Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Bezwaar maken tegen content- en profielbeperkingen voor Bedrijfsprofiel

We kunnen bedrijfsprofielen en content van bedrijfsprofielen modereren die onze richtlijnen schenden om de informatie op Google van hoge kwaliteit te houden. U kunt de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel gebruiken voor het volgende:

• Bezwaar maken tegen bepaalde soorten profielbeperkingen en beslissingen over contentmoderatie, waaronder afgewezen content
  • De status van uw bezwaren controleren

Voordat u begint

Als u uw bedrijfsprofiel nog niet heeft geverifieerd, wordt content met betrekking tot uw bedrijfsprofiel misschien niet overal op Google getoond. Controleer de verificatiestatus van uw profiel, voordat u een bezwaarschrift indient.

Een bezwaarschrift indienen

Voor opgeschorte of gedeactiveerde profielen

Uw bewijs voorbereiden

Belangrijk: Nadat u het formulier voor bewijsmateriaal heeft geopend, moet u het binnen 60 minuten indienen, anders wordt het bewijsmateriaal niet bij uw bezwaar gevoegd.

U wordt misschien gevraagd optioneel bewijsmateriaal toe te voegen aan een gekoppeld formulier om uw bezwaar te ondersteunen. Dit zijn enkele voorbeelden van bewijsmateriaal waarmee u uw bezwaar kunt ondersteunen:

• Officiële bedrijfsregistratie
  • Een bedrijfslicentie
  • Belastingcertificaten
  • Energierekeningen (elektriciteit, telefoon, kabel, internet, enzovoort) voor het bedrijf

Tip: Voor documenten die u als bewijs indient, controleert u of de bedrijfsnaam en het adres overeenkomen met het profiel waarvoor u bezwaar wilt maken.

Uw bezwaar indienen

1. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel dat u wilt laten herstellen.
  4. De bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel toont het volgende:
    • Het beperkte profiel.
    • De reden voor de moderatie-actie.
    • Een link naar het beleid dat u heeft geschonden.
  5. Selecteer rechtsonder Bezwaar indienen.
  6. U wordt misschien gevraagd om optioneel bewijsmateriaal toe te voegen ter ondersteuning van uw bezwaar.
    • Als u bewijsmateriaal wilt toevoegen, voegt u bestanden toe die uw bezwaar duidelijk ondersteunen en selecteert u Indienen.
  7. Google beoordeelt uw bezwaar en stuurt u een e-mail met een beslissing.

Een bezwaarschrift indienen

Voor afgewezen bewerkingen van bedrijfsinformatie

Belangrijk: Als uw Google-account of bedrijfsprofiel is beperkt, moet het worden hersteld voordat u bezwaar kunt maken tegen eventuele contentbeslissingen. Meer informatie over hoe u opgeschorte bedrijfsprofielen kunt herstellen

U kunt de bezwaartool gebruiken om een bezwaarschrift in te dienen tegen afgewezen bewerkingen in deze bedrijfsprofielgegevens:

• Bedrijfsnaam
  • Adres
  • Locatie van speld
  • Bedrijfscategorie
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Posts over updates, aanbiedingen en evenementen

Uw bewijs voorbereiden

Belangrijk: Nadat u het formulier voor bewijsmateriaal heeft geopend, moet u het binnen 60 minuten indienen, anders wordt het bewijsmateriaal niet bij uw bezwaar gevoegd.

U wordt misschien gevraagd optioneel bewijsmateriaal toe te voegen aan een gekoppeld formulier om uw bezwaar te ondersteunen. Dit zijn enkele voorbeelden van bewijsmateriaal waarmee u uw bezwaar kunt ondersteunen:

• Officiële bedrijfsregistratie
  • Een bedrijfslicentie
  • Belastingcertificaten
  • Energierekeningen (elektriciteit, telefoon, kabel, internet, enzovoort) voor het bedrijf

Tip: Voor documenten die u als bewijs indient, controleert u of de bedrijfsnaam en het adres overeenkomen met het profiel waarvoor u bezwaar wilt maken.

