omistajat voivat kutsua muita käyttäjiä omistamaan tai hallinnoimaan tietoja. Lisäämällä ylläpitäjiä ja omistajia käyttäjä voi hajauttaa yritystietojen hallinnan useille henkilöille jakamatta omia tilitietojaan. Omistajilla, ylläpitäjillä ja viestintäpäälliköillä on erilaiset yritystietojen käyttöoikeudet.

Vain omistaja voi lisätä tai poistaa käyttäjiä. Ylläpitäjä voi kuitenkin poistaa itsensä yritystiedoista. Google Ryhmiä ei voi lisätä yritystietojen ylläpitäjiksi tai omistajiksi.

Omistajien tai ylläpitäjien lisääminen

Voit lisätä yritystiedoille omistajan tai ylläpitäjän seuraavasti:

Tietokoneella
  1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Varmista, että käytät korttinäkymää. Jos tarkastelet sijainteja korttien sijaan luettelona, siirry korttinäkymään klikkaamalla oikealla sijaintien yläpuolella olevaa korttikuvaketta
  3. Valitse ensin hallinnoitavat yritystiedot ja sitten Hallinnoi sijaintia.
  4. Klikkaa näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmen viivan valikkokuvaketta  ja valitse sitten Hallinnoi käyttäjiä .
  5. Näkyviin tulee Ylläpitäjät: [yrityksesi nimi] ‑ruutu. Klikkaa sen oikeassa yläkulmassa olevaa Kutsu uusia ylläpitäjiä ‑kuvaketta .
  6. Valitse käyttäjän rooli klikkaamalla nimen alta joko Omistaja, Ylläpitäjä tai Viestintäpäällikkö.
  7. Klikkaa Kutsu-painiketta. Kutsun saaneet voivat hyväksyä kutsun ja aloittaa heti sivun omistajina tai ylläpitäjinä toimimisen.

Tässä ikkunassa näkyvät kaikki aktiiviset omistajat ja ylläpitäjät sekä omistajiksi tai ylläpitäjiksi kutsutut käyttäjät. Voit perua odottavia kutsuja klikkaamalla X-painiketta poistettavan kutsun rivillä.

Mobiililaite
  1. Avaa Google My Business ‑sovellus.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmen viivan valikkokuvaketta .
  3. Napauta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa plusmerkkiä +.
  5. Anna ylläpitäjäksi tai omistajaksi lisättävän henkilön nimi tai sähköpostiosoite ja napauta sitten plusmerkkiä + henkilön nimen oikealla puolella.
  6. Valitse henkilön rooli napauttamalla näkyviin tulevasta valikosta OmistajaYlläpitäjä tai Viestintäpäällikkö.

Tällä sivulla näkyvät kaikki aktiiviset käyttäjät sekä omistajiksi tai ylläpitäjiksi kutsutut käyttäjät. Voit peruuttaa odottavia kutsuja napauttamalla poistettavan kutsun vieressä olevaa kolmen pisteen valikkokuvaketta  ja valitsemalla sitten Poista .

Voit myös muuttaa käyttäjän roolia napauttamalla henkilön nimen vieressä olevaa kolmen pisteen valikkokuvaketta  ja valitsemalla Muokkaa roolia. Valitse rooli napauttamalla sitä näkyviin tulevasta valikosta.

Kun kutsu on hyväksytty, yritystietojen omistajalle lähetetään sähköposti-ilmoitus. Tilin kaikki käyttäjät näkevät omistajien ja ylläpitäjien nimet ja sähköpostiosoitteet.

Jos haluat siirtää yritystietojesi omistajuuden, lue lisätietoja täältä.

Omistajien ja ylläpitäjien poistaminen

Voit poistaa henkilön, jopa itsesi, yritystiedoista seuraavasti:

Tietokoneella
  1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Varmista, että käytät korttinäkymää. Jos tarkastelet sijainteja korttien sijaan luettelona, siirry korttinäkymään klikkaamalla oikealla sijaintien yläpuolella olevaa korttikuvaketta
  3. Valitse ensin hallinnoitavat yritystiedot ja sitten Hallinnoi sijaintia.
  4. Klikkaa näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmen viivan valikkokuvaketta  ja valitse sitten Hallinnoi käyttäjiä .
  5. Klikkaa poistettavan henkilön rivillä näkyvää X-merkkiä.

Jos et voi klikata henkilön rivillä näkyvää X-merkkiä, syynä voi olla jompikumpi seuraavista:

• Yrität poistaa tietojen ensisijaista omistajaa. Siirrä ensisijainen omistajuus jollekin toiselle ja poista käyttäjä yritystiedoista vasta tämän jälkeen.
  • Olet kirjautunut palveluun ylläpitäjänä. Vain omistajat voivat poistaa muita omistajia ja ylläpitäjiä.
Mobiililaite
  1. Avaa Google My Business ‑sovellus.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmen viivan valikkokuvaketta .
  3. Napauta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Valitse Poista.
  5. Napauta poistettavan henkilön nimen vieressä olevaa kolmen pisteen valikkokuvaketta  ja valitse sitten näkyviin tulevassa valikossa Poista
  6. Poista henkilö yritystiedoista napauttamalla OK

Kun käyttäjä on poistettu, hän saa tästä ilmoituksen sähköpostitse.

Kun poistat käyttäjän, kyseinen henkilö ei voi enää muokata yrityksen tietoja tai tehdä hallinnollisia toimia. Käyttäjän aikaisemmat viestit, kommentit, vastaukset arvosteluihin ja muut toiminnot jäävät kuitenkin näkyviin.