Useiden kirjojen lisääminen

Haluatko lisätä vain muutaman kirjan? Ne on helpompaa lisätä yksittäin.

Jos luettelosi on laaja, kirjojen lisääminen suuremmissa erissä on kätevämpää.

Kirja-asetusten antaminen taulukon avulla

Jos kirjoillasi ei ole yksilöiviä tunnisteita (kuten ISBN-numeroita), et voi lisätä niitä kirjaluetteloosi taulukon avulla. Noudata tässä tapauksessa näitä ohjeita: lisää joko ISBN-numerottomien kirjojen tiedot yksitellen (suositellaan useimmissa tapauksissa) tai luo uudet kohteet kirjaluetteloon lähettämällä kirjatiedostot ensin ja määrittämällä asetukset jälkeenpäin.
  1. Kirjaudu kumppanikeskuksen tilillesi osoitteessa play.google.com/books/publish/.
  2. Klikkaa Kirjaluettelo-sivulla Lisäasetukset-painiketta ja valitse Lataa malli.
  3. Jos käytössäsi on useita malleja, valitse se malli, jonka oletusasetuksia haluat soveltaa lisättäviin kirjoihin.
  4. Jos haluat määrittää kaikkien tällä mallilla lähetettävien kirjojen valuutta- ja veroasetukset, valitse ruutu Lisää hintasarakkeet CSV-tiedostoon ja haluamasi asetukset. Huomaa, että varsinaisia tarkkoja hintoja ei määritetä mallitasolla vaan hinta-asetuksissa.
  5. Lataa luotu tiedosto ja avaa se taulukkolaskentaohjelmassa. Jos ohjelma tarjoaa useita avaamisvaihtoehtoja, tee seuraavat valinnat:
    • Erottelu välilehdillä
    • UTF-16-koodaus.
  6. Syötä lisäämiesi kirjojen tiedot rivi kerrallaan. Vaikka vain nimi ja tunniste ovat pakollisia sarakkeita, suosittelemme mahdollisimman kattavien tietojen antamista. Jos jätät solun tyhjäksi, se saa oletusarvon valitsemasi mallin mukaan. Löydät kunkin sarakkeen selityksen taulukkoja käsittelevältä sivultamme.
  7. Kun olet täyttänyt ja tallentanut taulukon, palaa Yhteistyökumppanikeskukseen ja kirjaluetteloosi. Klikkaa Lisäasetukset-painiketta ja valitse sitten Lähetä kirjaluettelo.
  8. Tarkista lataushistoriastasi, että laskentataulukko on käsitelty oikein (Lisäasetukset ja sitten Näytä ladatut luettelot). Voit etsiä haluamaasi latausta kirjoittamalla sen tiedoston nimen yläreunan hakukenttään. Jos käsittelyssä on virheitä, lataa raportti klikkaamalla virheellisten rivien määrää. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, lähetä korjattu taulukko. Onnistuneesti käsitellyt kirjat näkyvät kirjaluettelossasi (sinun täytyy ehkä päivittää sivu).

Sisältö- ja kansitiedostojen lähettäminen

1. Klikkaa yhteistyökumppanitilisi kirjaluettelosivun Lisäasetukset-painiketta ja valitse Lähetä sisältötiedostoja (PDF, JPG...).
  2. Valitse ladattava kirjan muoto.
  3. Klikkaa Valitse tiedostot ja valitse ladattavat tiedostot tietokoneelta. Voit ladata useita tiedostoja, mutta tiedostot voivat olla enintään 2 Gt:n kokoisia. Varmista, että tiedostot ovat e-kirjojen tiedostonimiohjeiden tai äänikirjojen tiedostonimiohjeiden mukaisia.
  4. Kun tiedostot on käsitelty, ne näytetään kirjan Sisältö-välilehdellä. Mikäli olet lisännyt kaikki tarpeelliset asetukset ja tiedostot, kirjat asetetaan esille Google-kirjoissa – sekä asetuksista riippuen Google Playssa.

Tiedostonimiohjeet joukkolähetyksille

• Jos kirjoilla on jo yksilölliset tunnisteet (kuten ISBN-numerot tai Googlen myöntämät GGKEYt): Korvaa alla olevien tiedostonimiesimerkkien ISBN kirjan oikealla tunnuksella. (Jos kyseessä on GGKEY, GGKEY:-etuliitettä ei tarvitse lisätä.) Jos sinulla on sekä painetun että e-kirjan ISBN-numero, PDF-tiedostot kannattaa useimmiten nimetä painetun version ISBN-numerolla ja EPUB-tiedostot e-kirjan numerolla.

• Jos kirjoilla ei ole yksilöllisiä tunnisteita: Voit käyttää omia tiedostonimiä ja korvata alla olevien esimerkkitiedostonimien ISBN:n haluamallasi tekstillä. Vältä käyttämästä alaviivaa ( _) muutoin kuin esimerkeissä kuvatulla tavalla (esim. _interior tai _frontcover).
    • Päivitettyjen tiedostojen lähettäminen: Jos haluat lähettää päivityksen sellaisen kirjan sisältöön tai kansikuvaan, jolla ei aiemmin ollut tunnistetta, voit käyttää samaa tiedostonimeä kuin ladatessasi tiedoston alun perin. Voit myös vaihtoehtoisesti nimetä päivitetyn tiedoston GGKEY-tunnisteella, joka määritetään kirjalle sen jälkeen, kun kirja on lisätty kirjaluetteloon. Jos käytät eri tiedostonimeä, joka ei perustu tunnisteeseen, kirjaluetteloosi lisätään uusi teos.

Kansitiedostojen on oltava PNG- tai JPEG-muodossa, ja niissä on oltava oikea tiedostotunniste. E-kirjoissa ei hyväksytä PDF- tai TIFF-muotoja.

E-kirjat
Yksi e-kirjan PDF-tiedosto, joka sisältää kannen [ISBN].pdf
Yksi e-kirjan PDF-tiedosto, joka ei sisällä kansia (etu- ja takakannet toimitetaan erikseen) [ISBN]_interior.pdf – sisältö
[ISBN]_frontcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri) – etukansi
[ISBN]_backcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri) – takakansi, valinnainen
Useisiin PDF-tiedostoihin jaettu e-kirja

[ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf

EPUB-tiedosto [ISBN].epub – sisältö ja kansi
[ISBN].jpg (tiedostotunniste voi olla eri) – etukansi markkinoinnin pikkukuvaa varten, valinnainen
Äänikirjat
Yksi audiotiedosto koko äänikirjalle

ISBN_1of1.mp3 (suositus)
ISBN.mp3 (24 tunnin käsittelyviive)

Useita audiotiedostoja yhdelle äänikirjalle

ID_XofY.mp3 (suositus)
[ISBN]_1of3.mp3
[ISBN]_2of3.mp3
[ISBN]_3of3.mp3

ZIP-tiedoston nimi on ID.zip, ja kaikki ZIP-tiedostossa olevat audiotiedostot ovat aakkosjärjestyksessä.

ISBN.zip
id_a.mp3
id_b.mp3

PDF-lisämateriaali

ISBN.pdf