Promocions (canvis de preu programats)

És possible que algunes funcions descrites en aquesta pàgina no estiguin disponibles, ja que la venda de llibres a Google Play està limitada a determinats països.

A Google Play, pots oferir descomptes per als teus llibres durant un temps limitat utilitzant la funció de preus promocionals del Centre per a partners. Configura una promoció per canviar el preu segons catàleg del teu llibre durant un interval de dates concret. Durant aquesta promoció, el llibre es pot destacar a Google Play Store o en correus electrònics de màrqueting. Quan acabi, el llibre tornarà a tenir el preu segons catàleg original.
Nota: no pots aplicar promocions a un llibre que encara no estigui disponible per a la venda.

Al Centre per a partners, fes clic a Promocions per veure'n les actuals o establir-ne de noves.

Si no veus la pàgina de promocions, demana a l'administrador del compte que et concedeixi accés del tipus Catàleg de llibres.

També pots definir preus promocionals indicant el preu de cada llibre amb data d'inici i de finalització o mitjançant ONIX. Si defineixes promocions que se superposin, s'aplicarà la que tingui el preu més baix.

Crear una promoció

Per definir una promoció nova, fes clic a Afegeix una promoció nova.

Se't demanarà que proporcionis el següent:

• Nom de la promoció.
  • Data d'inici: la promoció entrarà en vigor a les 00:00 del dia indicat segons la zona horària més avançada dels compradors.
  • Data de finalització: la promoció finalitzarà a les 23:59 del dia indicat segons la zona horària més avançada dels compradors.
  • Llista dels llibres i dels preus promocionals en un fitxer .csv. Obtén més informació sobre les llistes de llibres en promoció en format .csv.
Per crear una promoció d'un dia, utilitza la mateixa data d'inici i de finalització.

Consultar els detalls

A "Promocions actuals", pots veure una llista de totes les teves promocions, amb les dates d'inici i de finalització. Fes clic a l'estat (per exemple, "Programada") per baixar un fitxer amb més informació. Si la promoció té l'estat "Programada", "Iniciada" o "Finalitzada", pots baixar una llista dels llibres inclosos a la promoció amb els seus preus promocionals. Pots obrir el fitxer en un programa de full de càlcul, com ara Microsoft Excel o OpenOffice Calc.

Durant les promocions, els preus promocionals no es reflecteixen a la pestanya Preus dels llibres afectats. Assegura't de tenir una còpia dels detalls de la promoció.

Editar una promoció

De moment no es poden editar les promocions existents. Si vols fer-hi cap canvi, finalitza o suprimeix la promoció i crea'n una de nova. Pots baixar primer el fitxer que conté la llista de llibres i els seus preus promocionals, fer els ajustos que vulguis i tornar a utilitzar el fitxer per a la promoció nova.

No pots sobreescriure una promoció creant-ne una altra amb el mateix nom. Assegura't de suprimir primer la promoció anterior o en tindràs dues amb el mateix nom.

Suprimir una promoció

Per suprimir una promoció programada, fes clic a Suprimeix. Si la campanya no ha arribat a iniciar-se, se'n suprimirà la fitxa de la pàgina.

Si vols suprimir una promoció que s'ha iniciat i actualment es troba en curs, fes clic a Finalitza. La promoció finalitzarà abans de la data prevista i el seu estat canviarà a "Finalitzada" amb una data de finalització actualitzada. Els preus promocionals deixaran d'aplicar-se als teus llibres en un termini de 24 hores.

Llistes de llibres en promoció en format CSV

Fes clic al botó Baixa una plantilla CSV per generar una plantilla del fitxer de llista de llibres en promoció, que es pot obrir en un programa de full de càlcul. Només s'accepten els encapçalaments de columna següents.
Nota: els encapçalaments de columna no són iguals que els del fitxer .csv baixat del Catàleg de llibres.

Encapçalaments de columna necessaris

• Identificador (per exemple, ISBN)
  • Títol (per a la teva comoditat, el nostre sistema no utilitza els valors d'aquesta columna i es poden deixar en blanc)
  • Moneda
  • Import (no pot incloure el símbol de la moneda)
  • Països

Les columnes Moneda, Import i Països fan referència al preu promocional i als llocs on s'ha d'aplicar. Si inclous països amb monedes diferents, el preu promocional només s'aplicarà si la conversió de moneda està activada.

Si vols aplicar més d'un preu promocional a un llibre durant el mateix període de promoció, afegeix una fila per a cada preu. Per exemple, pots establir un preu promocional als Estats Units i un altre per al mateix llibre al Canadà. Cada preu ocuparà una fila diferent del full de càlcul de la promoció. Si la conversió de moneda està activada, pots fer servir la paraula clau WORLD per aplicar el preu promocional a tots els territoris de venda.

Format i codificació

Desa la llista de llibres en promoció com un fitxer .csv separat per tabulacions amb codificació Unicode (UTF-16LE).

Errors

Si es produeix algun problema quan processes el fitxer .csv, l'estat de la promoció serà "Amb errors". Fes clic a l'estat per baixar un altre fitxer .csv que inclogui els errors.

Exemple

Aquí tens l'exemple d'un full de càlcul que rebaixa el preu d'un llibre a 1,99 USD als Estats Units i a 0,99 GBP al Regne Unit, i el d'un altre llibre a 3,00 USD o l'equivalent local en tots els territoris de venda.

Identificador Títol Moneda Import Països
1234567890123 Títol opcional USD 1,99 US
1234567890123 Títol opcional GBP 0,99 GB
9780123456789 Títol opcional 2 USD 3,00 WORLD