Boekstatus en beschikbaarheid

Sommige functies die worden beschreven op deze pagina, zijn mogelijk niet beschikbaar, omdat het verkopen van boeken op Google Play is beperkt tot bepaalde landen.

Er zijn drie beschikbaarheidsniveaus voor boeken die worden ingediend bij het Partnerprogramma:

• Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken en ingeschakeld voor verkoop in de Google Play Store (beschikbaar in een beperkt aantal landen)
  • Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken
  • Gedeactiveerd (geen voorbeeld op Google Boeken en niet te koop op Google Play)

Statusberichten

Voor elk boek wordt een van de volgende statusmeldingen weergegeven in uw boekencatalogus en op de pagina 'Samenvatting' van het afzonderlijke boek:

• Live op Google Play: Het boek is beschikbaar in de Google Play Store. Plaats de muis op het statusbericht in de boekencatalogus om te zien in welke landen het boek beschikbaar is voor verkoop.
  • Live op Google Boeken: Er kan een voorbeeld van het boek worden bekeken op Google Boeken. Plaats de muis in de boekencatalogus op het statusbericht om te zien in welke landen het boek beschikbaar is als voorbeeld.
  • Goedkeuring vereist: U heeft dit boek toegevoegd aan uw account, maar u heeft nog niet aangegeven of u het beschikbaar wilt maken op Google Boeken of in de Google Play Store. Klik op de titel van het boek in de boekencatalogus en ga naar het tabblad Samenvatting om de beschikbaarheid van het boek in te stellen.
    Opmerking: U kunt deze status vermijden door de template-instellingen aan te passen, zodat de standaardwaarden automatisch worden toegepast.
  • Actie vereist: Er is een probleem waardoor het boek niet live kan worden weergegeven op Google Boeken of in de Google Play Store. Plaats de muis in de boekencatalogus op het statusbericht in uw account voor meer informatie. Gebruik onze tool voor het oplossen van problemen om te controleren welke stappen u kunt nemen.
  • Wordt verwerkt: een recente wijziging in de bestanden of instellingen van uw boek wordt nog verwerkt. Kom gauw terug voor een bijgewerkte status.
  • Gedeactiveerd: Het boek is toegevoegd aan de boekencatalogus, maar is vervolgens niet (meer) gepubliceerd en is momenteel niet beschikbaar op Google Boeken of Google Play. Het boek wordt niet weergegeven in de standaardweergave van de boekencatalogus, maar komt bij bepaalde zoekopdrachten wel naar voren.
  • Onbekend: Deze status kan worden weergegeven als ons systeem nog bezig is de instellingen van uw boek te verwerken.

Als u meer informatie over de status van al uw boeken wilt bekijken zonder de muisaanwijzer op elk statusbericht in de boekencatalogus te plaatsen, kunt u een spreadsheet met uw boeken downloaden en de kolom Status bekijken. Wanneer u de spreadsheet downloadt, vinkt u het selectievakje aan naast 'Kolommen met metadata weergeven'.

Beschikbaarheid wijzigen

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Klik op Overzicht.
    Opmerking: Bij nieuwe of inactieve boeken kan dit tabblad 'Publiceren' heten.
  • Activeer het boek om het als voorbeeld weer te geven op Google Boeken.

• Stel het boek beschikbaar voor verkoop zodat het op Google Play kan worden verkocht (beschikbaar in een beperkt aantal landen).

• Deactiveer het boek om het te verwijderen uit Google Boeken en Google Play.

Opmerking: U moet mogelijk bestanden en instellingen opgeven om het boek live beschikbaar te maken. Als dit het geval is, wordt voor het boek de status 'Actie vereist' weergegeven.

U kunt voorbeelden voor Google Boeken niet bulksgewijs activeren of deactiveren. Neem contact met ons op als u dit wilt doen. U kunt echter wel met behulp van een spreadsheet meerdere boeken beschikbaar stellen voor verkoop of ze niet meer te koop aanbieden op Google Play.