Retningslinjer for kvalifikation og ejerskab af virksomheder

Det er ikke alle virksomheder, der er kvalificerede til at få en virksomhedsprofil på Google. Virksomheden skal opfylde de kriterier, der er angivet nedenfor, for at være kvalificeret til en virksomhedsprofil. Ejere af og autoriserede repræsentanter for en virksomhedsprofil skal desuden følge de angivne retningslinjer.

Kvalificerede virksomheder

For at være kvalificeret til en virksomhedsprofil skal du have personlig kontakt med kunder inden for din virksomheds åbningstid.

Der er dog visse undtagelser:

• Pengeautomater, videoudlejningsautomater og dropbokse til eksprespost er tilladt. Hvis du tilføjer sådanne lokationer, skal du angive kontaktoplysninger, som kunderne kan bruge til at få hjælp.
  • Sæsonåbne virksomheder (f.eks. en skøjtebane, der kun har åbent i vintermånederne) er kvalificerede, hvis der er permanent skiltning på lokationen året rundt.
  • Virksomheder, hvor der kun tilbydes madudbringning, får kun tilladelse på bestemte betingelser. Få oplysninger om brands inden for kategorien virtuelle fødevarer.

Ikke-kvalificerede virksomheder

Her er nogle eksempler på virksomheder, der ikke er kvalificerede til at få en virksomhedsprofil:

• Virksomheder med ejendomme til salg eller leje, f.eks. ferieboliger, udstillingsboliger eller indflytningsklare lejligheder. Salgs- eller udlejningskontorer er imidlertid kvalificerede til godkendelse.
  • En vedvarende tjeneste, et undervisningshold eller et møde på et sted, som du ikke ejer eller er godkendt til at repræsentere.
  • Virksomheder eller bureauer, hvor der arbejdes med generering af kundeemner.
  • Brands, organisationer, kunstnere og andre typer virksomheder, der kun driver virksomhed online.
  • Virksomheder, hvis adresse er angivet som en postboks eller postkasse på en ekstern lokation, er ikke kvalificerede til at få en virksomhedsprofil.

Ejerskab

Det er kun virksomhedsejere og autoriserede repræsentanter, der kan verificere og administrere virksomhedsoplysninger via en virksomhedsprofil. Hvis du vil dele administratoradgang til din virksomhedsprofil med andre, kan du tilføje en administrator.

I nogle tilfælde kan ejerskabet blive tilbagekaldt af en af følgende årsager:

• Du har ikke logget ind på din konto for nylig
  • Virksomheden har bekræftet, at du eller dit bureau ikke længere har lov til at administrere denne side
  • Vi har ikke været i stand til at kontakte dig via mail efter adskillige forsøg på at få din tilknytning til virksomheden bekræftet
  • Du eller en anden profilejer har slettet profilen
  • Du har oprettet virksomhedsprofilen via et andet Google-produkt, og den pågældende produktprofil er blevet suspenderet

Hvis det sker, kan du forsøge at foretage genverificering eller anmode den nye virksomhedsejer om ejerskab ved at følge fremgangsmåden i artiklen Løs ejerkonflikter

Yderligere retningslinjer for autoriserede repræsentanter

Alle enkeltpersoner eller virksomheder, der administrerer virksomhedsoplysninger for en virksomhedsprofil, de ikke ejer, anses for at være autoriserede repræsentanter. Eksempler: En tredjeparts-SEO- eller SEM-virksomhed, en af virksomhedsejerens venner, en onlinevirksomhed, der tilbyder bestillings-, planlægnings- eller bookingtjenester, eller en affilieret netværksudbyder.

Godkendte repræsentanter skal opfylde følgende krav:

Hvis disse politikker ikke overholdes, kan det medføre suspendering af virksomhedsprofilen og/eller Google-kontoen. Hvis profilen eller kontoen er blevet suspenderet på grund af manglende overholdelse af disse politikker, bliver eventuelle efterfølgende bidrag blokeret.