Google Playn myyntiraportit

Jotkin tällä sivustolla kuvaillut kohteet eivät ehkä ole saatavilla, sillä kirjojen myyminen Google Playssa on rajoitettu tiettyihin maihin.

Myyntiraporteista saat tietoja siitä, miten paljon kirjojasi Google Playssa myydään. (Jos haluat tietoa sinulle maksetuista tuloista, tutustu tuloraportteihin.)

Löydät myyntiraporttisi seuraavasti:

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen osoitteessa play.google.com/books/publish/.
  2. Siirry Analyysi ja raportit -sivulle.
  3. Valitse raportin tyyppi.
  4. Valitse Kaikki ajankohdat tai Ajanjakso. Päivämäärät tulee ilmoittaa muodossa VVVV-KK-PP. Päättymispäivää ei oteta huomioon (se ei sisälly raporttiin).
  5. Jos haluat raportin sisältävän vain tiettyjä kirjoja, lisää Kirjatunnisteet-kohtaan pilkuilla erotettu tunnisteluettelo.
  6. Valitse maat, joiden myynnistä olet kiinnostunut. Voit valita useita maita tai valita Kaikki.
  7. Klikkaamalla Vie koko raportti ‑painiketta voit ladata raportin välilehdillä eroteltuna tiedostona, jonka voi avata useimmissa taulukkolaskentaohjelmissa.

Myyntiraportti sisältää seuraavat tiedot: (kaikkia tietoja ei välttämättä näytetä – tämä riippuu siitä, koskevatko tiedot omaa myyntiäsi)

Yhteenvetoraportit

Nimi Kirjan nimi.
Kirjoittaja Kirjan kirjoittaja.
Ensisijainen ISBN-numero Kirjan ensisijainen ISBN-numero tai muu tunniste.
Myyntimaa Maa, jossa ostaja osti kirjan.
Ostetut kohteet Kirjan ostokerrat valitulla ajanjaksolla.
Hyvitetyt kohteet Kirjan hyvityskerrat valitulla ajanjaksolla.
Myytyjä kohteita yhteensä Kirjan ostokerrat valitulla ajanjaksolla.
Kustantajan kokonaisansiot Kirjan myynnistä saadut kokonaisnettoansiot valitulla ajanjaksolla asiakkaan omassa valuutassa (tarkemmat tiedot näet myyntitapahtuma- tai tuloraporteista).

Tapahtumaraportit

Tapahtuman päiväys Tapahtuman päiväys.
Tunnus Tapahtuman yksilöllinen tunnus.
Tuote Koskiko tapahtuma osto- vai vuokratuotetta
  • Yksi ostos: Tavallinen myyntitapahtuma.
  • Vuokraus: Rajoitetun ajan vuokraus (myös vuokra-aika näytetään).
Tyyppi Tapahtuman tyyppi
  • Myynti: Kirja myytiin.
  • Hyvitys: Kirja palautettiin ja hyvitettiin.
Ennakkotilaus Koskiko tämä tapahtuma ennakkotilausta
  • Valtuutettu: Kirja on ennakkotilattu mutta ei vielä toimitettu. (Raportti luotiin ennen kirjan julkaisupäivää.)
  • Peruutettu: Ennakkotilaus peruutettiin ennen kirjan toimittamista.
  • Toimitettu: Kirja ennakkotilattiin ja toimitettiin.
  • Ei mitään: tapahtumaan ei sisältynyt ennakkotilausta.
Määrä Tapahtumaan sisältyvien kirjojen lukumäärä. Luku on negatiivinen, jos kyseessä oli hyvitys.
Ensisijainen ISBN-numero Kirjan ensisijainen ISBN-numero tai muu tunnus. Sen etuliitteenä käytetään heittomerkkiä, jotta taulukkolaskentaohjelmat näyttävät koko ISBN-numeron.
Kirjasarjan nimi Kirjalle käytetty malli.
Nimi Kirjan nimi.
Kirjoittaja Kirjan kirjoittaja.
Ovh-hinnan valuutta Kirjan ovh-hinnan valuutta. Jos valuutan muunnos on käytössä, tämä on ostajan näkemä hinta.
Ovh-hinta Kirjan ovh-hinta.
Myyntimaa Maa, jossa ostaja osti kirjan.
Kustantajan tuotto-% Kustantajan kirjan ovh-hinnasta saama prosenttiosuus.
Kustantajan tuotto Kustantajan saamat tulot. Luku on negatiivinen, jos kyseessä oli hyvitys. Luku on negatiivinen, jos kyseessä oli hyvitys. Valuutta on sama kuin maksun suoritusvaluutta.
Maksun valuutta Kustantajan tulojen valuutta.
Maksusumma Kustantajan tapahtumasta saamat tulot. Luku on negatiivinen, jos kyseessä oli hyvitys.
Valuutan muunnoskurssi

Jos ovh-hinnan ja maksun valuutta eroavat toisistaan, näytetään valuuttojen välinen muunnoskurssi.

Huomattavaa myynnistä Etelä-Koreassa: Joidenkin eteläkorealaisten asiakkaiden on maksettava kirjaostoksensa Yhdysvaltain dollareilla. Tällaisen ostotapahtuman yhteydessä näytetään USD:n ja maksuvaluutan välinen kurssi, vaikka raportissa näkyy hinta Korean woneina.