Utelat bøker fra bibliotekskanning

For opphavsrettbeskyttede bøker som er skannet som en del av bibliotekprosjektet, kan brukerne bare forhåndsvise bibliografisk informasjon og noen få korte setninger rundt søkeordet, omtrent som i en bokanmeldelse. Google Bøker viser aldri hele sider av disse bøkene.

Hvis du vil hindre at bøkene og tidsskriftene dine skannes på bibliotekene, kan du gi oss bibliografiske opplysninger og bekrefte at du er eieren.

• Hvis du ikke har noen konto for Googles partnerprogram for bøker, kan du gå til denne siden for å sende inn nødvendig informasjon og få bøkene dine fjernet.

• Hvis du er medlem av Googles partnerprogram for bøker, kan du gjøre dette ved å logge på kontoen din og legge til bøkene du ønsker å utelate i en egen mal. (Du trenger ikke å sende inn innholfiler for disse bøkene.) Når dette er gjort, kan du kontakte oss med navnet på malen.

Et alternativ til å fjerne boken fra bibliotekprosjektet er å gjøre krav på den. Boken legges da til i partnerkontoen din. Dette gir deg større kontroll over hvordan den vises i Google Bøker – for eksempel kan du redigere metadata, aktivere den for forhåndsvisning eller gjøre hele boken tilgjengelig. Finn ut mer om hvordan du gjør krav på bøker som er skannet i biblioteksprosjektet.