Ändringar i din resultatdata

Resultatrapporten för företagsprofilen blir mer lik din profil på Sök och Maps. Efter ändringen får du åtkomst till fler av kärnmätvärdena direkt från din företagsprofil. Vi börjar med interaktioner för att visa information om hur ofta människor har kontaktat dig. Vi kommer att införa fler mätvärden under de närmaste månaderna, med detaljerade rapporter om sökningar och antalet personer som såg profilen.

För varje mätvärde som läggs till i resultatrapporterna tas den äldre versionen bort från Hanterare för Företagsprofil.

Resultatrapporter är för närvarande tillgängliga på Sök och blir tillgängliga på Maps inom kort.

De innehåller data från de senaste sex månaderna. Du kan se ditt resultat genom att välja anpassade tidsperioder. Interaktionsmätvärden uppdateras dagligen och övriga mätvärden uppdateras varje månad.

Granska resultatrapporten

Öppna resultatrapporten för att se de nya mätvärdena i din företagsprofil:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Marknadsför följt av Resultat.
    • Tips! Du kan välja Resultat i Google sök på datorn.
  3. Välj ett datumintervall för rapporten längst upp på sidan.
  4. Välj Använd.

Ändrat fokus på rapportering från företagsprofilen

Viktigt! Vi kan inte ge tidsplaner för individuella ändringar innan de sker. Vi uppdaterar denna artikel efter hand som ändringar införs. Uppdateringar kan innefatta

• ny uppdateringsfrekvens för mätvärden: Vi kan uppdatera hur ofta ett mätvärde beräknas (till exempel att informationen uppdateras i slutet av månaden).
  • nya mätvärden:  Mätvärdena som ingår i resultatrapporterna kommer att uppdateras under de närmaste månaderna och inbegripa ny data som aldrig tidigare har visats på sidan Resultat i Google Företagsprofil.
  • oförändrade mätvärden: Vissa mätvärden flyttas till resultatrapporterna utan större ändringar.

I tabellen nedan kan du läsa om kommande ändringar av befintliga mätvärden samt nya mätvärden som införs i resultatrapporterna.

Mätvärde Ändring
Meddelanden

I mars 2022 lanserade vi Svarsfrekvens för meddelanden och Genomsnittlig svarstid. Svarsfrekvens för meddelanden visar hur många procent av meddelandena du besvarade per månad. Genomsnittlig svarstid visar hur snabbt du svarade på dina meddelanden per månad.

• Informationen är tillgänglig i upp till sex månader.
  • Informationen uppdateras med tre dagars fördröjning.
  • Du väljer i datumväljaren vilka månader rapporten ska gälla.
Webbplatsklick

Vi har lagt till antal klick från din företagsprofil till din webbplats i avsnittet Interaktioner på sidan Resultat.

Webbplatsklick i resultatrapporter på Sök omfattar inte webbplatsklick från Google Företagsprofil-webbplatser. Det innebär att antalet klick som visas i avsnittet Interaktioner kan skilja sig från värdena på sidan Resultat och i resultatrapporterna.

Förfrågningar om vägbeskrivningar

Vi har lagt till förfrågningar om vägbeskrivningar i avsnittet Interaktioner på sidan Resultat på Sök.

Mätvärdet visar antalet och platsen för unika kunder som begär vägbeskrivningar till ditt företag. Vi har ändrat hur vi räknar unika förfrågningar om vägbeskrivningar för att ta hänsyn till sådant som flera knapptryck, avbrutna förfrågningar och spam. Vi förväntar oss att det nya mätvärdet ska ge en mer exakt mätning av antalet gånger som enskilda kunder begär vägbeskrivningar till ditt företag.

Medan vi experimenterar med det nya mätvärdet finns den gamla versionen fortfarande tillgänglig på sidan Resultat, i ett kalkylark via nedladdning och i API:et. Läs mer i dokumentationen för API-utvecklare.

Sökningar

Sökfrågor som användes för att hitta ditt företag

Mätvärdet uppdateras varje månad i stället för varje kvartal. Informationen är tillgänglig i upp till sex månader.

Antal personer som tittade på din företagsprofil

Detta mätvärde lanserades februari 2021.

Det är ett mätvärde för resultatrapportering som visar hur många personer som har tittat på din företagsprofil. Antalet visas uppdelat per enhet, som dator och mobil enhet, eller per plattform, som Sök och Maps.

Matbeställningar

I februari 2022 lanserade vi mätvärdet Matbeställningar. Det är ett mätvärde för resultatrapportering som visar antalet beställningar som har gjorts för upphämtning eller leverans direkt från din företagsprofil på Google via en Beställ med Google-leverantör. Se Beställ med Google-leverantörer

Ladda ned dina mätvärden

Mätvärdena förblir tillgängliga via nedladdning och API.

Om du har ett enstaka företag kan du ladda ned resultatdata från https://business.google.com/locations. Om du hanterar flera företagsprofiler kan du följa stegen för att komma åt data om flera resultat samtidigt.