Startguide for tilføjelse af en ny bog

Trin 2: Angiv en beskrivelse af bogen

Gå til fanen med bogoplysninger for at angive produktoplysninger om din bog. Fanen er opdelt i fire afsnit:

Om bogen

På fanen "Om bogen" kan du angive oplysninger om din bog. Det kan f.eks. være titel, beskrivelse, udgiver, udgivelsesdato, og serieoplysninger.

Komplet liste over værdier, du kan angive

• Titel
  • Undertitel
  • Beskrivelse
  • Sprog
  • Udgiver
  • Udgivelsesdato
  • Salgsdato
  • Format
  • Sideantal
  • Seriens navn
  • Nummer i serie
  • Aldersgruppe
  • Uegnet for børn?
  • Relaterede bøger

Få flere oplysninger om, hvilke bogmetadata du kan tilføje på denne fane.

Vigtigt! Du skal tilføje en titel, før du kan udgive din bog. ​

Genrer

På fanen med genrer kan du vælge én eller flere genrer, der er knyttet til din bog. Sådan vælger du en genre:

1. Klik på pilen pil ned, og vælg en genrestandard som f.eks. BISAC eller BIC.
  2. Angiv genrenavnet i feltet. Feltet viser automatisk genrer, der stemmer overens med din søgning.
  3. Du kan tilføje flere genrer ved at klikke på Tilføj en genre og gentage trin 1 og 2. Vi anbefaler, at du holder dig inden for 3 genrer pr. bog. Den første genre skal være den mest relevante for bogen.
  4. Klik på Gem og fortsæt, når du er færdig.
Vigtigt! Du skal tilføje mindst én genre, før du kan udgive din bog.

Bidragydere

​Du kan føje bidragydere (forfattere, redaktører, illustratorer) til din bog én ad gangen. Sådan tilføjer du bidragydere:
  1. Angiv bidragyderens navn.
  2. Klik på pilen pil ned ud for feltet med bidragyderens navn, og vælg vedkommendes rolle.
  3. Tilføj en biografi for bidragyderen (valgfrit).
  4. Du kan tilføje flere bidragydere ved at klikke på Tilføj en bidragyder og gentage trin 1 og 3.
  5. Klik på Gem og fortsæt, når du er færdig.​

Indstillinger

På fanen med indstillinger kan du angive, hvordan din bog skal vises på Google. Du har en række forskellige visningsmuligheder for din bog. Du kan angive:

​Hvor meget af din bog, der kan ses i en forhåndsvisning.

Få flere oplysninger om fanen Indstillinger.

Avancerede indstillinger

Du kan også angive avancerede indstillinger for din bog.

Komplet liste over avancerede indstillinger for Google Play og Google Bøger

Avancerede indstillinger for Google Play

• Ignorer automatisk genereret flydende tekst
  • Brug kun PDF i Google Bøger
  • Vis billeder i Google Play Bøger
  • Indsæt en tom side efter omslaget
  • Læseretning (kun filer, der ikke er EPUB)

Avancerede indstillinger for Google Bøger

• Områder
  • Vis billeder i forhåndsvisningen i Google Bøger
  • Navn på det website, hvor den trykte bog kan købes
  • Link til trykt bog
  • Udgiverens website
  • Udgiverlogo
  • Tillad download af PDF
  • Tillad forhåndsvisning, før bogens salgsdato