Skapa och hantera kampanjer med kampanjpriser

Du kan

• erbjuda rabatt på böcker på Google Play under en begränsad tid i partnercentret
  • ändra en boks listpris under ett angivet datumintervall genom att ställa in en kampanj.
    • Under denna period kan boken visas som utvald på Google Play Butik eller i marknadsföring via e-post från Google Play. Därefter återställs bokens tidigare listpris.

Tips! Böcker som ska ingå i en kampanj måste redan vara tillgängliga för försäljning.

• Visa, redigera eller skapa kampanjkoder och priskampanjer: Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  • Om du inte kan öppna kampanjsidan: Be kontoadministratören att ge dig åtkomst till bokkatalogen.
  • Schemalägga kampanjpriser på boknivå: Du måste ange bokpriser med start- och slutdatum under Prissättning eller via ONIX.
  • Om du ställer in kampanjer som överlappar varandra: Kampanjen med det lägsta priset gäller.

Skapa en kampanj

Klicka på Välj kampanjtyp följt av Kampanjpriser om du vill schemalägga en ny kampanj.

Du måste ange följande:

• kampanjens namn
  • startdatum: kampanjen börjar gälla denna dag kl. 0.00 i den tidigaste tidszon där boken går att köpa.
  • slutdatum: kampanjen avslutas denna dag kl. 23:59 i den tidigaste tidszon där boken går att köpa.
    • Om du vill schemalägga en endagskampanj anger du samma datum som start- och slutdatum.
  • vilka böcker som ska ingå i kampanjen.

Välj böcker

1. Välj böcker som ska ingå i kampanjen i rullgardinsmenyn under Identifierare.
  2. Välj kampanjkriterier för varje bok:
    • Land
    • Valuta
    • Kampanjpris
    • Klicka på Lägg till om du vill lägga till fler kampanjpriser eller valutor.

Tips! Du kan även välja Använd en CSV i stället och lägga till kampanjpriser med en lista.

Läs mer

Obs! Kampanjpriserna visas inte på fliken Prissättning för de berörda böckerna medan kampanjen pågår.

På fliken Kampanjpriser finns en lista över dina kampanjer och uppgifter om dem:

• antal titlar som ingår
  • start- och slutdatum
  • kampanjens status

Du kan även ladda ned en rapport om kampanjen.

Tips! Klicka på kampanjens namn om du vill veta mer. En lista med böckerna som ingår i kampanjen och deras kampanjpris visas.

Redigera en kampanj

Det går inte att redigera information om en aktiv kampanj. Om du vill pausa, ta bort, avsluta eller duplicera kampanjen klickar du på Redigera kampanj.

Obs! Det går inte att skriva över en kampanj genom att skapa en ny med samma namn. Du måste ta bort den gamla kampanjen innan du skapar den nya.

Ta bort en kampanj

Så här tar du bort en schemalagd kampanj innan den har börjat:

1. Klicka på Redigera kampanj bredvid kampanjen följt av Ta bort.
  2. Kampanjen tas bort från sidan.

Så här tar du bort en pågående kampanj:

1. Klicka på Redigera kampanj bredvid kampanjen följt av Avsluta.
  2. Kampanjstatusen ändras till Avslutad och slutdatumet uppdateras.
    • Kampanjpriserna slutar gälla för böckerna inom 24 timmar.

Använda en CSV-fil för kampanjpriser

Om du vill tillämpa kampanjpriser med en lista kan du ladda upp en CSV-fil.

1. Välj Sök efter böcker eller ladda upp som CSV under Utvalda böcker.
  2. Välj Ladda upp en CSV-fil med mallen.
  3. Öppna mallen i ett kalkylarksprogram.

Tips! Det är inte samma kolumnrubriker som i .csv-filen som laddades ned från bokkatalogen.

Obligatoriska kolumnrubriker

Obs! Endast följande kolumnrubriker accepteras:

• Identifierare ISBN
    • Ange ISBN-nummer i den här kolumnen.
  • Titel
    • Den här kolumnen kan lämnas tom.
  • Valuta
    • I den här kolumnen anger du ett kampanjpris utan valutaomvandling. Du kan till exempel ange priset 1,99 USD i USA och 1,99 GBP i Förenade kungariket.
  • Belopp
    • Ange kampanjpriset.
    • Ingen valutasymbol ska anges.
  • Länder
    • Länder där kampanjen ska gälla.

• Om kampanjpriser ska kunna användas i länder med annan valuta måste valutaomvandling vara aktiverat.

Format och teckenkodning

Spara listan över böcker i kampanjen som en tabbavgränsad CSV-fil i Unicode-format (UTF-16LE).

Fel

Om fel uppstår när .csv-filen bearbetas visas kampanjstatusen Innehåller fel.Klicka på statusangivelsen om du vill ladda ned en annan .csv-fil med felen.

Exempel

Här följer ett exempel på ett kalkylark med det rabatterade bokpriset 1,99 USD i USA och 0,99 GBP i Förenade kungariket. En annan bok säljs med rabatt för 3 USD eller motsvarande belopp i lokal valuta i alla försäljningsområden.

Identifierare Titel Valuta Belopp Länder
ISBN:1234567890123 Valfri titel USD 1,99 US
ISBN:1234567890123 Valfri titel GBP 0,99 GB
ISBN:9780123456789 Valfri titel 2 USD 3,00 WORLD

Om du vill använda mer än ett kampanjpris för samma bok under samma kampanjperiod ska varje pris ha en egen rad.

Tips! Om valutaomvandling är aktiverat kan du tillämpa kampanjpriset på alla dina försäljningsområden med sökordet VÄRLDEN.