Policyer och riktlinjer för företagslänkar

Om du använder företagslänkar i din företagsprofil måste du både följa riktlinjerna nedan och våra policyer om förbjudet och begränsat innehåll.

Om företagslänkar och kvalificering

Med företagslänkar kan kunder göra saker som att boka tider hos ditt företag eller beställa online. Alla företag är inte kvalificerade för företagslänkar. Hårfrisörer kan till exempel låta kunder boka tider, men de är inte kvalificerade för länkar för onlinebeställning.

Tips!  Vissa länder och regioner är inte kvalificerade för vissa företagslänkar.

Riktlinjer för företag

Företagslänkar kan inte läggas till eller uppdateras

Ogiltig företagslänk

Du kan få ett felmeddelande att länken har fel format eller innehåller ogiltiga tecken.  Vanliga orsaker till detta är bland annat att

• länken innehåller mellanslag eller symboler
  • länken innehåller omvända snedstreck (\)
  • det finns ett ogiltigt protokoll i länken (till exempel ett dubbelt http://).

Åtgärda felet genom att kontrollera länken och ta bort eventuella mellanslag, symboler, omvända snedstreck och andra problem.

Profilen är inte verifierad

Ditt företag måste vara verifierat innan du kan lägga till en länk. När företaget är verifierat och länkredigeringen har godkänts publiceras ändringarna på Google Sök och Maps.

Högsta tillåtna antal länkar per transaktionstyp

Företag får som mest ha 20 länkar per transaktionstyp. Så visar du dina länkar:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på transaktionstypen, till exempel Bokning, Matbeställning eller Upphämtning och leverans.

Om ditt företag redan har 20 länkar för en transaktionstyp (till exempel bokning) kan du inte lägga till fler länkar. Om du vill lägga till fler länkar måste du ta bort befintliga länkar.

Företagslänkar finns redan

Den länk du angav är en dubblett av en länk som redan har lagts till av företaget eller en tredjepartsleverantör. Välj en annan länk.

Domänen finns redan

Du kan endast lägga till en länk per domän och den domän du valt används redan. Den kan ha tillhandahållits av ditt företag eller en tredjepartsleverantör. Välj en annan domän att lägga till en länk för.

Tredjepartsdomänen finns redan

Om du lägger till en tredjepartslänk som har samma domän som en som redan har lagts till av ditt företag eller tredjepartsleverantören så tar vi bort den nya länken som du lade till.

Om du till exempel lägger till länken ”website.com/123” för beställning online och ”website.com/456” redan finns kommer länken inte att godkännas. Syftet är att göra det enklare för kunderna.

Begär en granskning

Om du tror att länken avvisades eller togs bort av misstag kan du kontakta oss för att begära en granskning.