Utesluta böcker från biblioteksskanning

För upphovsrättsskyddade böcker som skannats inom ramen för biblioteksprojektet kan användare endast förhandsgranska bibliografisk information och ett litet stycke text kring en sökterm, att jämföra med ett citat i en bokrecension. Google Böcker visar aldrig hela sidor ur dessa böcker.

För att vi ska kunna hindra att dina böcker och facktidskrifter skannas på biblioteken ber vi dig uppge bibliografisk information och intyga att du är ägaren.

• Om du inte har ett konto för Googles bokpartnerprogram besöker du den här sidan och skickar in de uppgifter som krävs för att böckerna ska kunna tas bort.

• Om du är medlem i Googles bokpartnerprogram kan du göra detta genom att logga in på kontot och lägga till de böcker du vill utesluta i en separat mall. (Du behöver inte skicka några innehållsfiler för de här böckerna.) När du är färdig med detta kontaktar du oss och uppger mallens namn.

Ett alternativ till att utesluta boken från biblioteksprojektet är att göra anspråk på den. Då läggs den till i ditt partnerkonto. Det ger dig större kontroll över hur den visas på Google Böcker – till exempel kan du redigera metadata om den, aktivera förhandsgranskning av den eller göra hela boken tillgänglig på webben. Läs mer om att göra anspråk på böcker som har skannats inom ramen för biblioteksprojektet.