Retningslinjer for bedriftslinker

Hvis du bruker bedriftslinker i bedriftsprofilen din, må du overholde retningslinjene nedenfor samt retningslinjene om forbudt og begrenset innhold.

Om bedriftslinker og kvalifikasjonskrav

Via bedriftslinker kan kunder blant annet gjøre avtaler med bedriften eller legge inn bestillinger på nettet. Ikke alle bedrifter oppfyller kravene for å vise bedriftslinker. Frisørsalonger kan for eksempel la kunder bestille time, men de er ikke kvalifisert for bestillingslinker på nettet.

Tips: I noen land og regioner kan enkelte bedriftslinker ikke brukes.

Retningslinjer for bedrifter

Kan ikke legge til eller oppdatere bedriftslinker

Ugyldige bedriftslinker

Du kan se feilmeldinger om at linker har feil format eller inneholder ugyldige tegn. Her er noen vanlige årsaker til dette:

• Linken inneholder symboler eller mellomrom.
  • Linken inneholder omvendte skråstreker (\).
  • Linken har en ugyldig protokoll (f.eks. at «http://» er duplisert).

Du kan løse slike problemer ved å kontrollere den aktuelle linken og fjerne eventuelle symboler, mellomrom eller omvendte skråstreker – eller andre årsaker.

Profilen er ikke bekreftet

Du må bekrefte bedriften før du kan legge til bedriftslinker. Når bedriften er bekreftet og redigeringen av linken er godkjent, publiseres endringene på Google Søk og Maps.

Maksimalt antall linker per transaksjonstype

Bedrifter kan maks ha 20 linker per transaksjonstype. Slik ser du linkene dine:

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Velg transaksjonstypen, for eksempel bestilling, matbestilling eller henting og levering.

Hvis bedriften allerede har 20 linker for en gitt transaksjonstype, for eksempel bestilling, kan du ikke legge til flere linker. Før du kan legge til flere linker, må du fjerne eksisterende linker.

Bedriftslinken finnes allerede

Linken du oppga, er en kopi av en link som allerede er lagt til av bedriften eller en tredjepartsleverandør. Velg en annen link.

Domenet finnes allerede

Du kan bare legge til én link per domene, og du valgte et domene som allerede brukes. Bedriften din eller en tredjepartsleverandør kan ha oppgitt dette domenet. Velg et annet domene for å legge til en link.

Tredjepartsdomenet finnes allerede

Hvis du legger til en link til en tredjepartsleverandør som har det samme domenet som et bedriften din eller tredjepartsleverandøren har lagt til, fjerner vi den nye linken du har lagt til.

Hvis du for eksempel legger til linken «nettsted.no/123» for nettbestillinger og «nettsted.no/456» allerede finnes, godtas ikke linken. Hensikten med dette er å gjøre ting enkelt for kundene.

Be om gjennomgang

Hvis du mener at linken din ble avvist eller fjernet ved en feiltakelse, kan du kontakte oss for å be om gjennomgang.