Yritysprofiilin sisältö- ja profiilirajoituksiin liittyvän valituksen tekeminen

Googlessa näkyvien tietojen laadun varmistamiseksi voimme valvoa sääntöjemme vastaisia Yritysprofiileja ja profiilien sisältöjä. Google Yritysprofiili ‑valituksiin käytettävän työkalun avulla voit

• tehdä valituksen tietyntyyppisistä profiilirajoituksista ja sisällönvalvontapäätöksistä, esimerkiksi sisällön hylkäämisestä
  • tarkistaa tekemiesi valitusten tilan.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole todentanut Yritysprofiiliasi, siihen liittyvä sisältö ei välttämättä näy Googlessa. Tarkista profiilin todennuksen tila ennen valituksen lähettämistä.

Valituksen lähettäminen

Jäädytetyt tai käytöstä poistetut profiilit

Todisteiden valmistelu

Tärkeää: Kun olet avannut todistelomakkeen, sinun on lähetettävä se 60 minuutin kuluessa tai sitä ei liitetä valitukseen.

Sinua saatetaan pyytää lisäämään linkitettyyn lomakkeeseen valinnaisia todisteita valituksen tueksi. Seuraavista todisteista voi olla tukea valitukselle:

• yrityksen viralliset rekisteröintiasiakirjat
  • yrityksen toimilupa
  • verotodistukset
  • yrityksen sähkö- tai vesilasku tai muu vastaava (esim. puhelin-, kaapeli-tv- tai internetlasku).

Vinkki: Tarkista aina, että todisteena lähetettävässä asiakirjassa oleva yrityksen nimi ja osoite vastaavat profiilia, josta haluat tehdä valituksen.

Valituksen lähettäminen

1. Avaa Google Yritysprofiilin valitustyökalu.
  2. Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  3. Valitse palautettava Yritysprofiili.
  4. Näet Google Yritysprofiili ‑valituksiin käytettävässä työkalussa seuraavat tiedot:
    • rajoitettu profiili
    • valvontatoimien syy
    • linkki rikottuun käytäntöön.
  5. Valitse oikeasta alakulmasta Lähetä valitus.
  6. Sinua saatetaan pyytää lisäämään valinnaisia todisteita valituksen tueksi.
    • Jos haluat lisätä todisteita, liitä valitusta selkeästi tukevia tiedostoja ja valitse Lähetä.
  7. Google tarkastaa valituksesi ja lähettää päätöksen sähköpostiisi.

Lähetä valitus

Hylätyt yritystietojen muokkaukset

Tärkeää: Jos Google-tiliäsi tai Yritysprofiiliasi on rajoitettu, se on palautettava, ennen kuin voit valittaa sisältöön liittyvistä päätöksistä. Katso ohjeet Yritysprofiilin jäädytyksen poistamiseen.

Valitustyökalulla voit lähettää valituksen näihin Yritysprofiilitietoihin tehdyistä hylätyistä muokkauksista:

• yrityksen nimi
  • osoite
  • merkin paikka
  • toimiala
  • puhelinnumero
  • verkkosivusto
  • päivitys-, tarjous- ja tapahtumapostaukset.

Todisteiden valmistelu

Tärkeää: Kun olet avannut todistelomakkeen, sinun on lähetettävä se 60 minuutin kuluessa tai sitä ei liitetä valitukseen.

Sinua saatetaan pyytää lisäämään linkitettyyn lomakkeeseen valinnaisia todisteita valituksen tueksi. Seuraavista todisteista voi olla tukea valitukselle:

• yrityksen viralliset rekisteröintiasiakirjat
  • yrityksen toimilupa
  • verotodistukset
  • yrityksen sähkö- tai vesilasku tai muu vastaava (esim. puhelin-, kaapeli-tv- tai internetlasku).

Vinkki: Tarkista aina, että todisteena lähetettävässä asiakirjassa oleva yrityksen nimi ja osoite vastaavat profiilia, josta haluat tehdä valituksen.

