Een inleiding op het Partnerprogramma voor Google Boeken

Als je je boek(en) indient bij Google via het account voor het Partnercentrum voor Play Boeken, kun je kiezen waar elk boek en het bijbehorende voorbeeld beschikbaar zijn:
  • Verkoop je boek via de Google Play Store en laat een voorbeeld zien op Google Boeken.
  • Bied een voorbeeld van je boek aan op Google Boeken, zelfs als het niet beschikbaar is op Google Play.

Je boek verkopen op Google Play

Google Play Boeken biedt je een lezerspubliek en een makkelijke manier om je content te beheren.
Met onze filosofie dat gebruikers overal en altijd moeten kunnen lezen, trekken we lezers aan. Ons internationale bereik kan je boeken onder de aandacht brengen bij mensen over de hele wereld.
Je kunt verkopen op Google Play en via andere verkopers omdat Google niet om exclusieve rechten vraagt om digitale edities van je boeken te verkopen.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Je opbrengstenaandeel bestaat uit het merendeel van het bedrag en is gebaseerd op de catalogusprijs die je opgeeft.
Lezers kunnen je boeken vinden door te browsen in de Google Play Store of via een link uit het voorbeeld op Google Boeken. Als ze je boek kopen, kunnen ze het lezen in hun browser of de Google Play Books-app gebruiken.
Meer informatie over het verkoopproces voor boeken

Een voorbeeld aanbieden op Google Boeken

Uitgevers en auteurs kunnen hun boeken gratis promoten via het Previewprogramma.
Maak je boek vindbaar voor Google-gebruikers over de hele wereld op Google Boeken. Als lezers je boek vinden op Google Boeken, kunnen ze een beperkt aantal pagina's bekijken om te bepalen of ze interesse hebben in het boek.
Lezers kunnen ook links volgen om het boek te kopen, te lenen of te downloaden (indien van toepassing).
In ondersteunde landen kun je digitale versies van je boeken verkopen op Google Play om inkomsten te genereren als gebruikers je e-boeken en audioboeken kopen in de Google Play Store.
Belangrijk: Er moet een voorbeeld van e-boeken worden getoond op Google Boeken als je deze wilt verkopen op Google Play.
Meer informatie over het Previewprogramma voor Google Boeken

Problemen met een gekocht boek

Als je een probleem ondervindt met een boek dat je hebt gekocht, bekijk je het gedeelte Boeken in het Helpcentrum van Google Play.
Dit Helpcentrum is bedoeld voor het Partnerprogramma voor Play Boeken, dat is gericht op onderwerpen die relevant zijn voor Google Play-uitgevers.