Legg til flere bøker

Har du bare et par bøker du vil legge til? Det er enklere å legge dem til én og én.

Hvis du har en stor katalog, kan det være praktisk å legge til bøker i kontoen din som en gruppe.

Angi bokinnstillinger ved hjelp et regneark

Hvis bøkene dine ikke har noen unike identifikatorer (for eksempel ISBN-numre), kan du ikke legge dem til i bokkatalogen din ved hjelp av regneark. I stedet for å følge disse instruksjonene kan du enten legge til innstillinger for bøker uten ISBN hver for seg (anbefales i de fleste tilfeller), eller lage nye oppføringer i bokkatalogen din ved å laste opp bokfiler først, og deretter angi innstillingene.
  1. Logg på partnersenter-kontoen din på play.google.com/books/publish/.
  2. På Bokkatalog-siden klikker du på Avanserte alternativer og velger Last ned mal.
  3. Hvis du har mer enn én mal, velger du malen med standardinnstillingene du vil bruke for boken du har tenkt å legge til.
  4. Hvis du vil angi innstillingene for prisvaluta og avgifter for alle bokopplastinger for denne malen, merker du av for Legg til priskolonner i CSV-filen og velger de aktuelle alternativene. Vær oppmerksom på at du ikke kan velge spesifikke priser på malnivå, bare prisinnstillinger.
  5. Last ned den genererte filen, og åpne den i et regnearkprogram. Hvis programmet har flere alternativer for å åpne filen, angir du disse alternativene:
    • Atskilt av faner
    • UTF-16-koding
  6. Legg til informasjon om bøkene du legger til – én bok per rad. Selv om det bare er kolonner for tittel og identifikator som kreves, anbefaler vi at du oppgir så mye informasjon som mulig. Hvis du lar noen felt stå tomme, blir de gitt standardverdien som avgjøres av malen du har valgt. Du finner forklaringer for hver kolonne ved å besøke siden vår om regneark.
  7. Etter at du har fylt ut og lagret regnearket, går du tilbake til partnersenteret og bokkatalogen din. Klikk på Avanserte alternativer-knappen, og velg deretter Last opp bokliste.
  8. Kontroller at regnearket ble riktig behandlet, ved å gå til opplastingshistorikken din (Avanserte alternativer og så Se opplastede lister). Du kan søke etter en bestemt opplasting ved å skrive inn filnavnet i søkefeltet øverst. Hvis du ser noen feil, klikker du på radene med feil for å laste ned en rapport. Etter å ha gjort de nødvendige endringene laster du opp det korrigerte regnearket. Ferdigbehandlede bøker vises i bokkatalogen din (du må sannsynligvis laste inn siden på nytt).

Last opp innholds- og omslagsfiler

1. Klikk på Avanserte alternativer-knappen på Bokkatalog-siden i partnerkontoen din, og klikk derettter på Last opp innholdsfiler (PDF, JPG osv.).
  2. Velg bokformatet du vil laste opp.
  3. Klikk på Velg filer, og velg filene du vil laste opp fra datamaskinen. Du kan laste opp flere filer, men hver fil kan maks utgjøre 2 GB. Sørg for at filnavnene er i tråd med retningslinjene for filnavn i e-bøker eller retningslinjene for filnavn i lydbøker.
  4. Når filene er ferdig behandlet, vises de i Innhold-fanen til hver enkelt bok. Hvis du ikke mangler noen nødvendige filer eller innstillinger, vises bøkene dine på Google Bøker. De kan også vises på Google Play, avhengig av innstillingene dine.

Retningslinjer for filnavn og masseopplastinger

• Hvis bøkene dine allerede har unike identifikatorer (som ISBN-nummer eller en Google-tilordnet GGKEY): Bytt ut «ISBN» i eksempelfilnavnene nedenfor med bokens faktiske identifikator. (Hvis du har GGKEY, trenger du ikke å inkludere GGKEY:-prefikset.) Hvis du har et ISBN-nummer for både papirutgave og elektronisk utgave, anbefaler vi generelt å gi navn til PDF-filene ved å bruke ISBN-nummeret for papirutgaven, og gi navn til EPUB-filene ved å bruke det elektroniske ISBN-nummeret.

• Hvis bøkene dine ikke har unike identifikatorer: Du kan bruke dine egne filnavn og erstatte «ISBN» i eksempelfilnavnene nedenfor med ønsket tekst. Vi fraråder deg å bruke understreker (_), bortsett fra slik nevnt i eksemplene på forsidebilder (f.eks. _interior eller _frontcover).
    • Send inn oppdaterte filer: Hvis du vil sende inn en oppdatering av innholdet i eller omslaget til en bok som opprinnelig ikke hadde noen identifikator, kan du enten bruke samme filnavn som ved den første opplastingen, eller så kan du navngi den oppdaterte filen med GGKEY-identifikatoren som blir tilordnet når boken legges til i bokkatalogen din. Hvis du bruker et annet filnavn som ikke er basert på identifikatoren, blir det opprettet en ny oppføring i bokkatalogen.

Omslagsfiler må være i PNG- eller JPEG-format og ha riktig filetternavn. E-bøker kan godtas i PDF- eller TIFF-format.

E-bøker
E-bok som består av én PDF-fil, inkludert omslaget [ISBN].pdf
E-bok som består av en PDF-fil som ikke inneholder omslag – omslagsforsiden og -baksiden oppgis separat [ISBN]_interior.pdf – innhold
[ISBN]_frontcover.jpg (filetternavnet kan variere) – omslagsforside
[ISBN]_backcover.jpg (filetternavnet kan variere) – omslagsbakside, valgfritt
En e-bok fordelt på flere PDF-filer

[ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf

En EPUB-fil [ISBN].epub – innhold med omslag inkludert
[ISBN].jpg (filetternavnet kan variere) – omslagsforside som skal brukes som miniatyrbilde ved markedsføring, valgfritt
Lydbøker
Én lydfil for en hel lydbok

ISBN_1of1.mp3 (anbefales)
ISBN.mp3 (24-timers behandlingsforsinkelse)

Flere lydfiler for én lydbok

ID_XofY.mp3 (anbefales)
[ISBN]_1of3.mp3
[ISBN]_2of3.mp3
[ISBN]_3of3.mp3

ZIP-filen har navnet ID.zip, og alle lydfilene i ZIP-filen er i alfabetisk rekkefølge.

ISBN.zip
id_a.mp3
id_b.mp3

Supplerende PDF

ISBN.pdf