Kirjan lisäämisen pikaopas

Vaihe 2: Kirjan kuvauksen lisääminen

Kirjan tiedot ‑välilehdeltä voit määrittää kirjalle yksityiskohtaiset tuotetiedot. Välilehdellä on neljä osaa:

Tietoja kirjasta

Tietoja kirjasta ‑välilehdellä voit syöttää kirjaasi koskevia tietoja, kuten nimi, kuvaus, julkaisija, julkaisupäivä ja sarjan tiedot.

Kaikki mahdolliset arvot

• Nimi
  • Alaotsikko
  • Kuvaus
  • Kieli
  • Julkaisija
  • Julkaisupäivä
  • Myyntiintulopäivä
  • Muoto
  • Sivumäärä
  • Sarjan nimi
  • Numero sarjassa
  • Ikäjakauma
  • Tarkoitettu aikuisille?
  • Samankaltaiset kirjat

Lue lisää kirjan sisällönkuvaustiedoista, joita voit lisätä tällä välilehdellä.

Tärkeää: Sinun on annettava nimi, jotta kirja voidaan julkaista.

Genret

Tärkeää: Kirjat tarvitsevat vähintään yhden genren julkaisua varten. Kaikkien genrejen tulisi olla samasta aihestandardista.

Näin valitset kirjalle genren:

1. Klikkaa Genre-välilehdellä alanuolta Alanuoli.
  2. Valitse avattavasta valikosta aihestandardi.
    • Suosittelemme Book Industry Subject and Category (BISAC) ‑koodeja, sillä Play Kaupan genret perustuvan BISAC:iin. Jos käytät eri aihestandardia, mukautamme muut koodit automaattisesti, jotta ne toimivat vastaavien BISAC-koodien kanssa.
  3. Lisää genren nimi.
  4. Valitse hakuasi vastaavat genret.
  5. Voit lisätä genrejä klikkaamalla Lisää genre.
    • Suosittelemme kirjalle enintään kolmea genreä.
    • Ensimmäisen tulee olla niistä osuvin.
    • Käytä samaa aihestandardia kaikille genreille.
  6. Kun olet valmis, valitse Tallenna ja jatka.

Tekijät

​Voit lisätä kirjalle tekijöitä (kirjailijat, toimittajat, kuvittajat) yksi kerrallaan. Näin lisäät tekijöitä:
  1. Kirjoita tekijän nimi.
  2. Klikkaa nimen viereisen kentän alanuolta  alanuoli  ja valitse henkilön rooli.
  3. Lisää tekijälle kuvaus (valinnainen).
  4. Lisää tekijöitä valitsemalla Lisää tekijä ja toistamalla vaiheet 1–3.
  5. Kun olet valmis, valitse Tallenna ja jatka.

Asetukset

Asetukset-välilehdeltä voit määrittää, miten kirjasi näkyy Googlessa. Voit valita useita asetuksia:

Lue lisää Asetukset-välilehdestä.

Lisäasetukset

Voit myös käyttää kirjan lisäasetuksia.

Luettelo kaikista Google Playn ja Google Kirjojen lisäasetuksista

Google Playn lisäasetukset

• Torju automaattisesti luotu jatkuva teksti
  • Käytä PDF:ää vain Google Kirjojen haussa
  • Näytä kuvat Google Play Kirjoissa
  • Lisää kannen jälkeen tyhjä sivu
  • Lukusuunta (muut kuin EPUB-tiedostot)

Google Kirjojen lisäasetukset

• Alueet
  • Näytä kuvat Google Kirjojen esikatselussa
  • Painetun kirjan verkkosivuston nimi
  • Painetun kirjan linkki
  • Julkaisijan verkkosivusto
  • Julkaisijan logo
  • Salli PDF-lataus
  • Salli esikatselu ennen julkaisupäivää