Nettsteder basert på Google-bedriftsprofiler er slått av

Fra og med 5. mars 2024 er ikke nettsteder basert på Google-bedriftsprofiler lenger tilgjengelige, og kunder som besøker nettstedet ditt, blir i stedet viderekoblet til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen.

Kundene blir bare viderekoblet til bedriftsprofilen din frem til 10. juni 2024. Kunder som prøver å besøke nettstedet etter denne datoen, får se en feilmelding om at siden ikke ble funnet. Hvis du fortsatt vil at bedriften din skal ha et nettsted, kan du vurdere å lage et nytt nettsted ved hjelp av andre verktøy. Deretter kan du oppdatere bedriftsprofilen med den nye nettadressen.

Tips:

• Domener som slutter på business.site og negocio.site, er fjernet fra nettstedsfeltet i bedriftsprofiler. Vi anbefaler at du oppdaterer Google-bedriftsprofilen med et nytt nettsted.
  • Utover det berøres ikke bedriftsprofilene dine.
  • Hvis du ikke har opprettet et nettsted basert på Google-bedriftsprofilen, berøres du ikke av endringene omtalt i denne artikkelen.

Vi minner om at bedriftsprofilen egner seg godt til å

• vise frem bedriften din
  • dele viktig informasjon, oppdateringer og linker til andre sosiale plattformer
  • vise frem bilder for å tiltrekke deg kunder
  • fortelle kundene hvordan de kontakter deg via SMS eller telefonnummeret ditt

Opprett et nytt nettsted ved hjelp av andre verktøy

Hvis du fortsatt vil at bedriften din skal ha et nettsted, kan du vurdere å bruke en nettstedsbygger, for eksempel

Tips: Oppdater bedriftsprofilen din med det nye nettstedet. Finn ut hvordan du redigerer bedriftsprofiler på Google.

Administrer annonsekampanjer knyttet til nettstedet ditt

Fra og med 5. mars 2024 kan annonser som er knyttet til nettsteder opprettet via Google-bedriftsprofiler, bli avvist, og da kjøres de ikke lenger. Grunnen til dette er at domenet i visningsadressen for annonsene ikke samsvarer med den endelige nettadressen. Finn ut mer om kravene til annonsedestinasjoner. Sørg for at annonsene dine kan vises også fremover, ved å finne ut mer om hvordan du lager nettsteder eller landingssider for annonser

Du kan også sette kampanjene på pause.

Administrer tredjepartsdomener

Hvis du bruker et egendefinert domenenavn til å viderekoble trafikk til nettstedet som er basert på Google-bedriftsprofilen din, blir kunder som besøker dette domenet, også viderekoblet til bedriftsprofilen. Viderekoblingen fungerer bare frem til 10. juni 2024. Logg på kontoen din hos selskapet som er vert, og velg «Viderekoble» eller et tilsvarende alternativ for å viderekoble tredjepartsdomenet til et annet nettsted før 10. juni 2024.

Få mer hjelp

Hvis du trenger mer hjelp i forbindelse med at nettstedene basert på Google-bedriftsprofiler blir slått av, kan du kontakte oss.