Snelstartgids om een nieuw boek toe te voegen

Stap 2: Geef een beschrijving van het boek

Op het tabblad Boekgegevens kun je de productdetails van je boek instellen.Dit tabblad bestaat uit 4 gedeelten:

Over het boek

Op het tabblad 'Over het boek' kun je informatie over het boek opgeven, zoals de titel, de beschrijving, de uitgever, de publicatiedatum en informatie over de reeks.

Volledige lijst met waarden die je kunt opgeven

• Titel
  • Ondertitel
  • Beschrijving
  • Taal
  • Uitgever
  • Publicatiedatum
  • Te koop vanaf
  • Indeling
  • Aantal pagina's
  • Naam van reeks
  • Nummer in reeks
  • Leeftijdscategorie
  • Voor een volwassen publiek?
  • Gerelateerde boeken

Meer informatie over de metadata van het boek die je op dit tabblad kunt toevoegen.

Belangrijk: Je moet een titel toevoegen om je boek te publiceren.

Genres

Belangrijk: Voor boeken is ten minste één genre vereist. Alle genres moeten dezelfde onderwerpstandaard volgen.

Zo selecteer je een genre voor je boek:

1. Klik op het tabblad Genre op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  2. Selecteer een onderwerpstandaard in het dropdownmenu.
    • We raden BISAC (Book Industry Subject And Category) sterk aan, omdat genres in de Play Store hierop zijn gebaseerd. Als je een andere onderwerpstandaard gebruikt, passen we andere codes automatisch aan, zodat ze werken met de bijbehorende BISAC-codes.
  3. Voer de naam van het genre in.
  4. Selecteer de genres die overeenkomen met je zoekopdracht.
  5. Klik op Een genre toevoegen om meer genres toe te voegen.
    • We raden aan maximaal 3 genres per boek toe te voegen.
    • Zorg dat het eerste genre het meest relevant is voor het boek.
    • Gebruik voor alle genres dezelfde onderwerpstandaard.
  6. Als je klaar bent, klik je op Opslaan en doorgaan.

Bijdragers

Je kunt bijdragers (auteurs, redacteuren, illustrators) één voor één toevoegen aan je boek. Zo kun je bijdragers toevoegen:
  1. Typ de naam van de bijdrager.
  2. Klik in het veld naast de naam op de pijl-omlaag pijl-omlaag en selecteer de rol van de bijdrager.
  3. Voeg een biografie toe voor de bijdrager (optioneel).
  4. Als je meer bijdragers wilt toevoegen, klik je op Een bijdrager toevoegen en herhaal je stap 1 tot en met 3.
  5. Als je klaar bent, klik je op Opslaan en doorgaan.

Instellingen

Op het tabblad Instellingen kun je selecteren hoe je titel wordt weergegeven op Google. Je hebt verschillende weergaveopties voor je boek:

Meer informatie over het tabblad Instellingen.

Geavanceerde instellingen

Je kunt ook geavanceerde instellingen toevoegen aan je boek.

Volledige lijst met geavanceerde instellingen voor Google Play en Google Boeken

Geavanceerde instellingen voor Google Play

• Automatisch gegenereerde doorlopende tekst onderdrukken
  • Alleen pdf gebruiken in Zoeken naar boeken met Google
  • Foto's tonen in Google Play Boeken
  • Een lege pagina toevoegen na de omslag
  • Leesrichting (alleen voor niet-epub-bestanden)

Geavanceerde instellingen voor Google Boeken

• Gebieden
  • Foto's weergeven in voorbeeldweergave in Google Boeken
  • Naam van site voor gedrukt boek
  • Link voor gedrukt boek
  • Website van uitgever
  • Uitgeverslogo
  • Downloaden als pdf toestaan
  • Voorbeeld toestaan vóór eerste verkoopdatum