Google Playn myyntiraportit

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Myyntiraporteista saat tietoja kirjojesi myynnistä Google Playssa. Näissä raporteissa ei ole tietoja Google Kirjoista.

Vinkki: Jos haluat lisätietoa sinulle jo maksetuista tuloista, tarkista tuloraportit.

Myyntiraporttien tutkiminen

Näin pääset myyntiraportteihin:

1. Kirjaudu yhteistyökumppanikeskukseen osoitteessa play.google.com/books/publish/.
  2. Valitse vasemmalta Raportit.
  3. Vieritä Omat raportit ‐kohtaan.
  4. Valitse Raportin tyyppi ‐kohdasta jompikumpi seuraavista:
  5. Valitse ajanjakso Päivämäärä-kentästä. Lisää päivämäärät muodossa VVVV-KK-PP. Päättymispäivä ei näy raportissa.
    • Voit myös suodattaa dataa maiden tai kirjojen perusteella.
  6. Voit ladata raportin välilehdillä eroteltuna tiedostona valitsemalla Vie raportti. Voit avata raportin useimmissa taulukkolaskentaohjelmissa.

Yhteenvetoraportit

Tärkeää: Raportti sisältää vain olennaiset datakategoriat.

Raportissa on nämä tiedot:

Nimi Kirjan nimi
Kirjoittaja Kirjan kirjoittaja
Ensisijainen ISBN-numero Kirjan ensisijainen ISBN-numero tai muu tunniste
Myyntimaa Maa, jossa ostaja osti kirjan
Ostetut kohteet Kirjan ostokerrat valitulla ajanjaksolla
Hyvitetyt kohteet Kirjan hyvityskerrat valitulla ajanjaksolla
Myytyjä kohteita yhteensä Kirjan ostokerrat valitulla ajanjaksolla
Kustantajan kokonaisansiot Kirjan myynnistä saadut kokonaisnettoansiot valitulla ajanjaksolla asiakkaan omassa valuutassa. Löydät tarkempia tietoja myyntitapahtumaraporteista tai tuloraporteista.

Tapahtumaraportit

Tapahtuman päiväys

Tapahtuman päivämäärä

Tunnus

Tapahtuman yksilöllinen tunnus

Tuote

Koskiko tapahtuma osto- vai vuokratuotetta:

• Yksi ostos: Tavallinen myyntitapahtuma
  • Vuokraus: Rajoitetun ajan vuokraus. (sisältää vuokra-ajan)

Tyyppi

Tapahtuman tyyppi:

• Myynti: Kirja myytiin.
  • Hyvitys: Kirja palautettiin ja hyvitettiin.
  • Tarjouskoodi: Käyttäjä lunasti kirjan tarjouskoodilla.

Vinkki: Jos kirjan tarjoushinta on nolla, Tyyppi-sarakkeessa lukee "Alennus".

Ennakkotilaus

Koskiko tämä tapahtuma ennakkotilausta:

• Vahvistettu: Kirja on ennakkotilattu, mutta sitä ei ole vielä toimitettu. Tämä kategoria näkyy vain raporteissa, jotka on luotu ennen kirjan julkaisupäivää.
  • Peruttu: Ennakkotilaus peruttiin ennen toimitusta.
  • Toimitettu: Kirja ennakkotilattiin ja toimitettiin.
  • Ei mitään: Tapahtumaan ei sisältynyt ennakkotilausta.

Määrä

Tapahtumaan sisältyvien kirjojen lukumäärä. Jos luku on negatiivinen, tapahtuma on hyvitetty.

Ensisijainen ISBN-numero

Kirjan ensisijainen ISBN-numero tai muu tunnus. Sen etuliitteenä käytetään puolilainausmerkkiä, jotta taulukkolaskentaohjelmat näyttävät koko ISBN-numeron.

Kirjasarjan nimi

Kirjalle myyntihetkellä käytetty malli

Nimi

Kirjan nimi

Kirjoittaja

Kirjan kirjoittaja

Ovh-hinnan valuutta

Kirjan ovh-hinnan valuutta. Jos valuutan muunnos on käytössä, tämä on ostajan valuutta.

Ovh-hinta

Kirjan ovh-hinta

Myyntimaa

Maa, jossa ostaja osti kirjan

Kustantajan tulo-%

Kustantajan kirjan ovh-hinnasta saama osuus prosentteina

Kustantajan tulot

Kustantajan saamat tulot. Jos luku on negatiivinen, tapahtuma on hyvitetty.

Maksun valuutta

Kustantajan tulojen valuutta

Maksusumma

Kustantajan tapahtumasta saamat tulot. Jos luku on negatiivinen, tapahtuma on hyvitetty.

Valuutan muunnoskurssi

Jos ovh-hinnan ja maksun valuutta eroavat toisistaan, näytetään valuuttojen välinen muunnoskurssi.

Myynti Etelä-Koreassa: Joidenkin eteläkorealaisten asiakkaiden on maksettava kirjaostoksensa Yhdysvaltain dollareilla. Tällaisen ostotapahtuman yhteydessä näytetään Yhdysvaltain dollarin ja maksuvaluutan välinen kurssi, vaikka raportissa näkyy hinta Korean woneina.