Snabbstartsguide: Så här lägger du till en ny bok

Steg 3: Ladda upp innehålls- och omslagsfiler

På fliken Innehåll laddar du upp filer med bokens innehåll och omslag.

Grundläggande krav

Följande grundläggande krav ställs på bokens innehåll och omslag:

• Filtyper som vi kan bearbeta:
    • PDF och EPUB för innehållet
    • JPEG, TIFF, ZIP, PDF och PNG för omslaget
  • Maximal filstorlek 2 GB per fil

En fullständig lista med krav som måste vara uppfyllda, inklusive hur filerna ska namnges, finns i översikten över krav på filer och uppladdning.

Filernas bearbetningsstatus

Google bearbetar filerna så att de kan göras tillgängliga på våra plattformar. Bearbetningsstatusen visas på fliken Innehåll. Mer information om de olika bearbetningsstatusarna finns i förklaringarna av meddelanden om bokstatus.

Innehållsgranskare

Du kan kontrollera hur boken ser ut på Google Play genom att lägga till innehållsgranskare. De kan läsa boken utan att behöva köpa den på en enhet som stöds. Du kan ge innehållsgranskare tillgång till en bok innan den blir tillgänglig för försäljning. Läs mer om innehållsgranskning.