Tarjoushintakampanjoiden luominen ja ylläpito

Voit

• tarjota Google Playssa myytäviä kirjoja alennuksella rajoitetun ajan yhteistyökumppanikeskuksessa
  • luoda tarjouskampanjan, jos haluat muuttaa kirjasi ovh-hinnan tietyksi ajanjaksoksi.
    • Tänä aikana kirjaa voidaan esitellä Google Play Kaupassa tai Google Playn markkinointisähköposteissa. Sen jälkeen kirjan hinta palaa takaisin alkuperäiseksi.

Vinkki: Kirjan on oltava valmiiksi saatavilla, jotta se voidaan laittaa tarjoukseen.

Tarjouskampanjan luominen

Jos haluat luoda uuden tarjouskampanjan, klikkaa Valitse tarjoustyyppi ja sitten Tarjoushinnat.

Ilmoita seuraavat tiedot:

• Tarjouskampanjan nimi
  • Alkamispäivä: Tarjouskampanja alkaa kyseisenä päivänä klo 00.00 aikaisimman mahdollisen aikavyöhykkeen mukaan, jossa kirja on myynnissä.
  • Päättymispäivä: Tarjouskampanja päättyy kyseisenä päivänä klo 23.59 aikaisimman mahdollisen aikavyöhykkeen mukaan, jossa kirja on myynnissä.
    • Jos haluat luoda yhden päivän pituisen tarjouskampanjan, ilmoita alkamis- ja päättymispäiväksi sama päivämäärä.
  • Tarjoukseen lisättävät kirjat

Kirjojen valinta

1. Valitse tarjouskampanjaan lisättävät kirjat Identifier-sarakkeen avattavasta luettelosta.
  2. Valitse kullekin kirjalle tarjousehdot:
    • Maa
    • Valuutta
    • Tarjoushinta
    • Lisää muita tarjoushintoja tai ‑valuuttoja klikkaamalla Lisää .

Vinkki: Voit myös lisätä tarjoushinnat kerralla valitsemalla Käytä CSV:tä.

Tietojen katsominen

Tärkeää: Kun tarjouskampanja on meneillään, tarjoushinnat eivät näy kirjojen tietosivujen Hinnoittelu-välilehdillä.

Tarjoushinnat-välilehdellä näet tarjouskampanjasi sekä niiden tiedot:

• Mukana olevien nimikkeiden määrä
  • Alkamis- ja päättymispäivät
  • Tarjouskampanjan tila

Voit myös ladata raportin tarjouskampanjasta.

Vinkki: Saat lisätietoja klikkaamalla tarjouskampanjan nimeä. Tarjouskampanjaan sisältyvien kirjojen nimet ja niiden tarjoushinnat tulevat näkyviin.

Tarjouskampanjan muokkaaminen

Olemassa olevan tarjouskampanjan tietoja ei voi muokata. Jos haluat keskeyttää, poistaa, päättää tai kopioida tarjouskampanjan, klikkaa Muokkaa tarjousta.

Tärkeää: Et voi korvata tarjouskampanjaa uudella samannimisellä kampanjalla. Vanha tarjouskampanja on poistettava ennen sen korvaamista.

Tarjouskampanjan poistaminen

Näin poistat ajoitetun tarjouskampanjan ennen sen alkamista:

1. Klikkaa tarjouskampanjan vierestä Muokkaa tarjousta ja sitten Poista.
  2. Tiedot poistetaan sivulta.

Näin poistat käynnissä olevan tarjouskampanjan:

1. Klikkaa tarjouskampanjan vierestä Muokkaa tarjousta ja sitten Lopeta.
  2. Tarjouskampanjan tilaksi muutetaan "Päättynyt" ja päättymispäivä päivitetään.
    • Vuorokauden kuluessa tarjoushintoja ei enää sovelleta kirjoihisi.

CSV-tiedoston käyttö tarjoushinnoissa

Jos haluat lisätä tarjoushinnat kerralla, voit ladata ne CSV-tiedostona.

1. Valitse Kirjojen valitseminen ‑kohdasta Hae kirjoja tai lataa CSV-tiedostojen avulla.
  2. Valitse Lataa CSV-tiedosto käyttämällä mallia.
  3. Avaa malli laskentataulukko-ohjelmassa.

Vinkki: Sarakkeiden otsikot poikkeavat otsikoista, joita käytetään kirjaluettelosta ladattavan .csv-tiedoston sarakkeissa.

Pakolliset sarakkeiden otsikot

Tärkeää: Vain seuraavat sarakkeiden otsikot hyväksytään:

• Tunniste ISBN
    • Lisää ISBN-numerot tähän sarakkeeseen.
  • Nimi
    • Voit jättää tämän sarakkeen tyhjäksi.
  • Valuutta
    • Määritä tässä sarakkeessa tarjoushinta ilman valuuttamuunnosta. Voit esimerkiksi ilmoittaa hinnaksi 1,99 $ Yhdysvalloissa ja 1,99 £ Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
  • Summa
    • Lisää tarjoushinta.
    • Älä lisää valuuttamerkkiä.
  • Maat
    • Ilmoita maat, joissa tarjous on voimassa.

• Valuuttamuunnoksen on oltava päällä, jotta tarjoushinnat toimivat maissa, joissa käytetään eri valuuttaa.

Muotoilu ja koodaus

Tallenna tarjousteosluettelo sarkaineroteltuna, Unicode-koodattuna (UTF-16LE) .csv-tiedostona.

Virheet

Jos .csv-tiedoston käsittelyssä ilmenee virheitä, tarjouskampanjan tilaksi ilmoitetaan "Sisältää virheitä". Klikkaa tilaa, jos haluat ladata toisen .csv-tiedoston, jossa luetellaan virheet.

Esimerkki

Tässä on esimerkki laskentataulukosta, joka laskee kirjan hinnaksi 1,99 $ Yhdysvalloissa ja 0,99 £ Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Toisen kirjan hinta lasketaan 3 $:iin tai vastaavaan hintaan paikallisessa valuutassa kaikilla myyntialueilla.

Tunniste Nimi Valuutta Summa Maat
ISBN:1234567890123 Valinnainen nimi USD 1,99 US
ISBN:1234567890123 Valinnainen nimi GBP 0,99 GB
ISBN:9780123456789 Valinnainen nimi 2 USD 3,00 WORLD

Jos haluat asettaa samalle kirjalle useamman kuin yhden tarjoushinnan saman tarjouskampanjan ajaksi, laita jokainen hinta erilliselle riville.

Vinkki: Jos valuuttamuunnos on käytössä, käyttämällä avainsanaa WORLD voit lisätä tarjoushinnan kullekin myyntialueellesi.