Valituksen lähettäminen

1. Avaa Google Yritysprofiilin valitustyökalu.
  2. Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  3. Valitse Yritysprofiili, johon valituksesi liittyy.
  4. Näet Google Yritysprofiili ‑valituksiin käytettävässä työkalussa seuraavat tiedot:
    • hylätyt lisätyt sisällöt
    • valvontatoimien syy
    • linkki rikottuun käytäntöön.
  5. Valitse päätös, josta haluat valittaa.
  6. Valitse oikeasta alakulmasta Lähetä valitus.
  7. (Valinnainen) Voit lisätä todisteita liittämällä tiedostoja ja valitsemalla Lähetä.

Google tarkastaa valituksesi ja lähettää päätöksen sähköpostiisi.

Lähetä valitus

Vinkki: Saatat nähdä Google Yritysprofiili ‑valituksiin käytettävässä työkalussa viestin, jonka mukaan sellaista valvottua sisältöä tai pääsyn rajoitusta ei ole, josta voisit tehdä valituksen. Jos haluat silti tehdä valituksen jostakin rajoitetusta sisällöstä, ota meihin yhteyttä. Tiimimme voi tarkistaa, voitko tehdä uusia valituksia.

Arvostelujen poistopyynnöt
Jos teet ilmoituksen asiakasarvostelusta, mutta päätöksen mukaan se ei ole Googlen käytäntöjen vastainen, voit lähettää kertaluonteisen valituksen. Lue, miten voit lähettää kertaluonteisen valituksen arvostelusta.
Muut sisältörajoitukset

Tärkeää: Jos Google-tilisi tai Yritysprofiilisi on jäädytetty, se on palautettava, ennen kuin voit valittaa sisältöön liittyvistä päätöksistä. Katso ohjeet Yritysprofiilin jäädytyksen poistamiseen.

Jos haluat tehdä valituksen muuntyyppisestä hylätystä sisällöstä, ota meihin yhteyttä.

1. Valitse ongelmaa parhaiten vastaava vaihtoehto.
  2. Täytä lomake.
  3. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Jos ongelma ei ratkea ensimmäisen vastauksemme avulla, vastaa sähköpostiin, niin tukitiimimme auttaa valituksen käsittelyssä.

Valituksen tekeminen yli 10:stä Yritysprofiilista

Näin voit lähettää valituksia, jotka koskevat yli 10:tä profiilia:

1. Siirry Google Yritysprofiilin valitustyökaluun ja valitse Yritysprofiili, josta haluat tehdä valituksen.
    • Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  2. Kun olet lähettänyt valituksen, voit lisätä todisteita.
    • Sinulta kysytään, koskeeko valitus yli 10:tä profiilia. Valitse Kyllä.
  3. Liitä laskentataulukko, joka sisältää kunkin Yritysprofiilin tunnuksen ja profiilikohtaiset todisteet. Lue lisää todistetyypeistä
  4. Klikkaa Lähetä.

Vinkkejä:

• Vain valitsemasi profiilin tila muuttuu Google Yritysprofiiliin valitustyökalussa. Muiden profiilien tila ei päivity.
  • Saat yhden sähköposti-ilmoituksen, joka sisältää valitsemaasi profiilia koskevan valituspäätöksen.

Valituksen tilan tarkistaminen valitustyökalusta

1. Varmista, että olet kirjautuneena Yritysprofiiliisi liittyvälle Google-tilille.
  2. Avaa Google Yritysprofiilin valitustyökalu.
  3. Valitse lähettämääsi valitukseen liittyvä Yritysprofiili.
  4. Valituksen tila näkyy oikealla:
    • Lähetetty
    • Hyväksytty
    • Ei hyväksytty
    • Tästä ei voi tehdä valitusta
    • Tästä voi tehdä valituksen

Muita vaihtoehtoja ETA-alueen yrityksille

Jos toimit Euroopan talousalueella (ETA), voit antaa valituksesi tuomioistuimen ulkopuolisen riitojenratkaisuelimen käsiteltäväksi. Lue lisää muista oikaisutavoista.