Uw bezwaar indienen

1. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel voor het bezwaar dat u wilt indienen.
  4. De bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel toont het volgende:
    • Een lijst van afgewezen bijdragen.
    • De reden voor de moderatie-actie.
    • Een link naar het beleid dat u heeft geschonden.
  5. Selecteer de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken.
  6. Selecteer rechtsonder Bezwaar indienen.
  7. (Optioneel) Als u bewijs wilt toevoegen, voegt u bestanden bij en selecteert u Indienen.

Google beoordeelt uw bezwaar en stuurt u een e-mail met een beslissing.

Een bezwaarschrift indienen

Tip: In de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel krijgt u misschien een bericht dat er geen gemodereerde content of beperkte toegang is om bezwaar tegen te maken. Als u van mening bent dat er aanvullende beperkte content is waartegen u bezwaar kunt maken, neemt u contact met ons op. Ons team kan nagaan of u in aanmerking komt voor nieuwe bezwaarprocedures.

Voor verzoeken tot verwijdering van reviews
Als u een klantenreview meldt, maar deze volgens de beslissing niet in strijd is met het Google-beleid, kunt u een eenmalig bezwaar indienen. Meer informatie over hoe u eenmalig bezwaar maakt tegen een review
Voor andere contentbeperkingen

Belangrijk: Als uw Google-account of bedrijfsprofiel is opgeschort, moet het worden hersteld voordat u bezwaar kunt maken tegen eventuele contentbeslissingen. Meer informatie over hoe u opgeschorte bedrijfsprofielen kunt herstellen

Als u een bezwaarschrift wilt indienen tegen een ander type afgewezen content, neemt u contact met ons op.

1. Selecteer het probleem dat het meest van toepassing is.
  2. Vul het formulier in.
  3. Klik op Sturen.

Tip: Als u het probleem niet kunt oplossen met ons eerste antwoord, kunt u de e-mail beantwoorden. Ons supportteam helpt u dan met de verwerking van uw bezwaar.

Bezwaar maken voor meer dan 10 bedrijfsprofielen

Zo dient u bezwaren in voor meer dan 10 profielen:

1. Selecteer in de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel het bedrijfsprofiel waarvoor u bezwaar wilt maken.
    • Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  2. Nadat u het bezwaarschrift heeft ingediend, voegt u bewijs bij.
    • U wordt gevraagd of het bezwaar voor meer dan 10 profielen is. Klik op Ja.
  3. Voeg een spreadsheet bij met het bewijs en de bedrijfsprofiel-ID voor elk profiel. Vind meer informatie over de typen bewijs.
  4. Klik op Sturen.

Tips:

• In de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel verandert de status alleen voor het profiel dat u heeft geselecteerd. De status van de andere profielen waarvoor u bezwaar heeft gemaakt, wordt niet geüpdatet.
  • U krijgt één e-mailmelding met een beslissing over het bezwaar voor het profiel dat u heeft geselecteerd.

De status van een bezwaar controleren in de bezwaartool

1. Zorg dat u bent ingelogd op het Google-account dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld.
  2. Open de bezwaartool van Google Bedrijfsprofiel.
  3. Selecteer het bedrijfsprofiel voor het bezwaar dat u heeft ingediend.
  4. Rechts vindt u de status van het bezwaar:
    • Verstuurd
    • Goedgekeurd
    • Niet goedgekeurd
    • Geen bezwaar mogelijk
    • Komt in aanmerking voor bezwaar

Meer opties voor bedrijven in de EER

Als u zich in een lidstaat of gebied van de Europese Economische Ruimte (EER) bevindt, kunt u uw bezwaar doorverwijzen naar een geschillencommissie. Vind meer informatie over de mogelijke opties.