Bezwaar maken tegen content- en profielbeperkingen voor Bedrijfsprofiel

We kunnen bedrijfsprofielen en content van bedrijfsprofielen modereren die onze richtlijnen schenden om de informatie op Google van hoge kwaliteit te houden. U kunt de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel gebruiken voor het volgende:

• Bezwaar maken tegen bepaalde soorten profielbeperkingen en beslissingen over contentmoderatie, waaronder afgewezen content
  • De status van uw bezwaren controleren

Voordat u begint

Als u uw bedrijfsprofiel nog niet heeft geverifieerd, wordt content met betrekking tot uw bedrijfsprofiel misschien niet overal op Google getoond. Controleer de verificatiestatus van uw profiel, voordat u een bezwaarschrift indient.

Een bezwaarschrift indienen

Voor opgeschorte of gedeactiveerde profielen

Uw bewijs voorbereiden

Belangrijk: Nadat u het formulier voor bewijsmateriaal heeft geopend, moet u het binnen 60 minuten indienen, anders wordt het bewijsmateriaal niet bij uw bezwaar gevoegd.

U wordt misschien gevraagd optioneel bewijsmateriaal toe te voegen aan een gekoppeld formulier om uw bezwaar te ondersteunen. Dit zijn enkele voorbeelden van bewijsmateriaal waarmee u uw bezwaar kunt ondersteunen:

• Officiële bedrijfsregistratie
  • Een bedrijfslicentie
  • Belastingcertificaten
  • Energierekeningen (elektriciteit, telefoon, kabel, internet, enzovoort) voor het bedrijf

Tip: Voor documenten die u als bewijs indient, controleert u of de bedrijfsnaam en het adres overeenkomen met het profiel waarvoor u bezwaar wilt maken.

Uw bezwaar indienen

1. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel dat u wilt laten herstellen.
  4. De bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel toont het volgende:
    • Het beperkte profiel.
    • De reden voor de moderatie-actie.
    • Een link naar het beleid dat u heeft geschonden.
  5. Selecteer rechtsonder Bezwaar indienen.
  6. U wordt misschien gevraagd om optioneel bewijsmateriaal toe te voegen ter ondersteuning van uw bezwaar.
    • Als u bewijsmateriaal wilt toevoegen, voegt u bestanden toe die uw bezwaar duidelijk ondersteunen en selecteert u Indienen.
  7. Google beoordeelt uw bezwaar en stuurt u een e-mail met een beslissing.

Een bezwaarschrift indienen

Voor afgewezen bewerkingen van bedrijfsinformatie

Belangrijk: Als uw Google-account of bedrijfsprofiel is beperkt, moet het worden hersteld voordat u bezwaar kunt maken tegen eventuele contentbeslissingen. Meer informatie over hoe u opgeschorte bedrijfsprofielen kunt herstellen

U kunt de bezwaartool gebruiken om een bezwaarschrift in te dienen tegen afgewezen bewerkingen in deze bedrijfsprofielgegevens:

• Bedrijfsnaam
  • Adres
  • Locatie van speld
  • Bedrijfscategorie
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Posts over updates, aanbiedingen en evenementen

Uw bewijs voorbereiden

Belangrijk: Nadat u het formulier voor bewijsmateriaal heeft geopend, moet u het binnen 60 minuten indienen, anders wordt het bewijsmateriaal niet bij uw bezwaar gevoegd.

U wordt misschien gevraagd optioneel bewijsmateriaal toe te voegen aan een gekoppeld formulier om uw bezwaar te ondersteunen. Dit zijn enkele voorbeelden van bewijsmateriaal waarmee u uw bezwaar kunt ondersteunen:

• Officiële bedrijfsregistratie
  • Een bedrijfslicentie
  • Belastingcertificaten
  • Energierekeningen (elektriciteit, telefoon, kabel, internet, enzovoort) voor het bedrijf

Tip: Voor documenten die u als bewijs indient, controleert u of de bedrijfsnaam en het adres overeenkomen met het profiel waarvoor u bezwaar wilt maken.

Uw bezwaar indienen

1. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel voor het bezwaar dat u wilt indienen.
  4. De bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel toont het volgende:
    • Een lijst van afgewezen bijdragen.
    • De reden voor de moderatie-actie.
    • Een link naar het beleid dat u heeft geschonden.
  5. Selecteer de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken.
  6. Selecteer rechtsonder Bezwaar indienen.
  7. (Optioneel) Als u bewijs wilt toevoegen, voegt u bestanden bij en selecteert u Indienen.

Google beoordeelt uw bezwaar en stuurt u een e-mail met een beslissing.

Een bezwaarschrift indienen

Tip: In de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel krijgt u misschien een bericht dat er geen gemodereerde content of beperkte toegang is om bezwaar tegen te maken. Als u van mening bent dat er aanvullende beperkte content is waartegen u bezwaar kunt maken, neemt u contact met ons op. Ons team kan nagaan of u in aanmerking komt voor nieuwe bezwaarprocedures.

Voor verzoeken tot verwijdering van reviews
Als u een klantenreview meldt, maar deze volgens de beslissing niet in strijd is met het Google-beleid, kunt u een eenmalig bezwaar indienen. Meer informatie over hoe u eenmalig bezwaar maakt tegen een review
Voor andere contentbeperkingen

Belangrijk: Als uw Google-account of bedrijfsprofiel is opgeschort, moet het worden hersteld voordat u bezwaar kunt maken tegen eventuele contentbeslissingen. Meer informatie over hoe u opgeschorte bedrijfsprofielen kunt herstellen

Als u een bezwaarschrift wilt indienen tegen een ander type afgewezen content, neemt u contact met ons op.

1. Selecteer het probleem dat het meest van toepassing is.
  2. Vul het formulier in.
  3. Klik op Sturen.

Tip: Als u het probleem niet kunt oplossen met ons eerste antwoord, kunt u de e-mail beantwoorden. Ons supportteam helpt u dan met de verwerking van uw bezwaar.

Bezwaar maken voor meer dan 10 bedrijfsprofielen

Zo dient u bezwaren in voor meer dan 10 profielen:

1. Selecteer in de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel het bedrijfsprofiel waarvoor u bezwaar wilt maken.
    • Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  2. Nadat u het bezwaarschrift heeft ingediend, voegt u bewijs bij.
    • U wordt gevraagd of het bezwaar voor meer dan 10 profielen is. Klik op Ja.
  3. Voeg een spreadsheet bij met het bewijs en de bedrijfsprofiel-ID voor elk profiel. Vind meer informatie over de typen bewijs.
  4. Klik op Sturen.

Tips:

• In de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel verandert de status alleen voor het profiel dat u heeft geselecteerd. De status van de andere profielen waarvoor u bezwaar heeft gemaakt, wordt niet geüpdatet.
  • U krijgt één e-mailmelding met een beslissing over het bezwaar voor het profiel dat u heeft geselecteerd.

De status van een bezwaar controleren in de bezwaartool

1. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  2. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel voor het bezwaar dat u heeft ingediend.
  4. Rechts vindt u de status van het bezwaar:
    • Verstuurd
    • Goedgekeurd
    • Niet goedgekeurd
    • Geen bezwaar mogelijk
    • Komt in aanmerking voor bezwaar

Meer opties voor bedrijven in de EER

Als u zich in een lidstaat of gebied van de Europese Economische Ruimte (EER) bevindt, kunt u uw bezwaar doorverwijzen naar een geschillencommissie. Vind meer informatie over de mogelijke opties.