Informes de vendes de Google Play

Important:

• Els partners de Google Play poden vendre llibres electrònics i audiollibres en determinats països o regions. Les funcions que es descriuen aquí no estan disponibles en tots els països o regions.
  • Les reserves permeten als clients fer una comanda del teu llibre, sense poder llegir-lo, abans de la data de llançament. Quan arribi la data de llançament, s'efectuarà el càrrec corresponent als usuaris que hagin reservat el llibre i hi tindran accés.
  • A causa dels requisits reguladors, Google no pot oferir reserves a l'Índia. El llibre estarà disponible a Google Play Store a l'Índia en la data de sortida a la venda.
  • Abans de penjar els fitxers, assegura't que el contingut compleixi les directrius de Google. Si tens previst vendre els llibres a Google Play, consulta les nostres polítiques de continguts per a editors de llibres a Google Play.
  • Els informes de vendes per mes no proporcionen necessàriament dades que coincideixin amb els teus pagaments mensuals. Per veure un informe financer que coincideixi amb el teu pagament, ves a Informes de guanys de Google Play.

Els informes de vendes proporcionen informació sobre les teves vendes de llibres a Google Play. No inclouen informació de Google Llibres.

Consell: per obtenir informació sobre els guanys que ja t'han pagat, consulta els informes de guanys.

Consultar informes de vendes

Per accedir als informes de vendes:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners a play.google.com/books/publish/.
  2. A l'esquerra, fes clic a Informes.
  3. Desplaça't fins a "Informes personalitzats".
  4. Al costat de "Tipus d'informe", selecciona una de les opcions següents:
  5. Al camp "Data", defineix un interval de dates seguint el format AAAA-MM-DD. La data de finalització no s'inclou a l'informe.
    • També pots filtrar les dades per països o llibres concrets.
  6. Per baixar l'informe com un fitxer .csv separat per tabulacions, fes clic a Exporta l'informe. El pots obrir a la majoria de programes de fulls de càlcul.

Informes de resum

Important: l'informe només inclou les categories rellevants de dades.

A l'informe, hi pots trobar el següent:

Títol Indica el títol del llibre.
Autor Indica l'autor del llibre.
ISBN principal Indica l'ISBN principal o un altre identificador del llibre.
País de venda Indica el país on el comprador ha adquirit el llibre.
Unitats comprades Indica el total d'unitats del llibre comprades en aquest període.
Unitats reembossades Indica el total d'unitats del llibre reembossades en aquest període.
Unitats netes venudes Indica les unitats netes del llibre venudes en aquest període.
Guanys totals de l'editor Indica l'import total dels guanys per les vendes netes del llibre durant aquest període, en la moneda local del client. Per obtenir un desglossament més detallat, consulta els informes de transaccions de vendes o els informes de guanys.

Informes de transaccions

Data de la transacció

Indica la data de la transacció.

Identificador

Indica l'identificador únic de la transacció.

Producte

Indica si la transacció és una compra o un lloguer:

• Compra única: una venda normal.
  • Lloguer: un lloguer durant un termini limitat. Inclou el període de temps del lloguer.

Tipus

Indica el tipus de transacció:

• Venda: el llibre s'ha venut.
  • Reembossament: el llibre s'ha tornat i se n'ha fet un reembossament.
  • Codi promocional: l'usuari ha bescanviat el llibre amb un codi promocional.

Reserva

Indica si la transacció s'aplica a una reserva.

• Autoritzada: el comprador ha reservat el llibre i encara no s'ha entregat. Aquesta categoria només es mostra als informes generats abans de la data de sortida a la venda del llibre.
  • Cancel·lada: la reserva s'ha cancel·lat abans que s'entregués.
  • Completada: la reserva del llibre s'ha processat i el llibre s'ha entregat.
  • Cap: la transacció no implica cap reserva.

Quantitat

Indica el nombre d'unitats incloses en la transacció. Si és un nombre negatiu, significa que la transacció s'ha reembossat.

ISBN principal

Indica l'ISBN principal o un altre identificador del llibre precedit per una cometa simple, de manera que els programes de fulls de càlcul mostrin l'ISBN complet.

Nom del segell editorial

Indica la plantilla utilitzada per al llibre quan es va vendre.

Títol

Indica el títol del llibre.

Autor

Indica l'autor del llibre.

Moneda del preu segons catàleg

Indica la moneda del preu segons catàleg del llibre. Si la conversió de moneda està activada, aquesta és la moneda de compra del comprador.

Preu segons catàleg

Indica el preu segons catàleg del llibre.

País de venda

Indica el país on el comprador ha adquirit el llibre.

Ingressos de l'editor %

Indica el percentatge del preu segons catàleg de l'editor.

Ingressos de l'editor

Indica la quantitat d'ingressos que l'editor ha obtingut. Si és un nombre negatiu, significa que la transacció s'ha reembossat.

Moneda de pagament

Indica la moneda dels guanys de l'editor.

Import de pagament

Indica l'import que ha guanyat l'editor amb aquesta transacció. Si és un nombre negatiu, significa que la transacció s'ha reembossat.

Taxa de conversió de la moneda

Si el preu segons catàleg i l'import de pagament s'indiquen en monedes diferents, indica la taxa de canvi entre les dues monedes.

Pel que fa a les vendes a Corea del Sud, alguns clients d'aquest país han de pagar els llibres en dòlars nord-americans. En el cas d'aquestes transaccions, encara que a l'informe s'hi mostri un preu en KRW, la taxa de conversió mostrada és d'USD cap a la moneda de pagament del partner.