Överklaga begränsningar av innehåll och profil i Företagsprofil

För att se till att informationen på Google håller hög kvalitet kan vi moderera företagsprofiler och innehåll i Företagsprofil som strider mot våra riktlinjer. Du kan använda överklagandeverktyget för Google Företagsprofil för att

• överklaga vissa typer av profilbegränsningar och beslut om innehållsmoderering, inklusive avvisat innehåll
  • kontrollera statusen på dina överklaganden.

Innan du börjar

Om du inte har verifierat din företagsprofil kanske inte innehåll med koppling till din företagsprofil visas på Google. Kontrollera din profils verifieringsstatus innan du skickar in ett överklagande.

Skicka in ett överklagande

För avstängda eller inaktiverade profiler

Förbereda bevisningen

Viktigt! När du öppnar formuläret för bevisning måste du skicka in det inom 60 minuter, annars bifogas det inte i överklagandet.

Du kan bli uppmanad att lägga till bevisning (valfritt) som stöder ditt överklagande i ett länkat formulär. Exempel på bevisning som kan stödja överklagandet:

• officiell företagsregistrering
  • tillstånd att driva rörelse
  • skatteintyg
  • företagets räkningar (el, telefon, kabel-tv, internet osv.).

Tips! Kontrollera att företagsnamnet och adressen i alla dokument som du skickar in som bevis överensstämmer med profilen du vill överklaga.

Skicka in ditt överklagande

1. Öppna överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
  2. Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  3. Välj företagsprofilen som du vill återställa.
  4. I överklagandeverktyget för Google Företagsprofil ser du
    • profilen som omfattas av begränsning
    • orsaken till modereringsåtgärden
    • en länk till den policy som överträtts.
  5. Välj Skicka in ett överklagande längst ned till höger.
  6. Du kan bli uppmanad att lägga till bevis som stöder ditt överklagande (valfritt).
    • Bifoga i så fall filer som ger tydligt stöd åt överklagandet och välj Skicka.
  7. Google granskar överklagandet och skickar beslutet via e-post.

Skicka in ett överklagande

För avvisade redigeringar av företagsinformation

Viktigt! Om ditt Google-konto eller din företagsprofil omfattas av begränsning måste det/den återställas innan du kan överklaga beslut gällande innehåll. Läs om hur du åtgärdar en avstängd företagsprofil.

Du kan använda överklagandeverktyget för att skicka in ett överklagande gällande avvisade redigeringar av följande information i din företagsprofil:

• företagets namn
  • adress
  • fastnålad plats
  • företagskategori
  • telefonnummer
  • webbplats
  • inlägg om uppdateringar, erbjudanden och evenemang.

Förbereda bevisningen

Viktigt! När du öppnar formuläret för bevisning måste du skicka in det inom 60 minuter, annars bifogas det inte i överklagandet.

Du kan bli uppmanad att lägga till bevisning (valfritt) som stöder ditt överklagande i ett länkat formulär. Exempel på bevisning som kan stödja överklagandet:

• officiell företagsregistrering
  • tillstånd att driva rörelse
  • skatteintyg
  • företagets räkningar (el, telefon, kabel-tv, internet osv.).

Tips! Kontrollera att företagsnamnet och adressen i alla dokument som du skickar in som bevis överensstämmer med profilen du vill överklaga.

Skicka in ditt överklagande

1. Öppna överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
  2. Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  3. Välj den företagsprofil som överklagandet gäller.
  4. I överklagandeverktyget för Google Företagsprofil ser du
    • en lista över avvisade bidrag
    • orsaken till modereringsåtgärden
    • en länk till den policy som överträtts.
  5. Välj beslutet som du vill överklaga.
  6. Välj Skicka in ett överklagande längst ned till höger.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till bevisning bifogar du filer och väljer Skicka.

Google granskar överklagandet och skickar beslutet via e-post.

Skicka in ett överklagande

Tips! Det kan visas ett meddelande i överklagandeverktyget för Google Företagsprofil om att det inte finns något modererat innehåll eller någon begränsad åtkomst att överklaga. Kontakta oss om du anser att du har ytterligare begränsat innehåll att överklaga. Vårt team kan bekräfta om du är kvalificerad att skicka in nya överklaganden.

För begäran om borttagning av recensioner
Om du rapporterar en kundrecension men vi fastställer att den inte strider mot Googles policyer kan du skicka in ett engångsöverklagande. Läs om hur du skickar in ett engångsöverklagande av en recension.
För andra innehållsbegränsningar

Viktigt! Om ditt Google-konto är begränsat eller om din företagsprofil är avstängd måste det/den återställas innan du kan överklaga beslut gällande innehåll. Läs om hur du åtgärdar en avstängd företagsprofil.

Kontakta oss om du vill skicka in ett överklagande för någon annan typ av avvisat innehåll.

1. Välj det mest relevanta problemet.
  2. Fyll i formuläret.
  3. Klicka på Skicka.

Tips! Om vårt första svar inte löser problemet kan du svara på e-postmeddelandet så hjälper vårt supportteam dig att behandla din överklagan.

Överklaga fler än tio företagsprofiler

Så här skickar du in ett överklagande för fler än tio profiler:

1. Välj företagsprofilen som du vill överklaga i överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
    • Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  2. Efter att du har skickat in överklagandet kan du bifoga bevisning.
    • Du blir tillfrågad om överklagandet gäller fler än tio profiler. Klicka på Ja.
  3. Bifoga ett kalkylark med bevisning och Företagsprofil-id för varje profil. Läs mer om olika typer av bevisning.
  4. Klicka på Skicka.

Tips!

• Statusen i överklagandeverktyget för Google Företagsprofil ändras bara för den profil du har valt. Statusen för de andra profilerna som du har överklagat uppdateras inte.
  • Du får en e-postavisering med ett beslut om överklagandet för den valda profilen.

Kontrollera statusen på ett överklagande i överklagandeverktyget

1. Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  2. Öppna överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
  3. Välj den företagsprofil som överklagandet gäller.
  4. Du ser överklagandets status till höger:
    • Skickat
    • Godkänt
    • Ej godkänt
    • Går inte att överklaga
    • Kan överklagas

Fler alternativ för företag i EES

Om du befinner dig i en medlemsstat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) kan du överlämna överklagandet till ett organ för tvistlösning utanför domstol. Läs mer om dessa eventuella alternativ.