Om bibliotekprosjektet

Bibliotekprosjektet er en viktig del av Googles arbeid med å gjøre det enklere å finne informasjon – i dette tilfellet informasjonen i trykte bøker. Ved å samarbeide med biblioteker om digitalisering av bøker fra samlingene deres, tar vi sikte på å bygge en søkbar nettkatalog over verdens bøker. Bibliotekprosjektet gjør det mulig for brukerne å søke på Google i millioner av bøker skrevet på mange forskjellige språk, inkludert bøker som er sjeldne, utsolgte eller generelt utilgjengelige utenfor biblioteksystemet.

Hvis en bok er i det offentlige domenet, gjør Google boken tilgjengelig for full visning. Det betyr at du kan lese hele boken. Ellers vil du fortsatt kunne søke i bokens tekst, men Google Bøker viser bare noen få utdrag slik at du kan se hvor søkeordet dukker opp i boken, omgitt av noen setninger av hensyn til konteksten. Hvis boken ser ut til å være nyttig for deg, kan du finne en trykt utgave av den ved hjelp av forhandler- eller bibliotek-linkene som er oppgitt.

Bibliotekprosjektet gjør Google Bøker enda mer nyttig for brukerne. I tillegg gir det verdifulle fordeler til bibliotekene vi samarbeider med.