Om biblioteksprojektet

Biblioteksprojektet er en vigtig del af Googles bestræbelser på at gøre det nemmere at finde oplysninger – i dette tilfælde er der tale om de oplysninger, der findes i trykte bøger. Vores formål med at arbejde sammen med biblioteker om at digitalisere bøger fra deres samlinger er at skabe et søgbart onlinekatalog for alle verdens bøger. Biblioteksprojektet giver brugerne mulighed for at søge på Google blandt millioner af bøger, der er skrevet på mange forskellige sprog, heriblandt bøger, som enten er sjældne, udgået fra forlaget eller almindeligvis ikke er tilgængelige uden for bibliotekssystemet.

Hvis en bog skal gøres offentligt tilgængelig, vil Google gøre den tilgængelig i fuld visning. Du vil kunne læse bogen fra start til slut. Du kan stadig søge i bogens tekst, men Google Bøger viser kun enkelte uddrag af, hvor dit søgeudtryk vises, sammen med en smule kontekst. Hvis bogen ser ud til at være interessant, kan du finde en trykt kopi af den ved hjælp af de angivne link til forhandlere og biblioteker.

Biblioteksprojektet gør Google Bøger endnu mere brugbart for brugerne, og det er samtidig til stor gavn for de biblioteker, vi samarbejder med.