Google Play-verkoopverslae

Belangrik:

• Google Play-vennote kan e-boeke en oudioboeke in sekere lande/streke verkoop. Die kenmerke wat hier beskryf word, is nie in alle lande/streke beskikbaar nie.
  • Met voorafbestellings kan klante jou boek voor die vrystellingdatum bestel, maar dit nie lees nie. Op die uitreikingdatum word kliënte wat jou boek voorafbestel het, vir die aankoop gehef en kry hulle toegang tot die boek.
  • Weens regulatiewe vereistes kan Google nie voorafbestellings in Indië aanbied nie. Jou boek sal op die verkoopdatum in die Google Play Winkel in Indië beskikbaar wees.
  • Maak seker dat jou inhoud aan Google se riglyne voldoen voordat jy enige lêers oplaai. Lees ons uitgewerinhoudbeleide vir boeke op Google Play as jy beplan om jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Maandelikse verkoopverslae sal nie noodwendig besonderhede verskaf wat met jou maandelikse betalings ooreenstem nie. Gaan na Google Play-verdiensteverslae om ’n finansiële verslag te kry wat met jou betaling ooreenstem.

Verkoopsverslae verskaf besonderhede van jou boekverkope op Google Play. Hierdie verslae sluit nie inligting van Google Boeke af in nie.

Wenk: Kyk na jou verdiensteverslae vir inligting oor verdienste wat reeds aan jou oorbetaal is.

Gaan verkoopverslae na

Gaan só na jou verkoopsverslae:

1. Meld aan by die Vennootsentrum by play.google.com/books/publish/.
  2. Klik Verslae aan die linkerkant.
  3. Rollees na "Gepasmaakte verslae".
  4. Kies langs "Verslagtipe" een van die volgende:
  5. Stel 'n datumreeks in die Datum-veld. Voer datums in die formaat JJJJ-MM-DD in. Die einddatum word nie by die verslag ingesluit nie.
    • Jy kan die data ook vir spesifieke lande of boeke filtreer.
  6. Klik Voer verslag uit om die verslag as 'n oortjiegeskeide .csv-lêer af te laai. Jy kan jou verslag in die meeste sigbladprogramme oopmaak.

Opsommingverslae

Belangrik: Jou verslag sluit net tersaaklike datakategorieë in.

Jy kan die volgende in jou verslag kry:

Titel Die titel van die boek.
Skrywer Die skrywer van die boek.
Primêre ISBN Die boek se primêre ISBN of ander identifiseerder.
Verkoopland Die land waar die koper die boek gekoop het.
Eenhede gekoop Totale aantal boekeenhede wat in hierdie periode gekoop is.
Eenhede terugbetaal Totale aantal boekeenhede wat in hierdie periode terugbetaal is.
Netto eenhede verkoop Netto boekeenhede wat in hierdie periode verkoop is.
Totale uitgewerverdienste Totale bedrag wat in hierdie tydperk uit netto verkope verdien is, in die klant se plaaslike geldeenheid. Kyk na die verkooptranssaksieverslae of verdiensteverslae vir 'n meer gedetailleerde uiteensetting.

Transaksieverslae

Transaksiedatum

Die datum van die transaksie.

ID

'n Unieke identifiseerder vir hierdie transaksie.

Produk

Of die transaksie 'n aankoop of 'n huuritem was:

• Enkele aankoop: 'n Normale verkooptransaksie
  • Huuritem: Huur vir beperkte tydperk. Sluit die huurtydperk in.

Soort

Die soort transaksie:

• Verkoop: Die boek is verkoop.
  • Terugbetaling: Die boek is teruggestuur en terugbetaal.
  • Promosiekode: Gebruiker het ’n promosiekode vir die boek gebruik.

Wenk: As die boek se promosieprys nul is, wys die Soort-kolom “Uitverkoping”.

Voorafbestelling

Of hierdie transaksie op 'n voorafbestelling van toepassing is:

• Gemagtig: Die koper het die boek vooraf bestel, en dit is nog nie afgelewer nie. Hierdie kategorie verskyn net op verslae wat voor die boek se verkoopdatum gegenereer is.
  • Gekanselleer: Die voorafbestelling is voor aflewering gekanselleer.
  • Uitgevoer: Die boek is vooraf bestel en is afgelewer.
  • Geen: Die transaksie het nie 'n voorafbestelling behels nie.

Hoev.

Die aantal eenhede in die transaksie. As hierdie syfer negatief is, beteken dit dat die transaksie terugbetaal is.

Primêre ISBN

Die boek se primêre ISBN of ander identifiseerder, voorafgegaan deur 'n enkelaanhalingsteken sodat sigbladprogramme die hele ISBN wys.

Drukkersnaam

Die templaat wat vir die boek gebruik is toe dit verkoop is.

Titel

Die titel van die boek.

Skrywer

Die skrywer van die boek.

Handelsprys se geldeenheid

Die geldeenheid van die boek se handelsprys. As geldeenheidomskakeling geaktiveer is, is dit die koper se koopgeldeenheid.

Handelsprys

Die gelyste prys van die boek.

Verkoopland

Die land waar die koper die boek gekoop het.

Uitgewer se inkomstepersentasie

Die uitgewer se persentasie van die gelyste prys.

Uitgewer se inkomste

Die bedrag inkomste wat die uitgewer verdien het. As hierdie syfer negatief is, beteken dit dat die transaksie terugbetaal is.

Betaling se geldeenheid

Die geldeenheid van die uitgewer se inkomste.

Betalingbedrag

Die bedrag wat die uitgewer vir hierdie transaksie verdien het. As hierdie syfer negatief is, beteken dit dat die transaksie terugbetaal is.

Geldeenheid se omskakelingkoers

Die wisselkoers tussen die twee geldeenhede as die handelsprys en betalingbedrag in verskillende geldeenhede is.

Vir verkope in Suid-Korea: Sommige klante in Suid-Korea moet in VSA-dollar vir hul boeke betaal. Hoewel die verslag vir hierdie transaksies ’n KRW-prys wys, is die omskakelingkoers wat gewys word van USD na die vennoot se betalinggeldeenheid.