Kirjan lisäämisen pikaopas

Vaihe 2: Kirjan kuvauksen lisääminen

Kirjan tiedot ‑välilehdeltä voit määrittää kirjalle yksityiskohtaiset tuotetiedot. Välilehdellä on neljä osaa:

Tietoja kirjasta

Tietoja kirjasta ‑välilehdellä voit syöttää kirjaasi koskevia tietoja, kuten nimi, kuvaus, julkaisija, julkaisupäivä ja sarjan tiedot.

Kaikki mahdolliset arvot

• Otsikko
  • Alaotsikko
  • Kuvaus
  • Kieli
  • Julkaisija
  • Julkaisupäivä
  • Myyntiintulopäivä
  • Muoto
  • Sivumäärä
  • Sarjan nimi
  • Numero sarjassa
  • Ikäjakauma
  • Tarkoitettu aikuisille?
  • Samankaltaiset kirjat

Lue lisää kirjan sisällönkuvaustiedoista, joita voit lisätä tällä välilehdellä.

Tärkeää: Sinun on annettava otsikko, jotta kirja voidaan julkaista.

Genret

Genre-välilehdellä voit valita kirjalle genren tai genrejä. Näin valitset genren:

1. Klikkaa alanuolta alanuoli ja valitse genrestandardi, kuten BISAC tai BIC.
  2. Syötä genren nimi ruutuun. Sinulle näytetään hakua vastaavia genrejä.
  3. Lisää uusia genrejä valitsemalla Lisää genre ja toistamalla vaiheet 1–2. Suosittelemme kirjalle enintään kolmea genreä. Ensimmäisen tulee olla niistä osuvin.
  4. Kun olet valmis, valitse Tallenna ja jatka.
Tärkeää: Sinun on lisättävä ainakin yksi genre, jotta kirja voidaan julkaista.

Tekijät

Voit lisätä kirjalle tekijöitä (kirjailijat, toimittajat, kuvittajat) yksi kerrallaan. Näin lisäät tekijöitä:
  1. Kirjoita tekijän nimi.
  2. Klikkaa nimen viereisen kentän alanuolta alanuoli ja valitse henkilön rooli.
  3. Lisää tekijälle kuvaus (valinnainen).
  4. Lisää tekijöitä valitsemalla Lisää tekijä ja toistamalla vaiheet 1–3.
  5. Kun olet valmis, valitse Tallenna ja jatka.

Asetukset

Asetukset-välilehdeltä voit määrittää, miten kirjasi näkyy Googlessa. Voit valita useita asetuksia:

Kirjan esikatseltava osuus

Lue lisää Asetukset-välilehdestä.

Lisäasetukset

Voit myös käyttää kirjan lisäasetuksia.

Google Playn ja Teoshaun lisäasetusten täysi luettelo

Google Playn lisäasetukset

• Torju automaattisesti luotu jatkuva teksti
  • Käytä PDF:ää vain Google-teoshaussa
  • Näytä kuvat Google Play Kirjoissa
  • Lisää kannen jälkeen tyhjä sivu
  • Lukusuunta (muut kuin EPUB-tiedostot)

Google Kirjojen lisäasetukset

• Alueet
  • Näytä kuvat Google Kirjojen esikatselussa
  • Painetun kirjan verkkosivuston nimi
  • Painetun kirjan linkki
  • Julkaisijan verkkosivusto
  • Julkaisijan logo
  • Salli PDF-lataus
  • Salli esikatselu ennen julkaisupäivää