Opret og administrer kampagner med særpriser

Du kan:

• Tilbyde tidsbegrænsede rabatter på dine bøger i Google Play i Partnercenter.
  • Oprette en kampagne for at ændre listeprisen på din bog inden for et bestemt datointerval.
    • I denne periode kan bogen blive vist i Google Play Butik eller i marketingmails fra Google Play. Derefter sælges bogen igen til den oprindelige listepris.

Tip! Hvis du vil promovere en bog, skal bogen allerede være sat til salg.

• Sådan ser, redigerer og opretter du kampagnekoder og priskampagner: Klik på Kampagner i Partnercenter.
  • Hvis du ikke kan se kampagnesiden: Bed administratoren af din konto om at give dig adgang til Bogkatalog.
  • Sådan planlægger du kampagnepriser på bogniveau: I sektionen "Prissætning" eller via ONIX skal du angive bogpriser med start- og slutdatoer.
  • Hvis du opretter kampagner, der overlapper hinanden: Kampagnen med den laveste pris træder i kraft.

Opret en kampagne

Du kan planlægge en ny kampagne ved at klikke på Vælg kampagnetypeog derefter Kampagnepris.

Du skal angive følgende:

• Navn på kampagnen.
  • Startdato: Kampagnen træder i kraft på denne dato klokken 00.00 baseret på den tidligste tidszone, hvor bogen kan købes.
  • Slutdato: kampagnen udløber på denne dato kl. 23.59 baseret på den tidligste tidszone, hvor bogen kan købes.
    • Hvis du vil køre en kampagne en enkelt dag, skal du angive den samme start- og slutdato.
  • Hvilke bøger du vil medtage i kampagnen.

Vælg bøger

1. På rullelisten under "Id" skal du vælge de bøger, der skal medtages i kampagnen.
  2. Vælg kampagnekriterier for hver bog:
    • Land
    • Valuta
    • Kampagnepris
    • Klik på Tilføj for at tilføje yderligere kampagnepriser eller valutaer.

Tip! Hvis du vil tilføje flere kampagnepriser ad gangen, skal du vælge Brug en CSV-fil i stedet.

Se info

Vigtigt! Når en kampagne er aktiv, vises kampagneprisen ikke på fanen Pris på bogens infoside.

På fanen "Kampagnepris" kan du se en liste over dine kampagner og oplysninger om dem:

• Antallet af inkluderede titler
  • Start- og slutdato
  • Status for kampagnen

Du kan også downloade en rapport over kampagnen.

Tip! Klik på kampagnens navn for at få flere oplysninger. Du kan se en liste over bøger, der er inkluderet i kampagnen, og deres kampagnepriser.

Rediger en kampagne

Du kan ikke redigere oplysningerne for en eksisterende kampagne. Klik på Rediger kampagne for at sætte kampagnen på pause eller fjerne, afslutte eller kopiere den.

Vigtigt! Du kan ikke overskrive en kampagne ved at oprette en ny med samme navn. Du skal slette den gamle kampagne, før du udskifter den med en ny.

Fjern en kampagne

Sådan sletter du en planlagt kampagne, inden den starter:

1. Ud for kampagnen skal du klikke på Rediger kampagne og derefter Fjern.
  2. Fortegnelsen fjernes fra siden.

Sådan fjerner du en aktiv kampagne:

1. Ud for kampagnen skal du klikke på Rediger kampagne og derefter Afslut.
  2. Kampagnens status ændres til "Afsluttet", og slutdatoen opdateres.
    • Inden for 24 timer vil kampagnepriserne ikke længere gælde for dine bøger.

Brug en CSV-fil i forbindelse med kampagnepriser

Hvis du vil anvende flere kampagnepriser ad gangen, kan du uploade en CSV-fil.

1. Vælg Søg efter bøger, eller upload via CSV.
  2. Vælg Upload en CSV-fil ved hjælp af skabelonen.
  3. Åbn skabelonen med et regnearksprogram.

Tip! Kolonneoverskrifterne adskiller sig fra kolonneoverskrifterne i .csv-filen, der er downloadet fra Bogkatalog.

Påkrævede kolonneoverskrifter

Vigtigt! Kun nedenstående kolonneoverskrifter accepteres:

• Identifikator ISBN
    • I denne kolonne skal du angive ISBN-numre.
  • Titel
    • Du behøver ikke at angive noget i denne kolonne.
  • Valuta
    • Brug denne kolonne til at angive en kampagnepris uden valutaomregning. Du kan f.eks.angive prisen som 1,99 USD for USA og 1,99 GBP for Storbritannien.
  • Beløb
    • Angiv kampagneprisen.
    • Undlad at medtage valutasymbolet.
  • Lande
    • Lande, kampagnen skal gælde i.

• Hvis du vil tillade kampagnepriser i lande, der bruger en anden valuta, skal valutaomregning være aktiveret.

Format og kodning

Gem boglisten for din kampagne som en tabulatorsepareret, Unicode-kodet (UTF-16LE) .csv-fil.

Fejl

Hvis der er problemer, når du behandler din .csv-fil, vises kampagnens status som "Har fejl". Klik på denne status for at downloade en .csv-fil mere, hvor du kan se fejlene.

Eksempel

Her er et eksempel på et regneark, hvor prisen på en bog sænkes til 1,99 USD i USA og 0,99 GBP i Storbritannien. Prisen på en anden bog sættes ned til 3,00 USD eller den tilsvarende lokale pris i alle salgsområder.

Identifikator Titel Valuta Beløb Lande
ISBN:1234567890123 Valgfri titel USD 1,99 US
ISBN:1234567890123 Valgfri titel GBP 0,99 GB
ISBN:9780123456789 Valgfri titel 2 USD 3,00 WORLD

Hvis du vil anvende mere end én kampagnepris for den samme bog i samme kampagneperiode, skal hver pris angives i sin egen række.

Tip! Hvis valutaomregning er aktiveret, kan du bruge søgeordet WORLD til at anvende kampagneprisen i hver af dine salgsområder.